Mali kućni trikovi: Saznajte za šta sve služi kafa, alu-folija, kreda, slamke…

 

Kućanski su trikovi izmišljeni kako bi vam život učinili lakšim. Njihovu uspješnost potvrdili su mnogi i garantiraju da “pale”.


Kreda za neugodne mirise

Objesite malu vrećicu krede u ormar i odjeća vam neće nikada imati neugodan miris. Kreda je izvrsna za upijanje vlage i mirisa.
Alternativa aparatu za vakumiranje

Hrana ostaje svježa duže u vakumskoj ambalaži nego samo u frižideru. Ako nemate aparat za vakumiranje, postoji jednostavan način da to učinite i bez njega. Stavite vrećicu sa sadržajem u veliku zdjelu vode. Tlak iz tekućine će gurati zrak iz vrećice i samo ćete je morati zatvoriti ili zavezati.
Slamke u buketu
Buket izgleda privlačnije ako cvjetovi stoje ravno i ne raspadaju se. Stavite mekane stabljike cvijeća u slamke i problem je riješen.
Otvarač za konzerve otvara zapečaćenu ambalažu.

Znate onu ambalažu koja je čvrsto zapečaćena sa svih strana?! Za ovu prigodu imamo sljedeći trik: samo uzmite rotirajući otvarač za konzerve i prelazite njime po rubovima ambalaže.
Ručnik ubrzava sušenje
Da biste svoju odjeću brže osušili, stavite suhi ručnik među mokre stvari u bubanj perilice rublja, a zatim uključite centrifugu.
Led koji ne kaplje

Namočite spužvu vodom, stavite je u zapečaćenu vrećicu, koju postavite u zamrzivač. Tako ćete uvijek imati led u pripremi, a on neće kapati dok se bude otapao.
Zrnca kafe protiv parazita
Zrnca kafe izvrsno su gnojivo. Posipajte ih po tlu u svojem vrtu i možete zaboraviti na parazite.
Odstranjivač šminke uklanja mrlje
Sredstvo za uklanjanje šminke može ukloniti šminku ne samo s vašeg lica, već i s odjeće – može vam pomoći da se riješite pudera, ruža za usne i mrlja od maskare. Ako bojite kosu kod kuće, ovaj proizvod dobar je za uklanjanje viška boje s vaše kože.

Plahta s gumicom za plažu

Iako je sozona kupanja i sunčanja gotova, znat ćete za ubuduće. Stavite plahtu s gumicom na pijesak, pričvrstite rubove vrećicama ili drugim prikladnim predmetima i imat ćete ugodnu zonu za opuštanje bez dosadnog pijeska.
Regenerator za omekšavanje kistova za šminkanje
Dodajte malo regeneratora za kosu u vodu, isperite kistove u njoj i pustite da se osuše prirodno. Kistovi će postati puno mekši.
Prskalica od boce

Svako može brzo i lako napraviti prskalicu za travu kod kuće. Trebat će vam samo obična plastična boca i crijevo.
Zeleni čaj za biljke
Blaga otopina zelenog čaja može se koristiti za zalijevanje biljaka svake četiri sedmice. Dovoljno je staviti dvije ili tri vrećice čaja na 10 litara vode.
WD-40 protiv mrlja od kafe
Mrlje od kafe ili čaja na bilo kojoj drvenoj površini neće biti problem ako ih obrišete krpom navlaženom sredstvom WD-40.
Balzam za usne liječi posjekotine
Ako odmah namažete ranicu tankim slojem balzama za usne, prestat će krvariti i brzo se zatvoriti.
Krema za depilaciju njeguje stopala
Krema za uklanjanje dlačica pogodna je za omekšavanje grubih peta. Također je korisna tijekom manikure – omekšava kožicu oko noktiju.
Papir upija mirise
Plastični spremnici za hranu imaju pore pa često zadržavaju mirise čak i nakon pranja. Stavite zgužvani novinski papir u posudu i on će apsorbirati mirise. Operite spremnik ponovno prije korištenja.
Alu-folija za ekran
Iznenađujuće, dodirni zasloni reagiraju na foliju. Ako omotate olovku folijom, dobit ćete improviziranu olovku za smartphone. Ako nemate senzorske rukavice, umotajte prst u foliju prije odijevanja običnih rukavica. Moći ćete koristiti mobitel, a nećete morati skidati rukavicu.