MASAŽE: Lijepe i čvrste grudi i u pedesetim: Izvajane, a bez silikona

Masaža prsnih i sa njima povezanih mišića ramena i ruku, kao i akupresurnih tačaka, doprinosi da gornji dio ženskog torza ostane meta pogleda. Ova masaža ne preporučuje se za vrijeme trudnoće i tokom dojenja

Pravo odličje ženske ljepote su grudi, a da bi bile “kao izvajane”, odnosno prirodno lijepo oblikovane, bez silikona i operacija, pored genetike i konstitucije, moraju i mišići na prsima da budu dobro razvijeni. Ako se pri tome zna da su povezani sa mišićima i ruku, njihovo jačanje masažom i vježbama učinit će da gornji dio ženskog torza ostane meta pogleda.

Prije masaže terapeut priprema specijalnu smjesu od algi za učvršćivanje grudi. Veći komad gaze potopi se u glikolni rastvor alge laminarie, stavi na dojke, a preko nje smjesu za učvršćivanje. Pospješuje cirkulaciju u dojkama, tonizaciju kože i limfnu drenažu.

Dok pacijent ušuškan i opušten leži (preko gaze i maske baci se mekan frotir) počinje masaža vratnog i ramenog dijela. Posebnu pažnju treba posvetiti donjoj ivici ključnih kostiju i masirati akupresurne tačke meridijana pluća (pri čemu je veoma važno da pacijent duboko diše). Potom maser na dlanove sipa 2 – 3 kapi eteričnog ulja čempresa, protrlja ih na desetak centimetara od nosa pacijenta, potom otvori i blago maše dok pacijent duboko diše.

Da bi se obezbijedilo pravilno držanje ramena i podigla linija grudi maser se usredsređuje na međulopatični dio. Gnječi ga da se zagrije, opusti napete mišiće i prokrvi leđa, što je uvertira za važnu akupresuru koja slijedi – masaži dijela ispod trećeg grudnog pršljena i tačaka uz kičmeni stub.

Jačanju mišića i ljepšoj koži grudi pomaže i masaža stomaka i akupresurnih tačaka na njemu.

Grudna mješavina

Mješavina biljnih ulja za masažu grudi: u 50 ml mješavine ulja susama, jojobe i avokada sipa se 10 kapi etarskog ulja čempresa, 8 kapi etarskog ulja limuna i 6 kapi ulja ruzmarina.

Samomasaža

Pošto je riječ o žlijezdama, dojke se nikada ne masiraju. To, međutim, ne znači da dojke ne bi trebalo da se samomasiraju blagim, kružnim i pokretima koji prate njen oblik. Na taj način se obezbjeđuje bolja cirkulacija i utječe na tonus kože.

Za takav petominutni tretman najbolje je da se koristi zagrijano susamovo svijetlo ulje (pospješuje metabolizam kolagena i elastina u koži i pri tom ne daje negativne efekte). Svakodnevna samomasaža doprinijet će i boljoj ishrani ćelija dojki, ojačat će njihov tonus tako da će to vrlo brzo da se odrazi i kada je estetski izgled u pitanju.

(aura.ba)