Maske od čokolade za podmlađivanje

Ako imate problem sa suhom kožom lica, vrata i područja dekoltea, pokušajte s primjenom hranjive maske od čokolade…

Osim vitamina i minerala, čokolada sadrži i kofein, koji stimuliše rad krvotoka, normalizuje protok krvi i limfe i sprečava pojavu otoka. Kakao maslac iz čokolade vlaži kožu, pomlađuje je i daje joj blistav izgled.

Čokolada je bogata i drugim korisnim stvarima, kao što su teobromin i teofilin, koji zatežu kožu. U kozmetičkoj industriji koristi se čokolada sa što većim procentom kakaa, ili običan kakao prah, bez šećera i bilo kakvih aromatičnih dodataka.

Probajte jednu od ove dvije slatke maske za lice:

Umutite jedan žumanac. Dodajte kašičicu milerama, tople vode i crne čokolade rastopljene na pari. Smjesu nanesite na prethodno očišćeno lice, vrat i dekolte i lagano masirajte kružnim pokretima. Nakon 15 – 20 minuta masku isperite toplom vodom.

Rastopite na pari 50 grama crne čokolade s jednom kašičicom maslinovog ulja. Ohladite smjesu do temeprature tijela i nanesite je laganim kružnim pokretima na očišćeno lice, vrat i dekolte. Lezite i opustite se 15 minuta, a zatim masku isperite toplom vodom. Ova maska hrani kožu, zateže je, osvježava i pomlađuje.

(aura.ba)