Maska za lice od kiselog kupusa hrani kožu mineralima

Kiseljenjem svi vitamini i minerali dolaze još više do izražaja jer se lakše apsorbuju


Kiseli kupus je prepun vitamina i minerala, ali priznajte da vam nikada ne bi palo na pamet da njegovu cijelu lisku stavite na lice. Opšte je poznato da je kupus prepun vitamina C, beta-karotena, kalijuma, gvožđa, magnezijuma, sumpora i bakra.

Kiseljenjem svi ovi vitamini i minerali dolaze još više do izražaja jer se lakše apsorbuju. Zbog toga je važno unositi ovu namirnicu jer djeluje kao pojačivač za imuni sistem, ali i kao antioksidaks.

Kako da napravite ovu masku?

Izdvojte lisku kiselog kupusa i malo je operite. Bilo bi dobro da je izlomite na mjestima gdje su korijen i žile, kako bi minerali lakše došli do vaše kože, a u ovim dijelovima ih ima najviše.

Postavite lisku na suhu, prethodno opranu kožu i držite je tako 10-15 minuta. Najlakše će vam biti ukoliko ste u ležećem položaju. Posle ovog vremena, skinite lisku i primijetićete kako je ona veoma topla. To je znak da su se pore kože raširile i da je krvotok pojačan. Sve to je odličan znak jer je na taj način koža maksimalno nahranjena nutrijentima iz ove namirnice. Umijte lice mlakom vodom i blago ga osušite.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!