Marija Žužana Kovačev iz Novog Sada: KONJIČKI SIRUP ME SPASIO OD ŽIVOTA NA INZULINU!

  Bila sam jako disciplinovana, poput vojnika, i vrijednosti šećera su počele ubrzano da opadaju. Prosto nisam mogla vjerovati da se nivo šećera počeo kretati ispod gornje granice – između četiri i pet jedinica!  

Marija Kovačev

Mađarica sa adresom u Novom Sadu,  Marija Žužana Kovačev za naš magazin ispričala je kako je na prirodan način uspjela regulisati visoke vrijednosti šećera. Ni sama još uvijek ne može da vjeruje koliko je uspješan Konjički sirup kojeg proizvodi Mirsad Krnjić, sin čuvenog travara Osmana Krnjića.

 • Dugi niz godina, tradicionalnom terapijom nisam uspjela postići ovakvo zdravstvano poboljšanje. Vjerujem da gospodin Mirsad ima lijek i za mnoge druge bolesti. Tradicionalni lijekovi za dijabetes nisu ni do koljena Krnjićevoj terapiji – povjerila nam se Marija.

Oboljela od tuge

Informatičarka po struci, Marija je radni vijek završila kao šef razvojne i projektantske službe u Naftagas prometu u Novom sadu. Trenutno je u penziji, a kako kaže, povećan nivo šećera otkriven joj je davne 1997. godine tokom jednog rutinskog pregleda i analize krvi.

 • Tada sam imala preko devet mjernih jedinica. Dobila sam potrebne informacije o režimu ishrane za dijabetečare, i objašnjeno mi je da je povećena fizička aktivnost neophodna. Naredne tri do četiri godine sam provela pod ovim režimom i uspjela sam šećer spustiti na šest jedinica. Međutim, vrijednost šećera se tada počela naglo povećavati, i preporučene su mi tablete Gluformin koje su donekle držale stvari pod kontrolom, međutim nije bilo nekog značajnijeg pomaka – priča nam Marija.

Za pojavu dijabetesa nikada ne postoji jasno definisan razlog, već se često radi o kombinaciji faktora. Stres je svakako jedan od njih, a u Marijinom slučaju postojao je i genetski faktor – njen otac je bolovao od dijabetesa koji je ostavio teške posljedice.

 • Istina, imala sam genetske predispozicije za dijabetes, ali ipak mislim da je to najmanje utjecalo na moje zdravstveno stanje. Smrt mog voljenog brata sam izuzetno teško podnijela, i vjerujem da je to bio najveći uzrok pojave dijabetesa. Šećer je skočio preko četrnaest jedinica, što je bilo mukotrpno i teško smanjiti – kazuje Marija Kovačev.

 Strah od inzulina

Marija koja se Gluforminom bezuspješno liječila više od sedam godina, nije vidjela izlaz iz mračnog tunela bolesti. Prepisane doze tableta su stalno rasle, na listu je došao i Amaryl, pa Glucophage tablete… sve dok prije dvije godine nije došla do granice dozvoljene doze.

 • Klasična medicina tabletama više nije imala šta da mi pruži. Tradicionalne lijekove za dijabetes sam koristila skoro dvadeset godina, a kada je moja doktorica nagovijestila da ću uskoro morati da pređem na inzulin, uplašila sam se. Ni sama ne mogu objasniti razlog tome, ali nisam željela da ostatak života provedem na inzulinu.
 • Za pouzdano alternativno liječenje tada još nisam čula, a naročito nisam ni vjerovala – iskrena je Marija.

 

Brzi rezultati

U nastavku razgovora, Marija nam prepričava kako je došla do spasonosne Krnjićeve terapije, i poznanstva sa sjajnim doktorom Mišom Vučkovićem i njegovom suprugom Anom.

 • Prije nešto više od dvije godine jedan moj poznanik se požalio na visok šećer. Znao je da ću ga ja razumjeti, jer smo prolazili kroz istu stvar. Godinu dana kasnije ponovo smo se sreli i bila sam iznenađena kada mi je, sav sretan, rekao da mu se nivo šećera kreće ispod gornje granice. Naravno, odmah me zainteresovalo kako mu je to pošlo za rukom.

Doktor Mišo Vučković sa suprugom Anom: Uvijek smo tu za svoje pacijente

 • Tada sam prvi put čula za Mirsada Krnjića, njegovu čudesnu terapiju i beogradske saradnike Mišu Vučkovića i njegovu suprugu Anu. Vidjevši oduševljenje rezultatima na licu mog poznanika, odmah sam stekla povjerenje i nadu da ću konačno prekinuti dvadesetogodišnju agoniju. Istog dana sam telefonom stupila u kontakt sa doktorom Mišom i zamolila ga da me primi za pacijenta. Prihvatio me, i nakon odrađenih analiza krvi, zakazala sam prvi susret.
 • Tom prilikom, a to je bilo 12. maja ove godine, preuzela sam prvu terapiju i odmah je počela koristiti. Doktor Mišo i Ana uputili su me na koji način koristiti terapiju, a poboljšanje sam osjetila već u prvim danima – otkriva Marija.

 

Vojnička dicsiplina

 • Terapija sadrži sirup i dvije vrste čaja. Sirup pijem dva puta na dan, kada ustanem i neposredno prije spavanja. Uveče skuham 1l čaja, pola se pije tokom dana, a ostatak se rasporedi za ujutru i uveče. Između obroka treba da prođe oko 5 i po sati, a između njih se konzumira samo limunada i dvije vrste čaja.
 • Terapija obuhvata još jedan napitak sa cimetom i karanfilićima, koji se koristi prije večere. Po preporuci doktora Miše, svaki drugi dan ispečem beskvasni raženi hljeb, a poslije ručka je obavezna šetnja.
 • Bila sam jako disciplinovana, poput vojnika, i vrijednosti šećera su počele ubrzano da opadaju. Prosto nisam mogla vjerovati da se nivo šećera počeo kretati ispod gornje granice – između četiri i pet jedinica!
 • U posljednje vrijeme sam imala dosta stresnih situacija zbog zdravstvenog stanja svog supruga, ali rezultati su i pored toga odlični – ne prelaze šest jedinica. Doktor Mišo me svojim savjetima naučio kako da se nosim sa stresnim situacijama, i zato sam mu neizmjerno zahvalna. Kontrolu rezultata za mene vrši svaki drugi-treći dan, dok ne postignem još bolje rezultate – oduševljena je Marija.

Rijetko prelazi pet jedinica: Vrijednost šećera sa nedavne redovne kontrole

Telefoni zvone non-stop!

Mišo Vučković i Ana svojim pacijentima tokom terapije preporučuju jedinstven i zdrav način ishrane, a dijabetečare uvode u poseban svijet zdravog života. Preporuke i uputstva daju usmeno i pismeno, a svim svojim pacijentima uvijek stoje na raspolaganju za dodatna objašnjenja i podršku.

 • Studirajući njihove preporuke, shvatila sam koliko sam ranije griješila u ishrani. Vodila sam prilično neuredan život kada je riječ o hrani, čak i tokom terapije tradicionalnim lijekovima, a ovakve informacije i dobre savjete, nažalost, nisam ranije dobila od ljekara.

Marija Žužana Kovačev: Krnjićeva terapija je čudo!

 • Osim što mi se drastično smanjio nivo šećera u krvi, izgubila sam i višak kilograma, a da nikada nisam gladovala. Dužnost mi je da svim dijabetečarima preporučim Mirsadovu terapiju jer sam se i sama uvjerila koliko je dobra. Dugi niz godina tradicionalnom terapijom nisam uspjela postići ovakvo poboljšanje u svom zdravstvenom stanju , a vjerujem da je Mirsad pravi čudotvorac koji ima lijek i za mnoge druge bolesti.
 • Do neba sam zahvalna i doktoru Miši, njegovoj supruzi Ani koji mi nesebično pomažu tokom ovog putovanja. Njihovi telefoni non-stop zvone, Ana brzo odgovara na pismene poruke…
 • Ljudi imaju pune ruke posla, a ipak imate osjećaj da ste vi njihov jedini pacijent – prezadovoljna je Marija koja će kako kaže, nastaviti koristiti Krnjićevu terapiju sve dok se vrijednost šećera ne spusti na minimum.

(D.K.)

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!