Marokanski keks sa grizom i kokosom: Da li znate kako napraviti izuzetne keksiće sa grizom, koji se ukusom razlikuju od standarnih keksića mirisom

Sastojci:
2 jaja, 125 gr šećera, kora od jedne narandže, 60 ml ulja, 250 gr griza, 100 gr kokosovog brašna, 1 puna kašičica praška za pecivo, šećer u prahu

Umutite dobro 2 jaja, dodajte šećer, zejtin i narendanu koru od jedne naranže. Sve dobro sjedinite pa umijesite tijesto sa 250 gr griza, 100 gr kokosovog brašna i 1 kašičicom praška za pecivo.
Od tijesta valjajte dlanovima kuglice veličine oraha (nanijeti malo ulja na dlanove da se tijesto ne lijepi), malo ih spljoštite, gornju stranu umučite u prah šećer, stavite ih u pleh obložen pek papirom. Vodite računa o razmaku jer puno narastu.
Pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni 10-15 minuta do svijetle boje .

(Tanja Đorđević/aura.ba)

Komentari

komentara

error: Content is protected !!