Mali kućni trikovi: Alkohol i vata rješavaju najveći ženski problem

Kod nekih žena je izraženije manje ili više, ali jedno im je zajedničko: predmenstrualni sindrom, poznatiji kao PMS, vrlo često propraćen je oštrim bolom u stomaku.

Većina žena tretira ga tabletama protiv bolova ili toplom kupkom, ali ima i onih koje znaju za mali kućni trik koji bi trebalo da pomogne. Doduše, njegov učinak još uvijek nije naučno potvrđen. Većina nema drugog izbora, nego da ostane u krevetu i istrpi. Međutim, dame tvrde da ovaj trik zaista radi.

Potrebni su vam: alkohol (najbolje, etanol) i komad vate

Slijedite korake: najprije umočite vatu u alkohol, a zatim iscijedite višak. Stavite tu vatu na pupak, pričvrstite medicinskim selotejpom ili flasterom i ostavite da stoji 30 do 40 minuta. Ponovite postupak dvaput dnevno.

Suština je da se tokom tretmana maksimalno opustite. Mišići moraju biti opušteni, a vaše tijelo će odraditi sve ostalo. Tada, alkohol može najbolje da djeluje.

Blagotvorna dejstva ovog tretmana su: ublažavanje prehlade, oslobađanje od vrtoglavica, ublažavanje kašlja, smanjivanje bolova u stomaku, smanjivanje temperature.

Veoma je važno da, ukoliko primjetite neke tegobe, potražite pomoć ljekara. Ovo vam može poslužiti kao prva pomoć, ali nikako ne može da zamjeni posjetu doktoru.

Komentari

komentara

error: Content is protected !!