Manekenka Leila Bečić za Auru otkriva kako se oporavlja nakon teškog udesa: Zeleni đus je izvor moje snage!

Izvor moje snage

Izvor moje snage

Sastojci: nekoliko listova špinata, limun, đumbir, krastavac i jabuka. Dodam jako malo vode te stavim u aparat za miksanje. Otkad sam počela raditi punom parom po Indiji, iskreno, nisam imala vremena za zdravu hranu, pa sam sebi uvela dnevno po čašu ovog soka. Jako se brzo pravi i odmah se mora popiti.

Mlada manekenka Leila Bečić doživjela je težak udes – vrištali su naslovi internetskih portala sve donedavno. Kako smo od Leile saznali, udes je zaista bio težak, a posljedice se još uvijek saniraju. Kako je došlo do udesa, iz čega crpi snagu za oporavak te kakvi su joj planovi za budućnost, Leila je rado otkrila za svoj, kako voli reći, prijateljski magazin Auru.

– Aura je sa mnom od početka, prati me, daje prostor mom radu. Kao porodica smo – kaže Leila.

O udesu Leila kaže sljedeće:

– Samo što sam se odselila za Indoneziju, i počela raditi, dogodio se taj strašni udes. Bila je nedjelja i prvi slobodni dan koji sam htjela provesti malo u izletu ali eto, sudbina je htjela drugčije. Vozila sam se s vozačem na motoru, radi gužve nismo išli automobilom, i planirala sam još stići na trening, ali eto, iako smo vozili prilično sporo, desilo se da nas je jedan drugi motor prestigao, a sa strane je naišlo auto…i…sve se kako to inače biva veoma brzo odigralo. Još sakupljam fragmente tog dana iako, i ne želim da se sjećam – kaže za Auru Leila.

 Leila u bolnici

Leila u bolnici

– Kad sam se pridigla s ceste, sjećam se da sam puno krvarila. Osjetila sam da ne mogu na nogu. Bolnica jedna, druga, kažu, potkoljenica pukla. Vratila sam se prvim avionom za Cirih na operaciju. Osim potkoljenice, dobro sam prošla, malo lice i ruke izgrebane ništa strašno. Inače, nakon toga, prolazilo mi je svašta kroz glavu  i još mi uvijek prolazi. Sve se dešava sa nekim razlogom pa i ovo. Možda mi je ovo bila poruka da se više posvetim roditeljima, zdravlju, odmoru… ne znam. Trenutno se brinem o sebi, najvažnije mi je da ozdravim što prije te stanem na noge. Skakućem na štakama. Vidjet ćemo kakve su mogućnosti dalje. Pišem knjigu evo već godinu dana o mom životu i svemu, pa se nadam da ću je uskoro završiti. Sad barem imam vremena. Kad bude gotova, rado ću i Aurinim čitateljima pokloniti nekoliko primjeraka. U toku ove nenadane pauze i odmora, planiram malo i do Bosne skoknuti, prije nisam mogla – kaže Leila.

ZELENI ĐUS ZA BOLESNE I ZDRAVE!

– Ovo je zeleni đus i pijem ga kad sam zdrava radi imuniteta koji je čuvar zdravlja, a sad ga pijem i više jer sam kući i trebaju mi vitamini. To sam uvijek pila za doručak i jako je zdrav a i pročišćava organizam.
Sastojci: nekoliko listova špinata, limun, đumbir, krastavac i jabuka. Dodam jako malo vode te stavim u aparat za miksanje. Otkad sam počela raditi punom parom po Indiji, iskreno, nisam imala vremena za zdravu hranu, pa sam sebi uvela dnevno po čašu ovog soka. Jako se brzo pravi i odmah se mora popiti. Takođe, sad pijem jako puno čajeva, čaj od koprive i zeleni čaj, ponekad neki indijski jer sam ih puno donijela sebi.

RAZGOVOR S BOGOM ME SPASIO: Kad se sve to desilo, neko sam vrijeme provela u lokalnoj bolnici u Džakarti, dobila sam sredstva za smirenje i protiv bolova. Let do Ciriha je trajao 16 sati u četiri sata čekanja na aerodromu u Dohi. Tih 20 sati mi je trajalo kao 20 godina. Molila sam se u sebi, obraćala Bogu i tako mi je vrijeme brže proletjelo. Tako sam sačuvala psihu…

PORUKA AURINIM ČITATELJIMA: Dragi moji fanovi, čitaoci magazina Aura, pazite se dobro jer zdravlje je na prvom mjestu. Kada ste zdravi sve će polako doći i uspjet ćete sve završiti što želite, planirate. Kad ste bolesni, ne možete ništa. I da imate sve o čemu sanjate, ako ste bolesni , u tome ne možete uživati. Ja sam jako dobru lekciju ovog puta naučila…i sada više cijenim zdravlje s tim što ga nisam namjerno narušila, ovo je bio udarac sudbine.

(E. K./aura.ba)