Mast od nevena rješava problem proširenih vena

Novija istraživanja su pokazala da neven snižava krvni pritisak


Neven je biljka koja vodi porijeklo iz Indije.

Najviše magijskih obreda širom svijeta rađeno je upravo sa ovom biljkom. Biljka izuzetne ljepote, jednostavnosti i fascinantne narandžaste boje.

Otkriveno je da ova biljka ima sposobnost da pročišćava krvne sudove i da snižava nivo holesterola u krvi, naročito u kombinaciji sa maslačkom i glogom.

Novija istraživanja su pokazala da neven snižava krvni pritisak i djeluje blago sedativno jer relaksira krvne sudove, pa se preporučuje i kod angine pektoris.

Uberite 50 cvjetova nevena, dobro ih operite i osušite od vode, potopite ih u veću teglu i nalite 1l maslinovog ulja. Teglu zatvorite i ostavite 4 do 5 sedmica na suncu. Nakon toga ulje možete da procijedite, ali i ne morate.

Koristite ga kako biste zaliječili opekotine, ublažili proširene vene, oporavili kožu od sunčevih zraka.

Možete da napravite i melem protiv proširenih vena:

Zagrijte pola kilograma masti na tihoj vatri. Kada se potpuno istopi, dodati dvije šake svježih cvjetova nevena i šaku isušenih zelenih, bodljikavih ljuski od divljeg kestena. Pustiti da zapjeni, skinuti sa šporeta i miješati 5 minuta.

Poklopiti i ostaviti na hladnom mjestu 24 sata. Nakon toga polako zagrijati uz stalno miješanje dok se potpuno ne istopi. Procijediti kroz sterilnu gazu i sipati u čistu i suhu teglicu.

Čuvati na tamnom i suhom mjestu. Vene mazati melemom svako veče, bez masiranja odozdo na gore. Piti čaj za čišćenje organizma.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!