Mars će ponovo biti u znaku Jarac od 13. 08. do 11. 09: Uspješno rješavanje mnogih pitanja

Autor: Damir Igor, astrolog i numerolog
www.astrologdamirigor.com

U periodu od 13. 08. do 11. 09. Mars će se (ponovo) nalaziti u znaku Jarca. Prvo će se kretati retrogradno. Onda će 23. 08. postati stacionaran. A, onda od 01. 09. kreće direktno. Ono što je važno naglasiti, Mars će se nalaziti samo na zadnja dva stupnja znaka Jarac.

Znak Jarca je zemljani znak koji se time vezuje za materijalnu razinu života, zatim simbolizira statusna pitanja, rad, radne aktivnosti, poslovne angažmane, karijeru, profesiju, disciplinu i discipliniranost, autoritet, ugled, državna pitanja, državne institucije, isl.

Ovaj period donosi vraćanje dugova, refinanciranje kredita, ostvarenje novca kojim ćete potkrpiti sve rupe i krenuti s jednim opuštenijim životom, priljev novca koji dugo očekujete, završavanje sa poslovima i obavezama koji se vuku određen vremenski period, dodatne poslove, vraćanje na stara radna mjesta ili poslove, riješavanje pitanja penzije, reguliranje brojnih administrativnih i papiroloških pitanja, završavanje značajnih poslova sa državnim institucijama, riješavanje problema u komunikaciji sa autoritetima, kao i sa osobama iz radnog okruženja, isl.

Sad, zbog visokog stupnja retrogradnosti i stacionarnosti moguća su izvjesna prolongiranja. Možda, u ovom periodu, tek budete poduzeli nešto od navedenog, a da bi se to dovelo do kraja, potrebno je da prođe duže vrijeme,… npr. “realno” se ne može završiti do 11. 09. Što god da je u pitanju, budite sigurni da će se sve navedeno na najbolji mogući način aktualizirati u periodu od 13. 08. do 11. 09., a sad ako se ne dovede do kraja u ovom periodu, onda će zasigurno do sredine 12. mjeseca, kada Saturn, vladar tranzitnog Marsa u Jarcu i Vodenjaku, bude došao na poziciju sa koje je krenuo retrogradno.

U slučaju da je u vašem životu došlo do nekakvog problema ili izazova, u periodu Marsa u Jarcu (od 17. 03. do 16. 05. 2018.) sa spomenutim ćete uspješno završiti u ovom periodu, eventualno, ovisno od veličine vašeg problema ili izazova, najdalje do sredine 12. mjeseca.

Znak Jarca i njegov vladar Saturn koji je sada na početnim stupnjevima Jarca significiraju probleme sa fizičkim zdravljem, pa se u periodu od 13. 08. do 11. 09., podrobnije pozabavite svojim fizičkim zdravljem. Poradite na jačanju imunološkog sustava, i ukoliko imate kroničnih problema sa kostima, metabolizmom i zubima, obavezno se podvrgnite adekvatnim, novim terapijama ili metodima lječenja. Apropo koštanog sustava, u vrijeme, kada je ovako intenzivan utjecaj Marsa savjetuje se pojačana fizička aktivnost, jer u suprotnom, možete sebi stvoriti izvjesne probleme, koji se ne moraju reflektirati odmah…Jedan od njih se tiče metaboličkih poremećaja.

Zatim, znak Jarca i Saturn, kao i završni stupnjevi određenog znaka (u ovom slučaju znaka Jarac) significiraju stare i nemoćne osobe. Tako, ukoliko imate ovakve osobe u svom okruženju, obavezno povedite više računa o njima.

Zadnja dva stupnja se u astrologiji nazivaju i stupnjevima vidovitosti. Ako imate izraženo 6.čulo, intuiciju, ili bioenergiju, u ovom periodu doć ćete do velikih spoznaja. Ono što vam mogu dati kao savjet – nikako ne sputavajte svoj dar. Vaša misija na Zemlji zasniva se na tome, da koristite svoj dar i pomažete drugim ljudima.
Također, ovo označava i revolucionarna dostignuća iz domene znanosti i tehnologije.

Mars je planet različitosti, a zadnja dva stupnja (svakog zodijačkog znaka) vezuju se za izražene sklonosti istom spolu. Ovo govori da će u navedenom periodu, doć do uspostave brojnih istospolnih veza i brakova. Također, kako Mars simbolizira sve humane pokrete, intenzivirat će se rad grupa koje se bore za prava ljudi, naklonjenih istom spolu, kao i za prava transrodnih osoba.
U slučaju da, zbog utjecaja faktora sredine, poričete ili snažno potiskujete svoju sklonost ka istom spolu, krajnje je vrijeme da uvidite kako vaš problem nije vaša sklonost istom spolu, već vaše biježanje od vlastite seksualnosti, jer se bojite kako ćete biti odbačeni od društva. Znajte, za sreću nije važno to, da li nas društvo prihvaća ili ne. Sreću ćete osjetiti u sebi, upravo onda, kada počnete biti ono tko jeste. Naravno, da bi drugi razumijeli vašu različitost, neophodno je i da vi razumijete njih. Neki osuđuju homoseksualizam, jer nisu dovoljno educirani, neki (posebno oni vama najbliži, kao što su npr. roditelji) iz razloga što se boje, kako ćete kao drugačiji prolaziti kroz život, dok ga neki osuđuju, jer tako poriču svoje homoseksualne sklonosti, umjesto da se sa njima suoče.
Ovo se odnosi na sve vrste različitosti – Na svima nama je da razumijemo druge ljude, da bi i oni nas razumijeli nas. I podvlačim – prvenstveno, da budemo ono tko jesmo.

Najzad, kako to možete i pretpostaviti, period od 13. 08. od 01. 09., kada Mars još uvijek bude retrogradan, a zatim stacionaran, nije povoljan za otpočinjanje potpuno novih, većih poduhvata. Ono što ste radili, može, ali za potpuno nove, veće poduhvate, sačekajte početak 9. mjeseca.