Mehmedalija Alić: Ljekoviti sok od polena, propolisa, limuna za vječitu mladost i zdravlje, a matična mliječ popravlja bračno stanje

Ja ovo koristim od 2006. godine. Ovo je prirodni lijek za imunitet, vitalnost, opće zdravlje… 

Mehmedalija Alić, je penzionisani inženjer zaštite od požara i komandant Vatrogasne brigade u Zenici i poznati zenički pčelar. Na pščelinjaku ima pedesetak društava, iz košnice vadi sve što pčele pripremaju. Danas gazi 71. godinu života, a veli da mu momak nije ravan u svemu. Puca od snage, energije, zdravlja…

Jutro započinje posebnim napitkom od polenovog praha i još nekoliko prirodnih sastojaka, nakon toga odlazi pod tuš, tušira se i pjevuši svoje omiljene sevdalinke. Slijedi doručak, kafenisanje sa svojom devet godina mlađom suprugom, pa dnevne poslovne obaveze. On ih uvijek ima dovoljno, čak i previše.  Svakodnevno planira najmanje pet zadataka, koji ne smiju “zanoćiti” neurađeni.

Od Mehmedalije smo dobili recept za vitalnost, zdrav život, jak imunitet… On to, šeretski zove “Eliksirom mladosti i zdravlja”. Osnovni sastojak u ovom napitku je polenov prah. Evo kako se priprema:

„Uveče u čašu vode potopiti kafenu kašiku polena, a nakon toga dodati 20 kapi propolisa. Ostaviti da prenoći.

Ujutro u ovu mješavinu nacijediti krišku limuna, te dodati kašiku meda. Sve to izmiješati i popiti naštesrce.

Ja ovo koristim od 2006. godine. Ovo je prirodni lijek za imunitet, vitalnost, opće zdravlje… – otkrio je za portal “aura.ba” Mehmedalija.

Matična mliječ popravlja bračno stanje

Nakon penzionisanja Mehmedalija se preselio na porodično imanje u Hajkovićima, sedam kilometara udaljenim od Zenice.

„U Hajkovićima sam sa svojom hanumom, pčelama i komšijama – kaže za portal “aura.ba” Mehmedalija.

Otkriva nam da njegova devet godina mlađa supruga dugo nije prihvatala njegove medne recepture. Tek, kada se uvjerila šta rade za njegovo zdravlje i kondiciju, počela je i ona se okretati košnicama i pčelama.

„Ako joj ja dadnem matičnu mliječ ko golubu u kljun, ona će to koristiti. Ali, sama neće nikada uzeti ništa. Za sve je moram ja natjerati – kao da se žali naš sagovornik.
Dodaje, da je poznato kako matična mliječ popravlja “bračno stanje”. Njegov kontakt telefon je 062 982 202. (aura.ba/E.M.)