MALI RITUALI ZA LJEPŠI I SPOKOJNIJI ŽIVOT

Kako sačuvati mentalnu i fizičku harmoniju u ovim stresnim vremenima

Svi smo mi satkani od energije, a svakodnevno smo izloženi negativnim vibracijama. Ona je u vijestima koje čitamo, u saobraćajnoj gužvi, na poslu, a možda čak i u našem domu. Zbog toga je važno da zaštitite svoje energetsko polje i očuvate fizičku i mentalnu harmoniju i stabilnost.

Ovaj mali “ritual” koji se sastoji od 5 koraka pomaže da se zaštite od negativne energije:

 

“Zatvorite” SVOJU AURU

U prijatnom okruženju vaša aura treba da bude otvorena i poprimi sve pozitivne vibracije. Međutim, kada ste izloženi negativnoj energiji, naročito u komunikaciji, važno je da zaštitite svoju auru od loših vibracija. Ako tokom razgovora osjećate negativnu energiju, prekrstite ruke i noge i tako sebi pružite osjećaj sigurnosti. Ovaj trik se zove privremeno “zatvaranje” aure.

Pozitivno okruženje

Zaslužujete dobru energiju, pozitivne ljude oko sebe i prijatna osjećanja. Zato izbjegavajte da odlazite na mjesta na kojima se osjećate loše i udaljite se od toksičnih osoba koje vam prenose negativne vibracije.

Ne upadajte u zamku negativne energije

Tokom negativne komunikacije ili rasprave ne nasjedajte na negativnu zamku. Ne dozvolite da se u vama probude negativne misli, već um fokusirajte na nešto pozitivno. U negativnim situacijama mislite na pozitivne ishode, uspomene, događaje koje predstoje i na taj način ublažite talas negativne energije.

  Meditirajte i budite fizički aktivni

I fizička i mentalna snaga su neophodna zaštita od negativnosti. Redovnim vježbanjem i meditacijom ojačate svoj duh i osnažiti samopouzdanje, ali se i osloboditi već nakupljene negativne energije. Vježbanje će pročistiti vaše tijelo i um, a meditacija vašu auru.

 Napravite oko sebe energetski štit

Vizualizujte zamišljeni štit koji poput balona od sapunice ili bijele svjetlosti stoji oko vas onda kada se suočavate sa negativnom energijom. Tokom meditacije zatvorite oči i zamislite kako negativna energija izlazi iz vašeg uma i tijela, napušta vas. Osjetite se slobodno i rasterećeno. A zatim zamislite kako vam se približava bijela svetlost koja vas poput mjehura okružuje, osjetite toplotu, mir i uzemljenje. Vizualizacijom energetskog štita jačate svoju vjeru da imate moćnu energiju i čistu auru koju ništa ne može poremetiti i uprljati.

error: Content is protected !!