Mali kućni trikovi: Alkohol i vata rješavaju najveći ženski problem

Kod nekih žena je izraženije manje ili više, ali jedno im je zajedničko: predmenstrualni sindrom, poznatiji kao PMS, vrlo često propraćen je oštrim bolom u stomaku.

Većina žena tretira ga tabletama protiv bolova ili toplom kupkom, ali ima i onih koje znaju za mali kućni trik koji bi trebalo da pomogne. Doduše, njegov učinak još uvijek nije naučno potvrđen. Većina nema drugog izbora, nego da ostane u krevetu i istrpi. Međutim, dame tvrde da ovaj trik zaista radi.

Potrebni su vam: alkohol (najbolje, etanol) i komad vate

Slijedite korake: najprije umočite vatu u alkohol, a zatim iscijedite višak. Stavite tu vatu na pupak, pričvrstite medicinskim selotejpom ili flasterom i ostavite da stoji 30 do 40 minuta. Ponovite postupak dvaput dnevno.

Suština je da se tokom tretmana maksimalno opustite. Mišići moraju biti opušteni, a vaše tijelo će odraditi sve ostalo. Tada, alkohol može najbolje da djeluje.

Blagotvorna dejstva ovog tretmana su: ublažavanje prehlade, oslobađanje od vrtoglavica, ublažavanje kašlja, smanjivanje bolova u stomaku, smanjivanje temperature.

Veoma je važno da, ukoliko primjetite neke tegobe, potražite pomoć ljekara. Ovo vam može poslužiti kao prva pomoć, ali nikako ne može da zamjeni posjetu doktoru.