MARS KVADRAT JUPITER (do kraja novembra): NIJE TRENUTAK ZA PALJENJE NOVIH VATRI

 

Piše: Miloš Tomić, astrolog (065 256 040; [email protected])

Danas je utorak, Marsov dan. I baš danas je Mjesec u Ovnu♈, u Marsovom znaku, i baš danas Mars iz znaka Riba♓ zatvara kvadrat sa Jupiterom u Strijelcu♐. Ovaj aspekt će se osjetiti do kraja mjeseca. Ovaj aspekt donosi intervenciju zakona, kršenje nekog pravnog akta, potpisivanje loših ugovora ili potrebu da se isti raskinu (loši brakovi, nepovoljni poslovni ugovori i ugovori o radu itd).

Ako vodite neki sudski proces, ovaj aspekt će donijeti pomak, ali ne i konačno razrješenje istog. U narednim danima osjetićemo pad optimizma i entuzijazma, jer će naša ‘široka’ razmišljanja i ideje (Jupiter u Strijelcu) ograničavati (kvadrat) nepovoljne okolnosti i loša pravna regulativa (Mars u Ribama + retrogradan Merkur).

Ovo je i aspekt borbe za lična uvjerenja, u kojoj uz pomoć oštre retorike pokušavamo da zaštitimo ličnu filozofiju. Iako će sve da Vas iritira u narednih nekoliko dana, pokušajte bar na kratko da igorišete potrebu za istjerivanjem pravde, prećutite neke stvari, jer ovo definitivno nije pravi trenutak za paljenje novih vatri.

Na zdravstvenom planu, obratite pažnju na urinarne infekcije, probleme sa jetrom ili žuči, te povedite računa o kardiovaskularnom sistemu – moguće su nagle oscilacije krvnog pritiska. Ugrožen je i skeletni sistem, čuvajte se fizičkih povreda ekstremiteta.