Martovska astro dešavanja: Čuvajte se dvostrukog punog Mjeseca!

Dok februar nije imao nijedan pun Mjesec zbog toga što je prethodni bio posljednjeg dana januara, mart će nam podariti dvije takve Mjesečeve faze. U petak rano ujutro nastupio je pun Mesec u Djevici, dok će se 31. marta rano popodne pojaviti pun Mjesec u Vagi. Na pola puta, 17. marta, Mjesec će nam se sakriti kad se poklopi sa Suncem u Ribama

Uz dva puna Mjeseca, najvažnija astrološka vijest biće prevlast vatrenih znakova. U utorak 6. marta Merkur i Venera ulaze u Ovna unoseći naglost, nestrpljivost i agresiju u razna životna područja. Donosićete odluke naprečac i utrkivati se sa samim sobom, ponekad ne vodeći računa da li su rizici i napori vrijedni truda.

Ljubav i mržnja rađaće se na prvi pogled, što po pravilu znači bez većeg učestvovanja razuma. Veze sklopljene u ovom periodu biće eksplozivne i kratke. Lako će vas hvatati ljutnja, pa biste mogli da kažete koješta i potom zažalite.

Napunite akumulator u samoći

Mlad Mjesec u Ribama 17. marta nakratko će ohladiti vruće glave navodeći na molitvu, meditaciju i duhovnost. Mnogi će htjeti da se povuku u samoću da bi dan-dva bili sami sa svojim mislima. Biće to dobrovoljna i ljekovita samoća koja neće nanositi bol.

Istog dana Mars ulazi u Jarca i otvara vrata uspjeha onima koji se oslanjaju na planiranje i upornost umjesto na improvizaciju i nadahnuće. Koja god bila vaša životna filozofija, dok je Mars u praktičnom i koristoljubivom Jarcu isplatiće vam se taktiziranje i suzdržavanje od brzopletosti.

Proljetna ravnodnevica i početak vladavine Ovna nastupaju 20. marta predveče, naglašavajući izrazitu vatrenu energiju ovog mjeseca. Vrijeme je za iniciranje promjena i počinjanje novih projekata, ali šta god da ste naumili da preduzmete prvo duboko udahnite i brojite do deset. U suprotnom, mogli biste da se zamjerite Marsu i Saturnu u Jarcu.

Poslednjeg dana marta Venera ulazi u Bika i premješta fokus na udobnost, čulne užitke i dugotrajne veze.