Medena voda za zdravlje i baršunasti ten: Kako je pripremiti, piti…

med-za-lice-kosu-257x300Medena voda za zdravlje i baršunasti ten

Svima su poznate korisne osobine meda, ali malo ko zna o koristi medene vode ili vode sa medom. Ne samo što ćete iskoristiti sve dobre i korisne sastojke meda, nego vam i sama konzumacija meda neće opteretiti želudac i i zazvati mučninu u ranim jutarnjim satima.  Tako ćete imati više energije, ojačaćete imunitet i ubrzati metabolizam. 

Kako pripremiti medenu vodu:

Jednu kafenu kašikicu meda promiješati u čaši mlake vode (obične vode iz kuhinjske česme). Dobijamo 30%-ni rastvor meda, koji je po sastavu identičan krvnoj plazmi.

Med u sirovoj vodi formira klasterno jedinjenje (struktuira vodu), što povećava njena ljekovita svojstva, što je naučno i dokazano. Medena voda brzo i potpuno se apsorbuje u organizmu.

Zašto je medena voda ljekovita?  Medena voda, pripremljena na ovaj način:

– Normalizuje varenje, poboljšava funkciju svih dijelova gastrointestinalnog trakta, rješava problem „lijenih crijeva“
– Pojačava  imunitet,  liječi prehlade,  bronhitis,  izvlači šlajm iz pluća na prirodni način – kroz crijeva

Sve vrste parazita naseljene u digestivnom traktu čovjeka ne vole žutu boju. Ako ih zračite zracima žute boje, oni će prestati da se razmnožavaju. Dešava se „sanacija“ crijeva, rastvaraju se naslage fekalija na crijevima.

Zato, u početku možete primijetiti uvećanje obima struka, ali to ne treba da vas plaši. Za to postoji jednostavno objašnjenje: fekalno kamenje (naslage) „bubri“, postaje mekše i počinje njihova evakuacija iz organizma.

Počinje čišćenje cijelog organizma na ćelijskom nivou. Povećava se antibakterijsko, antivirusno i antigljivično dejstvo.

Normalizuje se rad debelog crijeva. Konzumiranje medene vode je dobar način da se obnovi crijevna mikroflora i eliminše disbakterioza crijeva.

Prolazi i nekontrolisano noćno mokrenje. Med je higroskopičan, sakuplja vodu, tako da bubrezi i bešika preko noći nemaju opterećenje i odmaraju se.

Kako piti medenu vodu.

Medenu vodu u preventivne svrhe treba piti ujutru, na prazan želudac. Treba je popiti veoma brzo. Ovo je važno.
Sfinkter (ventil) želuca odmah se otvara i voda dospjeva u crijeva, nakon čega se apsorbuje u krvotok.

Medena voda uobičajeno se pije ujutru, čim se probudite i uveče prije spavanja. Nemojte se plašiti da pijete vodu prije spavanja, ona sprječava pojavu otoka, zato što rasterećuje bubrege. Vodu pijte uvijek svježe pripremljenu. Nikad je ne pravite unaprijed!

Ali, na isti način možete da se pobrinete za ljepotu tena. Da bi vaša koža bila meka i baršunasta, ne morate da kupujete skupe proizvode, nego probajte sa jednostavnim prirodnim „losionom“.

Potrebno vam je samo malo upornosti i strpljenja. U čaši mlake vode rastvorite kašičicu domaćeg meda i tako ćete dobiti tonik koji je, kažu stručnjaci, melem za kožu. Svakog jutra i večeri umivajte lice ovom medenom vodom i već poslije nekoliko dana primijetićete odlične rezultate. Sa medenom vodom brišite lice, koristite je kao tonik. Ona njeguje kožu, ostavljajući je baršunastom, svilenkastom i mekom.