Marina T. iz Žepča: U “seconhandu” kupila i – magiju!

Neko je uz pomoć magijskog rituala svoje probleme prenio na komad odjeće. Problemi su s te osobe spali čim sam ja prvi put obukla tu majicu. Moja aura je primila sve tuđe nevolje

– Iako sam uvijek imala dovoljno novca da kupujem najskuplju odjeću, markiranu, rado sam obilazila seconhand šopove i kupovala nošenu odjeću. Bila sam zadovoljna kvalitetom, a i cijenom. Nekako sam više voljela za 50 maraka kupiti deset polovnih majica, nego jednu novu. A ovo je priča o tome kako me moja navika mogla koštati zdravlja pa i života – započela je Marina svoju priču.

Krive optužbe

Naime, prošle godine joj se na koži pojavio osip. Nikakve kreme ni posjete dermatologu nisu bile od pomoći.

– Kolegica s posla je pretpostavila da nešto od odjeće iz seconhand šopa nisam oprala prije oblačenja. Bila je u pravu. Pokupila sam nečiju kožnu bolest, no, to nije bilo jedino što sam pokupila. Ispostavit će se to tek prošlog mjeseca, kad su sve moje muke i nestale.

Naime, ujedno s kožnim problemima, Marina je zapala u finansijske teškoće. Isprva sitnije, a onda sve krupnije.

– Čak sam u firmi optužena za određene malverzacije. Jedva sam izbjegla otkaz. A dokazujući nevinost, zanemarila sam zdravlje. Osip po koži se širio. U sred ljeta sam nosila majice, šalove – prisjeća se Marina.

 Rasvijetljen slučaj

Tek nedavna posjeta iscjeliteljki Aidi Terzić, rasvjetlit će ovaj slučaj.

– Ispostavilo se da sam posredstvom jednog odijevnog predmeta na sebe preuzela nečije prokletstvo. Neko je svoje probleme skinuo uz pomoć magije i bacio na majicu. Kako i otkud se ta majica našla u slobodnoj prodaji – ne znam. Neko je to smišljeno uradio.

– Odatle su potekli moji zdravstveni i finansijski problemi. Ustanovila je to Aida tokom našeg prvog susreta. Već na drugom tretmanu, meni je bilo bolje. Otklonila je Aida uspješno prenešeno prokletstvo, magiju. Popravila mi se finansijska i poslovna situacija. Sreću sam imala veliku što sam srela ovu divnu ženu, a poučena ovim iskustvom, sad samo kupujem nove stvari

Nermina I. iz Sarajeva: Sad znamo šta je “imati, pa nemati”

Aidi ništa nisam morala da kažem. Ni ko sam, ni odakle dolazim. Kao ni zašto sam došla. Ona je sve znala. Tihim ali samouvjerenim glasom pričala je o mom životu, nedaćama koje su me zadesile. Kupila je moje povjerenje za sav život. Prvi put sam je srela prije godinu dana, a danas smo već, sjajne prijateljice. On je moj spasitelj – kazala nam je na početku razgovora Nermina.

Aidi se obratila zbog finansijskih problema. Sa suprugom Ismetom, dugo godina je uspješno granala privatni biznis. Bilo je, veli, i za njih i druge. Davali su šakom i kapom, vjerujući u onu narodnu da se bogatstvo uvećava sa davanjem.
– Tako je i bilo. Nismo žalili. Što smo više davali, više smo imali. Posao je cvjetao. Sve čega smo se doticali, pretvaralo bi se u suho zlato. Restoran, cvjećara, pekara…- prisjeća se dobrih vremena Nermina.

No, posao je stao prije 17 mjeseci. Jednu po jednu, bili su prisiljeni sve radnje zatvoriti.

– Od imućne porodice koja je pomagala mnoge humanitarne projekte i izdržavala mnoge nesretne, preko noći smo postali sirotinja. Država je potraživala svoje, radnici takođe. A zarada? Sve tanja. Naposlijetku smo bankrotirali – prepričava Nermina.

Pet mjeseci je zajedno s mužem obilazila mikrokreditne organizacije, banke, negdašnje poslovne partnere. Tražili su novac u zajam ali i zaposlenje. Nisu dobili ni jedno i drugo.

– Svi su nam okrenuli leđa. Mnogi su se čak i otvoreno radovali našoj propasti. I upravo zbog tog očitog radovanja, u meni se formirala misao da je možda posrijedi crna magija. Muž se smijao na to, ali, ja nisam odustajala. Misao je dobijala sve jače konture, a kod Aide je dobila pravi svoj oblik. Da, bila je u pitanju crna magija.

Nesretnoj i nepravedno osiromašenoj ženi, Aida je pomogla da se osovi na noge.

– Otkrila nam je i ko nam je „smjestio“ rekavši da se tom spoznajom ne zamaramo te, da će se svako zlo djelo, zlom i vratiti.

– Tako je i bilo. Muž i ja smo ponovo prionuli na posao, u inat dušmanima. Radimo pošteno, opet smo hvala Bogu u prilici da pomažemo drugima. Sve se tako fino posložilo, došlo na svoje mjesto – ma za nepovjerovati. Nisam po prirodi zlobna osoba, ali se nadam da će naši dušmani crći od muke kad vide da nisu uspjeli u svojoj nakani – kaže na kraju Nermina.

 

Iscjeliteljka Aida Terzić