Manuela Jozić, profesorica njemačkog jezika: Šećer počeo opadati već nakon prve čašice Konjičkog sirupa!

Za Mirsadovu terapiju sam sasvim slučajno čula dok sam na Internetu tragala za prirodnim lijekom. Klasična medicina ima stav da je dijabetes neizlječiv, a s obzirom da ja imam tip 1, svi ljekari su mi rekli da neću moći normalno živjeti bez inzulina. E, prevarili su se!

Profesorica njemačkog jezika iz Beograda Manuela Jozić ispričala nam je svoje sjajno iskustvo koje je imala sa terapijom konjičkog travara Mirsada Krnjića. Manuela je presretna i ne štedi riječi hvale za Mirsada, Mišu Vučkovića i njegovu suprugu Anu, ljude bez kojih njeno izliječenje od dijabetesa ne bi bilo moguće.

Dijabetes je Manuelu pogodio kao grom iz vedra neba. Žena koja je vodila izuzetno zdrav život, išla tri puta sedmično na treninge i pazila na ishranu, saznala je u maju prošle godine da boluje od ove opasne bolesti koja zagorčava živote milionima ljudi širom svijeta.

 

25 propuštenih poziva od doktorice

 • Otišla sam kod ginekologa radi intervencije na grliću maternice i morala sam uraditi kompletnu krvnu sliku. Nekoliko dana kasnije, nakon radnog vremena pogledala sam u mobitel i vidjela da imam 25 propuštenih poziva iz doma zdravlja. Javila sam se medicinskoj sestri koja mi jer rekla da hitno dođem jer mi šećer iznosi 29 jedinica. Nije im bilo jasno kako još uvijek stojim na nogama jer je bilo slučajeva da osobe sa 18 jedinica padaju u komu! – priča nam Manuela.

Kako kaže, niko od članova njene porodice nikada nije bolovao od dijabetesa niti joj je ta bolest bila na kraju pameti. Ipak, Manuela sumnja da su stres i briga uzrkovani majčinom smrću početkom decembra prošle godine kumovali razvoju bolesti.

 • Istina, osjećala sam blagu malaksalost i žeđ, ali nikada nisam pomišljala ni na „D“ od dijabetesa. Inače ne priznajem ni kad mi nije dobro, samo kažem „ma proći će“… Međutim, ovo je bila opasna situacija. Čim sam došla na klinički centar priključili su me na inzulin i ljekari su zaključili da imam dijabetes tip 2. Nekoliko dana kasnije otpustili su me i rekli da moram uzimati 50 jedinica inzulina, 2000mg Glukofasta i okrenuti se mediteranskoj prehrani.

 

 • Radila sam kako mi je rečeno, ali sam ubrzo shvatila da mi takva terapija uopšte ne prija. Tokom noći sam padala u glikemiju, čim bih pojela nešto, šećer bi sa tri jedinice znao skočiti i na osamnaest. Nisam mogla tako nastaviti i otišla sam kod privatnika koji mi je rekao da ja zapravo imam dijabetes tip 1 i da moram uzimati manje doze inzulina kako ne bih upadala u glikemiju. Ni to nije funkcionisalo jer sam počela dobijati na kilaži uslijed nekontrolisane gladi, a često sam se nakon ubrizgavanja inzulina budila u košmarima – tvrdi Jozić.

 

Ohrabrujuće Mirsadove riječi

Nakon niza loših iskustava sa konvencionalnim terapijama,Manuela nije imala izbora nego da spas potraži u alternativi. Nije bilo dana da nije vježbala. Brzim hodom je prelazila i do 7km i tako samo privremeno spuštala jedinice šećera. Pomoć je potražila i u Vrnjačkoj Banji, popularnom liječilištu gdje joj je ljekar rekao da ne treba da bježi od alternativne terapije i da inzulin uzima samo u večernjim satima.

 • Poslušala sam njegov savjet i kao da mi je bilo malo bolje, ali i dalje sam željela da se u potpunosti skinem sa inzulina. Tako sam tragajući za lijekom naišla na jedan YouTube video čovjeka koji je tvrdio da je dijabetes izliječio Krnjićevom prirodnom terapijom. Nisam čekala ni sekunde. Okrenula sam broj i sa Mirsadom obavila jedan veoma prijatan i informativan razgovor.
 • Objasnila sam mu da imam dijabetes tip 1 i da su mi skoro svi ljekari davali nekakve crne prognoze. Kroz smijeh mi je rekao da se ne brinem i uvjerio me da će sve biti u redu. Dao mi je broj svog prijatelja i saradnika u Beogradu Miše Vučkovića kod koga sam sredinom decembra prošle godine došla na prve konsultacije.

 • Bila sam fascinirana Mišinim i Aninim entuzijazmom i ljubaznošću sa kojom su pristupili u rješavanju mog zdravstvenog problema. Mišo me uvjerio da ćemo uspjeti poraziti dijebetes i polako ali sigurno u potpunosti izbaciti inzulin. Odmah sam naručila prvu terapiju, a već nakon prve čašice Krnjićevog sirupa jutarnji šećer je sa 6 jedinica pao na 4.3!
 • Sa svakim mjerenjem koje je pokazivalo manje vrijednosti šećera Mišo me savjetovao da izbacim po jednu dozu inzulina, tako da sam sa osam jedinica inzulina spala na četiri za samo petnaest dana. Sretna sam što vam mogu saopštiti da sam prije dvadesetak dana u potpunosti prestala uzimati inzulin – kazuje Manuela.

   Disciplinom do čudesnih rezultata

Pored trošenja Krnjićeve terapije, Manuela je morala dobro paziti na ishranu. Ujutro bi pojela jednu krišku raženog hljeba i jedno kuhano jaje, a ručak i večera bi se sastojala uglavnom od supe i zelenog povrća bez hljeba. Svo voće osim limuna bilo je zrabranjeno.

 • Zadnje mjerenje jutarnjeg šećera pokazalo je vrijednost u iznosu od 5.4 jedinica. Nema više onih drastičnih skokova čak ni nakon obroka. Kada me uhvati želja za slatkim umutim sebi limunadu sa stevijom i bude mi lakše. I dalje uzimam tablete ali uz pomoć Krnjićeve terapije i njih ću uskoro izbaciti.
 • Mirsadova terapija je fenomenalna. Sjajno se osjećam, a rezultati koje sam postigla daju mi snagu da nastavim dalje. Svakome bih preporučila terapiju jer sam uvjerena da svako ko se bude pridržavao uputa i bude disciplinovan, može očekivati čudesne rezultate. Taj sirup nije nikakav magični napitak. Ne možete jesti i piti šta god vam dođe pod ruku i misliti da ćete se dovesti u red nakon par čašica terapije. Morate poštovati pravila.
 • U prirodi se krije lijek za svaku bol i bolest, ali čovjek mora da traga i da ima malo sreće kao što sam ja imala. Budite istrajani i ne gubite nadu. To je poruka za sve one koji misle da lijeka za dijabetes nema – poručuje Manuela Jozić.

 

 • KONTAKT TELEFON MIRSADA KRNJIĆA: 061/742-830, 061/383-325 ili 065/872-472. Pozivni za BiH 00387.

D.K.