Mel Hamilton (55), iz Brightona se pokajala što je u stan unijela sliku koju je pronašla pored kante za smeće: MRAČNI DUH ME TERORISAO PUNE TRI GODINE!

 Nakon što je Mel Hamilton pronašla odbačenu sliku i sa sobom je ponijela kući, stvari su se ubrzo pogoršale, a nesretna žena je tri godine provela u nemilosti zlog duha

Mel je prije tri godine sliku pronašla pored kante za smeće u Brightonu u Engleskoj. Iako je imala slomljen okvir, Mel se dopala slika pa je odlučila da je popravi i ponese u stan. Na slici je prikazana žena koja nosi bijeli ogrtač i nakit, a na pozadini se nalazi i potpis sa datumom koji sugeriše da je slika naslikana 1973.g.

  Pas uginuo, cvijeće uvenulo

Nakon što je popravila okvir i sliku objesila na zid, u njenom stanu su se počele dešavati paranormalne aktivnosti. Njen inače veseo i živahan pas je iznenada uginuo, kanali na TV-u se se mijenjali sami od sebe, ulazna vrata bi se otvarala i zatvarala uz glasan tresak… Iako je živjela sama u stanu, često je mogla čuti zvukove ključeva kako se okreću u bravi, ili bi vidjela bravu ulaznih vrata kako se sama okreće, iako s druge strane nije bilo nikoga.

Čak bi i svježe cvijeće koje je kupovala za stan venulo nakon samo par sati po unošenju u prostoriju gdje se nalazila slika.

  • Bila sam sama, okružena tom užasavajućom energijom. Vrlo brzo sam shvatila da nešto nije u redu. Sve je pošlo po zlu. Stvari su postale nepodnošljive. U stanu je bilo toliko jezivih paranormalnih aktivnosti da nisam više željela tamo živjeti – objasnila je Mel i dodala da joj niko nije vjerovao kada je govorila o mračnoj energiji koja je vezana za sliku.

 Oprezno sa odbačenim predmetima

Nakon tri godine mučenja, konačno je zamolila sina da se otarasi uklete slike i baci je u smeće. Čim je slika iznesena iz stana, paranormalne aktivnosti su u potpunosti prestale. Sada kaže da joj se u život ponovo vratio mir, i da joj stvari idu dobro.

Prema rječima stručnjaka za paranormalne aktivnosti, stare stvari, odnosno antikviteti povremeno u sebi nose određenu dozu mračne energije koja može izazvati paranormalne aktivnosti. Neil Packer koji vodi istraživački centar za paranormalne aktivnosti izjavio je:

“Neki predmeti su vezani za određenog duha, drugi imaju određenu negativnu energiju ili duhovnu energiju prethodnih vlasnika, ali svaki od predmeta ima svoju priču. Uz to, možda biste trebali dobro razmisliti prije nego što u kuću unesete neki odbačeni predmet i zapitati se zašto su ga se uopšte i riješili prethodni vlasnici.”