Masonski murali na zidovima denverskog aerodroma najavljuju apokalipsu?

Bivši dužnosnik Vlade SAD-a Fil Šnajder, koji je 1996. godine pronađen mrtav sa žicom od klavira oko vrata, aktivno je javnosti odavao tajne o vanzemaljcima, i tvrdio je da se ispod denverskog aerodroma nalazi sklop podzemnih baza te da je izmjereno visoko elektromagnetsko zračenje, koje je i sam osjetio u podzemnim tunelima

 

Međunarodni aerodrom u Denveru je od svoje izgradnje 1995. godine, do danas postao desetom najprometnijom zračnom lukom na svijetu, a uz samu njenu gradnju vezane su brojne misterije. Na izgradnji aerodroma je radilo čak 400 različitih graditelja i više od 1000 podizvođača. Pet velikih zgrada luke nakon završetka su proglašene “neispravnim”, a nakon što su zakopane, na njima je izgrađena sadašnja zračna luka. Navodno se u tim “neispravnim” dijelovima sada skrivena podzemna masonska baza.

Postoji teorija zavjere da denverska zračna luka krije najveći tajni podzemni bunker na svijetu koji su izgradili pripadnici tajnih društava, ne bi li imali sigurno utočište u slučaju prirodnih katastrofa ili globalnih društvenih nemira. Zidove aerodroma „krase“ zastrašujući i misteriozni murali i kipovi koji kao da najavljuju nadolazeću apokalipsu.

 Mustang sa crvenim očima

Ono što ovaj aerodrom čini neobičnim su murali koji su prepuni masonskih simbola. Mnogi vjeruju da je luka izgrađena kao svojevrsni paravan koji bi trebao skrivati najveći podzemni bunker na svijetu. Smatra se da su ga izgradili pripadnici Illuminata kako bi osigurali elitu u slučaju neke velike svjetske katastrofe. Dovoljno je spomenuti i da su masoni  sudjelovali u polaganju kamena temeljca pri izgradnji ove zračne luke.

Na samom ulazu na aerodrom putnike će dočekati spomen ploča s masonskim simbolima, a unutar spomenika nalazi se vremenska kapsula koja je zapečaćena i predviđeno je da se otvori 2094. godine. Spomen ploču podigla je Aerodromska komisija novog svijeta, grupa industrijalaca koji su i organizovali ceremoniju otvaranja.  Ista organizacija je naručila i ogromni kip propetog mustanga, kako bi bio postavljen 2008. godine. Ovaj kip izazive veliku uznemirenost i nelagodu kod putnika zbog jarkih crvenih očiju koje svijetle u marku. Iako je do sada bilo mnogo zahtjeva da se kip ukloni, do toga nikada nije došlo.

Zidovi zračne luke „ukrašene“ su skulpturama gargojlija, mitološkim bićima koje liče na demone i zmajeve, a navodno su u aerodrom postavljene kako bi tjerale zle duhove. Osim toga, na podu zračne luke nalazi se crtež crnog sunca, kako kruži oko običnog sunca. Inače, crno sunce ima okultno značenje, a danas ga često koriste i grupe vezane za njemački neo-paganski pokret. Ukoliko aerodromske piste pogledate iz zraka, prepoznaćete oblik nacističke svastike. Na jednom dijelu zračne luke dodan je modul i staza kako bi se razbio izgled svastike i umirila javnost.

 Na bizarnim muralima i stara zastava BiH

I pored svih ovih bizarnih stvari koje možete razgledati na ovom aerodromu, javnost je najviše zaintrigirana bizarnim muralima na zidovima. Oni koji su detaljnije proučavali njihovo značenje, vjeruju da su te murale naručili masoni, te da opisuju buduće događaje, ratove, glad i formiranje jedne svjetske vlade.

Autor Leo Tanguma tvrdi da murali pod nazivom „U miru i harmoniji s prirodom“ i „Djeca svijeta sanjaju mir“ prikazuju ljudsko uništavanje okoliša i genocid, nakon čega će čovječanstvo izliječiti prirodu i živjeti u miru i harmoniji. Na muralu “Mir”, djeca svijeta predaju oružje njemačkom dječaku koji ih pretvara u oruđe. Na tom vrlo detaljnom muralu, stara BiH zastava s ljiljanima. Na muralu “Zemlja starosjedioca” prikazana je indijanska božica Zemlje, ali Indijanci su se ogradili od ovoga murala ističući kako ne žele imati nekakve veze sa „demonskim crtežima“.

Dio drugoga murala prikazuje kataklizmu, a djevojčica drži komad ploče na kojoj je natpis s majanskog kalendara o propasti svijeta 21. decembra 2012., što se nije dogodilo. Na dva murala nalazi se Quetzalcoatl, pernato zmijoliko božanstvo antičke srednjoameričke kulture, a posljednji mural prikazuje rajski vrt.

Ono što teoretičare zavjera naviše zanima je šta se zapravo nalazi na podzemnim nivoima ovog aerodroma. Jedni su uvjereni da se radi o bunkeru koji služi za testiranje oružja, dok drugi misle da se ispod zračne luke krije komandni centar Novog svjetskog poretka.