Maligne bolesti vodeći su uzročnici smrtnosti u svijetu, ali i u BiH no…Eliksir sa Kavkaza rastjeruje bolest i ljekare!

Neven je uz Eliksir sa Kavkaza i Cedar Neutralizer ploču pobijedio rak krajnika, a Midheta istom terapijom – rak štitne žlijezde. Pročitajte u nastavku ispovijesti koje ohrabruju

 

Maligne bolesti vodeći su uzročnici smrtnosti u svijetu, no, učestalost obolijevanja raste i u našoj zemlji. Od ukupnog broja oboljelih, 20 posto umre od nekog oblika raka – kazali su to nedavno predstavnici 24 udruženja oboljelih od raka koji su u nekoliko bh. gradova širom BiH organizirali konferenciju za novinare povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv raka.

Posebno zabrinjavajući podatak je da broj novooboljelih od karcinoma u BiH iznosi 10.000 pacijenata godišnje!

Da maligne bolesti ne moraju nužno značiti kraj svijeta niti imati smrtonosni ishod, naglasila je predsjednica Udruženja građanki oboljelih i liječenih od raka dojke “Renensansa”, Spomenka Hadžić, naglasivši kako je primjetna nedovoljna svijest o značaju prevencije koja podrazumijeva redovne liječničke preglede. Posebno je naglasila sve učestaliji problem vezan za nedostatak lijekova.

– Godinama unazad pokušavamo kroz institucije riješiti ovaj problem. Tražimo da svi bolesni dobiju adekvatnu zdravstvenu zaštitu. U “Renesansi” ima mnogo žena koje su dokaz da maligno oboljenje ne podrazumijeva smak svijeta – kazala je Hadžić.

Evidencija koju brižno o svojim pacijentima vodi i sarajevska liječnica oficijelne i komplementarne medicine, Šuhreta Seka Trobradović, kazuje isto. I više od toga. Sve i jedan pacijent, bilo da se doktorici Trobradović javio radi cisti, bolesti disajnog ili urogenitalnog trakta, karcinoma pluća, dojki, prostate, debelog crijeva…- u ovoj je ordinaciji pronašao spas, lijek, šansu za novi, sretniji i zdraviji život.

Prilikom naše posljednje posjete ovoj najopremljenijoj ordinaciji u našoj zemlji ali i regionu, sreli smo dvoje mladih ljudi. Oboje su se suočili s teškim bolestima, no, danas su zahvaljujući pravovremenom reagovanju, pregledu, nadzoru i lijekovima dr. Trobradović, njih dvoje zdravi. A ovo su njihove priče.

Priča prva

Mladoliko lice i zadovoljan osmijeh Nevena S. (26) iz Sarajeva, ni po čemu vas neće uputiti na to da se samo prije nekoliko mjeseci borio sa rakom krajnika.

Saznanje da ste žrtva ove opake, mnoge bi dotukla, što fizički što psihički, no, Neven zrači pozitivnošću. Optimističan je i svoje stanje smatra kaznom i blagoslovom u isto vrijeme.

– Moja mama je urmla od raka. Kad je dobila dijagnozu, ja sam studirao u Švajcarskoj. Odlučio sam odmah napustiti studij sve, samo da budem uz nju. No, ona je to odbila. Majka k’o majka. Rekla je da joj nije ništa, da se već oporavlja i da ćemo se vidjeti najesen. Obećala je ona mene posjetiti. Nije stigla, smrt ju je pokosila u ljeto 2009. godine.

– Umrla je od raka pluća, a žal što nisam njene zadnje dane proveo s njom, boli me i danas. Samo ona i Bog znaju kako joj je teško bilo, ali nije me htjela prekidati u studijskim obavezama. Volio bih da jeste, no, tješi me činjenica da je mati zaista mislila da će se izvući. Ne znam, nije htjela da se sikiram – prisjeća se Neven prvog slučaja raka u svojoj porodici.

A onda, prije nešto više od godinu dana, Neven je dobio i svoju dijagnozu. Rak krajnika.

– Dugo sam odlagao odlazak kod ljekara, a kada sam konačno otišao, već na polovini ispitivanja znao sam da je u pitanju nešto ozbiljno. Dijagnoza me tek u prvi mah pogodila. Već sam se vidio kako gubim glas, a onda polako umirem s cjevčicama koje vire svukud iz mene. A onda sam se brzo oporavio od tih crnih misli.

– Moja majka je umrla, ne moram i ja – odlučio sam i po internetu prestao tražiti simptome moje bolesti i slučajeve slične mojem. Tražio sam lijek i našao sam ga kod doktorice Trobradović.

– U međuvremenu sam se malo informirao o štetnosti zračenja i riješio da istražim i druge metode liječenja, pa sam prešao isključivo na sirovu hranu, koja dokazano pomaže liječenju. Mislim da je klasična medicina što se tiče raka velika zabluda. Nakon toga sam na internetu saznao za dr. Trobradović i s njenim terapijama, moje je izlječenje vidno ubrzano krenulo uzlaznom putanjom.

Njoj se Neven javio kad je kancer zahvatio i drugi, desni krajnik, te pljuvačne žlijezde. No, Cedar Neutralizer ploča i Eliksir sa Kavkaza zapriječili su put daljnjem širenju bolesti, a potom je totalno otjerali iz njegovog organizma.

Danas Neven redovno odlazi na kontrole i kaže da su rezultati odlični.

Svoj život je promijenio iz korijena, a uslijedila je i potpuna promjena svijesti.

– Izgleda da je potrebno da vam život lupi šamar da biste se osvijestili. Ja sam sad zasad iz kuće izbacio mikrovalnu, TV, a u planu je i jedno veliko zbogom računaru, laptopu, najvjerovanije i mobitelu. Ipak od zdravlja nema ničeg prečeg. Pridržavam se svih uputa i savjeta dr. Trobradović. Ipak ona zna najbolje. Žena je genije – ispričao nam je Neven.

Priča druga

Midheta L., (27) iz Tuzle, od raka štitne žlijezde je oboljela prije dvije godine. Odmah nakon dijagnoze, ljekari su joj u svojim predviđanjima dali najviše pet godina života.

– Odlučila sam otići na operaciju i odstraniti rak, no, bolest se vratila četiri mjeseca poslije. Kad su mi predložili hemoterapiju rekavši da se onih pet godina sada smanjilo na dvije, a možda i manje, odbila sam, znajući da je hemoterapija mnoge ljude ubila.

– Tada sam riješila da u potpunosti preokrenem svoj život. Javila sam se doktorici Trobradović i uz njene savjete, podršku i nagovor, prestala sam s unošenjem toksina u organizam. Izbacila sam tako s jelovnika čips i druge grickalice, salamu, margarin, viršle, paštete, jela sa roštilja, alkohol, cigarete. Posebnu pažnju sam posvetila zdravoj ishrani, svježim sokovima, voću, povrću, ali i vježbanju. Prije sam živjela za žurke, vikende, muziku, a nakon što sam postala pacijent dr. Trobradović, na počinak odlazim u 22, 00 časa, a budim se oko 6 sati izjutra.

– Prestala sam se čak i šminkati. Jer, tek kad čovjeku malo fali da izgubi zdravlje, u svemu vidi opasnost. Sad sam, može se reći i radikalna, sve mjerim, prebrojavam, pazim na detalje ali, barem sam zdrava. U potpunosti. Izliječio me Eliksir s Kavkaza, Cedar Neutralizer ploča i drugi prirodni lijekovi za izlječenje raka koje sam dobila od dr. Trobradović.

– Život sam lišila stresa, više se ni oko čega ne sekiram. Moji najnoviji nalazi kažu da sam u potpunosti ubila svoj rak! A možete misliti moje sreće kad sam dva mjeseca nakon terapije Eliksirom sa Kavkaza uradila test za tireoglobulin – protein koji proizvodi kancerogene ćelije – koji je otkrio je da je tireoglobulin smanjen sa 16 na 0,5 nanograma po litru! Šokirana sam bila ja ali i moji liječnici. Jedino nije bila iznenađena dr. Trobradović. Jer njeni preparati jači su od raka – ispričala nam je Midheta. (arhiv dr. Trobradović).