Marissa Jaret Winokur i Eric Balfour, svjedoci paranormalnog: Otvorili smo vrata “onog svijeta”

Duhovi se i dalje javljaju i prikazuju poznatim i manje poznatim glumcima. Nova iskustva sa svijetom paranormalnog, sa javnosti su podijelili Marissa Jaret Winokur i Eric Balfou.

Prošlo je dosta vremena prije nego što je glumica Marisa Dž. Vinokur shvatila da živi u kući s duhovima. Zvuk koraka, pucketanje ormara, zvižduci, lupanje posuđem…-sve je to Marisa čula čim bi ugasila svjetlo i legla da spava.

Isprva je mislila da njeni prijatelji sa kojima je dijelila kuću, proizvode sve te zvukove. Nije ih htjela upozoravati da budu tiši, da ne larmaju, da je ne bi smatrali za zanovjetalo. Uostalom, bila je gost u toj kući, a ne priliči baš gostima da zavode red zar ne? Ipak, jedne je noći Marisa odlučila da reaguje.

– Bila sam u to vrijeme bez posla, pa sam živjela s prijateljima koji su imali dvoje djece od kojih je jedno bilo beba. Te noći, zaista mi se spavalo, ali čim sam legla, začula sam larmanje po kuhinji i onu, već poznatu melodiju i zvižduk. Uletjela sam u kuhinju ali je bila prazna. Svjetlo kao i šporet – ugašeni. Nigdje nikoga. Vratila sam se u krevet, zbunjena i pomalo uplašena.

A onda se opet začula melodija, nešto poput uspavanke i zvižduk i klepet posuđa.

 Čudna izmaglica

– Ustala sam polako i došunjala se do kuhinje odakle su dopirali zvuci. Naglo sam otvorila vrata i ugledala staricu, duge sijede kose kako nešto kuha. Kad se okrenula ka meni, vidjela sam avet. Počela sam da vrištim, a ona je nestala.

– Moji su prijatelji dotrčali, a ja sam im sve ispričala. Nisu mi vjerovali. Srećom, nisu me dugo smatrali za ludaču. Kad su nekoliko dana poslije izradili neke slike, na svakoj fotografiji gdje je bila njihova beba, vidjela se neka čudna izmaglica. Onda su i oni poželjeli objašnjenje.

– Od prijašnjih vlasnika smo zatražili objašnjenje, a oni su nam rekli da su u toj kući prije nas živjeli muž i žena sa bebom. Majka te žene je bolovala od raka pa je željela zadnje trenutke provesti sa unukom. Umrla je u toj kući, baš u sobi gdje sam ja spavala. Naravno, logično smo pomislili da se njen duh vratio, da bi brinuo o bebi mojih prijatelja. Nakon toga, ja sam se iselila i od tada, definitivno vjerujem u duhove – ispričala je Marisa.

 Duh ljubavnice

Sve dok se nije svojim učima uvjerio u postojanje duhova, glumac Erik Balfour je bio sklon traženju avantura i ispitivanju natprirodnih sila. Njegov susret s onostranim svijetom desit će se u Teksasu gdje je Erik snimao film.

– Odmah mi se svidio “Bejker hotel”, masivna zgrada koju su nekoć posjećivale istinske zvijezde kao što su Džon Kenedi, Lorin Bekol, Klark Gejbl i drugi. Pričalo se da je tu znao navratiti i gangsterski par Boni i Klajd. Hotel je imao i Predsjednički apartman na 14. Spratu gdje je navodno, vrlo često boravila ljubavnica od upravnika hotela. Ona je svojevremeno bez znanih razloga skočila s tog sprata, a mnogi su tvrdili da i godinama nakon toga, mogu da čuju njen plač, krike ali i da osjete miris njenog parfema.

– Početkom devedestih, kada je hotel uveliko već bio zatvoren (više od 20 godina), tu se ušunjala grupica tinejdžera, u potrazi za duhovima. Htjeli su se sami uvjeriti u priče o tajanstvenom 14. spratu. Nažalost, jedna od djevojaka iz te grupe se bacila kroz prozor. Smatralo se da je duh ljubavnice preuzeo njeno tijelo i odveo je u smrt, kao što je i sebe ubila.

– Naravno, sve te priče su pobudile moju pažnju pa sam sa prijateljima i sam odlučio provjeriti njihovu istinitost. Provalili smo u hotel i otišli na 14. sprat. I onda se desilo nešto jako čudno. Naša je prijateljica pala, a zatim je počela da vrišti. Pri slabom svjetlu baterija smo vidjeli kako je neko ili nešto vuče po podu. Jedva smo je spasili.

– Pobjegli smo glavom bez obzira, a ona nam je kasnije ispričala da ju je neka sila pokušala uvući u neko udubljenje na zidu. Možda neka tajna vrata, prolaz? Ko zna, ali, od tada, više ne tragam za takvim iskustvima. Tužne i zastrašujuće priče treba pokopati, ne uznemiravati…

Mnogo je teorija zavjere o smrti Marilyn Monroe, ali ova koju je iznio dr. Donald Burleson toliko je nadrealna da je ostavila bez daha sve koji su mislili da ih ništa više ne može iznenaditi.

Naime, prema teoriji koju je iznio na nedavnoj konferenciji ufologa, Monroe je ubijena jer je znala previše o vanzemaljcima i navodno je htjela svoja saznanja da podijeli s javnošću. Štaviše, dr. Burleson je predstavio “dokaze” u vidu povjereljivih vladinih dokumenata.

Pomenuti doktor tvrdi da ju je upravo to koštalo glave, a njegovu priču navodno potvrđuju i anonimni izvori koji su u tom periodu radili za službe CIA i NSA.