MEDENI OBLOG JE SPAS: Smiruje jak kašalj, uklanja sekret iz pluća i bronhija

Suština ovog liječenja kašlja je prirodna metoda, koja se još od davnina koristi za liječenje bolesti respiratornog trakta.

Med ima visoku biološku aktivnost, i uz pomoć obloga može se izbaciti šlajm koja je praćena jakim napadima kašlja. Obloga na bazi meda je odlično sredstvo koji eliminiše jak kašalj, bukvalno za jedno veče. Preporučuje se kako za djecu, tako i za odrasle.

Potrebna su vam samo tri sastojka, koja verovatno već imate u svom domu.

OBLOGA PROTIV KAŠLJA SA MEDOM

SASTOJCI: 1 kafena kašičica meda, 1 kafena kašičica brašna, 1 kafena kašičica kokosovog ulja, platnena salveta, zavoj ili široki flaster

PRIPREMA
Pomiješajte med, brašno i toplo kokosovo ulje, ali ne smije biti vrelo kako se ne biste opržili. Dobijena masa bi trebala da bude u vidu paste. Nanesite je na salvetu i stavite na sredinu grudnog koša, ali ni u kom slučaju nemojte je postavljati na srce.

Pričvrstite oblogu pomoću zavoja ili širokog flastera. Takođe, možete oblogu priviti na grlo.

Sastojci obloge ne razdražuju kožu i imaju dobra zagrivajuća svojstva.

PRIMJENA
Obloge možete privijati i djeci, ali ne duže od 2-3 sata. Obucite djetetu topao džemper ili ga pokrijte toplim ćebetom, kako biste pojačali efekat zagrijavanja.

Odrasli oblogu mogu držati čitavu noć. Obavezno se nalazite na toplom.

Poboljšanje zdravstvenog stanja biće primjetno odmah poslije prve primjene. Ponovite proceduru nekoliko puta. Ova obloga dobro zagrijava, uklanja bol u grlu i pomaže u izbacivanju šlajma, i na taj način oslobađa od kašlja.

Takođe vam predlažemo da paralelno sa tim jedete med, jer pozitivno utiče na zdravlje kod problema sa prehladom i bronhitisom.