Masna kosa: RIJEŠITE PROBLEM UZ POMOĆ PRAŠKA ZA PECIVO (RECEPT)

Iako postoji veliki broj šampona, postoji način da spriječite kosu da se masti pomoću namirnice koje svako ima u kuhinji

Jedan od svakako najboljih sastojaka za domaći šampon je prašak za pecivo. Njegova najveća prednost je to što vas u trenutku rješava peruti i različitih nečistoća koje su posljedica uticaja svakakvih hemikalija koje svakodnevno nanosite na svoju kosu.

Šampon od praška za pecivo posebno se preporučuje osobama koje imaju problema sa masnom kosom, budući da ovaj sastojak isušuje. Sve što treba da učinite kako biste pripremili vaš organski šampon jeste da pomiješate pola šoljice praška za pecivo sa tri čaše vode. Navedena smjesa biće vam dovoljna za nekoliko pranja, a možete je držati u plastičnoj kutijici.

Ukoliko biste radije svaki put pripremali novu smjesu, pomiješajte samo jednu kašičicu praška za pecivo i jednu šoljicu vode. Smjesu prije upotrebe dobro protresite i nanesite na tjeme i doslovno utrljate prstima poput masaže.

Nakon što ste nanijeli svoj domaći šampon, isperite prašak za pecivo sa pola šoljice jabukovog sirćeta. Ukoliko vam se čini da je miris sirćeta prejak, možete pomiješati samo jednu kašičicu i šoljicu vode i time isprati svoje tjeme.

Primijetićete kako vaša kosa ispočetka malo čudno reaguje na ovu kombinaciju praška za pecivo i sirćeta, ali ne brinite jer će sve doći na svoje nakon nekoliko dana. Riječ je o tome što je vaš komercijalni šampon, zbog hemikalija koje sadrži, uništio jedan sloj tjemena koji je zaslužan za prirodna ulja koja hrane kosu.

Ako ste do sada svakodnevo prali kosu, više to nemojte činiti bilo da koristite prirodni ili komercijalni šampon. Pranje kose svaki drugi dan pomoći će vam da vaša kosa i tjeme budu zdravi.