Kako je Marija Janković (71) iz Beograda Krnjićevom terapijom pobijedila dijabetes: Problematični pankreas konačno proradio!

Otišla sam 9. marta 2018. godine po rezultate posljednjih nalaza i umalo sam ostala nijema kad sam vidjela da mi je Mirsadova terapija skinula oko 40 jedinica insulina! Međutim, rezultati su krili je još jedno iznenađenje i radosnu vijest; moj pankreas koji je godinama funkcionisao sa samo 13 posto snage, sada radi „punom parom“, i funkcionalan je čak 99 posto!

Kažu da za sve dobre stvari treba vremena i strpljenja. A ako postoji osoba na koju se ove riječi posebno odnose, onda je to 71-godišnja Marija Janković koja je na ozdravljenje od dijebatesa čekala nevjerovatnih trideset i pet godina.

 

Marija penzionerske dane provodi u Beogradu, a kada smo je nazvali kako bi nam opisala svoj dugi i trnoviti put ka ozdravljenju, iznenadili smo se vitalnom glasu koji nas je pozdravio sa druge strane. Marija ne krije oduševljenje i sreću koju su joj donijeli Mirsadovi prirodni preparati, a na sami spomen Mirsada Krnjića i njegovog beogradskog saradnika Miše Vučkovića, Marija viče „Da ih Bog poživi!“.

 

Beogradskim doktorima sam služila k`o pokusni kunić

  • Moje muke su počele prije trideset i pet godina kada sam kao trudnica počela padati u nesvijest. Osjećala sam se slabo i već sam tada posumnjala da se radi o dijabetesu od kojeg su patili i moji pokojni baba i deda. Priznajem, znala sam da sam bolesna i svjesno sam odlučila da ignorišem bolest, nadajući se da će proći sama od sebe – kazuje Marija na početku našeg razgovora.

 

Međutim, Marijino stanje je iz dana iz dan bilo sve gore, a kada je skoro svake sedmice počela da pada u nesvijest zbog slabosti i malaksalosti, znala je da je đavo odnio šalu. Preglede na koje je redovono išla kako bi pratila tok trudnoće, otkrili su, između ostalog i dijabetes koji je u najgorim danima skakao i do 26 jedinica. Za Mariju je ovo značio početak patnje koja će potrajati više od trideset godina.

 

  • Mogu vam samo reći da sam od tada bila redovan „gost“ beogradskih bolnica i ambulanti. Ma obišla sam ih sve, a doktori kao da su jedva dočekali da me prime kako bi na meni, da se tako izrazim, vršili eksperimente. Ma, da ne ubažavam – bila sam im pokusni kunić! Kljukali su me svakojakim lijekovima kojima jedva da i ime mogu da izgovorim, a meni je bilo sve gore.

Mirsad Krnjić

  • Šećer sam godinama uzaludno pokušavala skinuti prepisanim insulinom kojeg sam znala uzimati i do 40 jedinica… Međutim, vrijednosti su ostajala skoro ista, tako da sam se vremenom počela miriti sa sudbinom koja mi je očito odredila da do kraja života živim sa bolesti. Pankreas mi je polako počeo otkazivati i tadašnje pretrage su otkrile da je bio aktivan samo 13%. Kao da to nije bilo dovoljno, na desnoj nozi su mi se zadnjih godina počeli izbijati crveni podljevi koji su se javljali kao posljedica dijabetesa i bolesnih arterija – kazuje Marija.

 

Ipak, stvari su se iznenada okrenule nabolje kada je Marija od svoje komšinice čula za prirodnu terapiju Mirsada Krnjića koja je na noge podigla njenog sugrađanina Mišu Vučkovića.

 

  Gušterača opet radi „punom parom“

Nije se dvoumila ni sekunde, došla je do njegovog broja i dogovorila sastanak na kojeg je krenula sa štapom koji joj je pomagao pri hodu.

 

  • Krajem decembra 2017. godine, uputila sam se na adresu Miše Vučkovića, ali prije nego što sam mu mogla pokucati na vrata, bilo je potrebno da se stepenicama popnem do njih, što je za mene predstavljalo tešku prepreku, ali sam ipak nekako uspjela. Mišo me je dočekao s velikim osmijehom na licu i ohrabrujućim riječima koje su mi dale nadu da ću se ipak nekako uspjeti izliječiti – priznaje ova hrabra žena.

 

Marija je od Miše, pored Mirsadove terapije dobila i uputstva za poseban režim ishrane kojeg se morala strogo pridržavati ukoliko je željela da se uspješno izliječi.

 

  • Odmah mi je rečeno da ne smijem naglo izbacivali insulin iz upotrebe, ali već nakon potrošene prve terapije, organizam kao da mi je sam rekao da mi ta hemija više ne treba. Otišla sam 9. marta 2018. godine, po rezultate posljednjih nalaza i umalo sam ostala nijema kad sam vidjela da mi je Mirsadova terapija skinula oko 40 jedinica insulina! – priča na Marija.

 

Međutim, Marijin najnoviji nalaz krio je još jedno iznenađenje i radosnu vijest; njen pankreas koji je godinama funkcionisao sa samo 13 posto snage, sada radi „punom parom“, i funkcionalan je čak 99 posto. Marija ovakve rezulate koje je postigla za samo tri mjeseca pripisuje čeličnoj volji i prirodnim preparatima konjičkog čudotvorca.

 

  • Ujutro bih pojela dva lista čuvarkuće, a preko dana bih pila njegove čajeve. Nedavno sam potrošila i treću terapiju, a posljednja mjerenja su pokazala da mi tromjesečni prosjek (HbA1c), iznosi 6,1 a prije terapije je bio 13 jedinica.

  • Ono što mi je i dan danas nevjerovatno jeste i činjenica da su mi se podljevi na bolnoj nozi skoro potpuno povukli, čemu svjedoči i fotografija koju vam šaljem – kaže Marija, koja nam kaže da joj štap za hodanje više ne treba i da kod komšinice na jutarnju kafu ide bez bolova i ičije pomoći.

KONTAKT TELEFON MIRSADA KRNJIĆA: 061/742-830, 061/383-325 ili 065/872-472. Pozivni za BiH 00387.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

error: Content is protected !!