Malo drugačija od tradicionalnih: MUSAKA SA POVRĆEM

Musaka je jedno od jela koje se često nađe na našim trpezama, a asocijacija na nju su krompir i meso, zaliveni mlijekom i jajima. Međutim, ovo tradicionalno jelo može da bude i varijacija na temu, pa je za vrele ljetne dane poželjniji neki laganiji recept. Savršen spoj povrća i sira biće prava čarolija za vaše čulo ukusa.

Sastojci: 300 gr plavog patlidžana, 300 gr tikvica, 300 gr paradajza, 1 dl ulja, 400 gr kačkavalja na listiće, 3 jajeta, 1 čaša pavlake, 1 kašičica soli, po želji suhih začina

Priprema:
Plavi patlidžan i tikvice operite, skinite im drške i zajedno sa korom narežite na krugove ili tanje uzdužne komade. Posolite ih u činiji i ostaviti sat vremena da otpusti tečnost.

Svjež paradajz isijecite na krugove. Posudu za pečenje podmažite uljem pa redajte prvo plavi patlidžan, koji prelijte sa kašičicom ulja, onda paradajz, pa preko tikvice. To prekriti listovima sira.
Ponovite postupak dok ima materijala i završite musaku slojem tikvica. Prekrijte folijom posudu i stavite u rernu da se peče.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, pola sata. Pred kraj pečenja izvaditi musaku i preliti umućenim jajima pa po vrhu naređati opet tanke listove kačkavalja i ostaviti da se zapeče dok ne porumeni. Poslužite ovo jelo uz salatu od svježih krastavaca.

error: Content is protected !!