Masiranjem ove tačke na stopalu riješite se stresa i glavobolje

Na našem stopalu nalazi se jedna tačka koja može uvelike utjecati na rad organizma i na to kako se osjećamo. Doznajte zbog čega biste svaki dan trebali masirati tačku između nožnog palca i prsta do nožnog palca

Prema tradicionalnoj kineskoj vještini akupresuri na našem tijelu nalaze se brojne tačke čije masiranje pomaže u boljem radu funkcionisanju organizma te da se općenito bolje osjećamo.

Jedna od tih “magičnih” tačaka nalazi se između nožnog palca i prsta do nožnog palca, zvana Tai Chong, koju je preporučljivo svaki dan pritiskati ili masirati u malim krugovima oko 2 minute (možete i 3, 4 puta dnevno). Kako biste tačno odredili gdje se ta točka nalazi, stavite prst po dužini ispod palca i prsta do palca i ispod prsta nalazi se ta tačka. Tačka bi na dodir trebala biti relativno mekana.
Pritiskanje ove tačke potaknut će bolji protok životne energije, u kineskoj drevnoj medicini zvane chi, te pomoći kod slijedećih zdravstvenih tegoba:

– glavobolje i vrtoglavice
– zamagljenog vida, crvenih, natečenih i bolnih očiju
– mučnine, povraćanja, zatvora i proljeva
– ljutnje, razdražljivosti, nesanice i tjeskobe

Prema japanskom tumačenju, svaki prst označava jedan dio tijela, odnosno organ, psihičko stanje i fizičke simptome. Pritiskom na svaki prst možete izbalansirati tijelo i riješiti se određenih tegoba.