MALI KUĆANSKI TRIKOVI: KAKO ESENCIJOM OČISTITI PEGLU, ZAŠTO KISELOM KUPUSU DODAVATI KRIŠKU JABUKE?

 

1. Svako zrno kuhane riže bit će odvojeno, ako prilikom kuhanja, u vodu dodate nekoliko kapi limuna.

 

Girl with iron and laundry

  1. Ako prilikom kuhanja kiselog kupusa, dodate nekoliko kriški jabuke, ukus će biti mnogo bolji.
  2. Preostale dijelove kuhane mrkve iz juhe, možete pomiješati u pire krompir koji će tad dobiti privlačnu boju i nov okus.
  3. Da bi veći komadi mesa pri pečenju ostali sočni i mekani, prvo meso zapecite sa svih strana na jakoj temperaturi, pa potom smanjite i postepeno dodajite po malo vode, dok ne omekša.

6. Da vam banane za kolače i voćne salate ne bi potamnile, popršćite ih sa limunovim sokom.

7.  Da bi kafa zadržala svoju potpunu aromu, dodajte joj malo soli i čuvajte je u frižideru.

8. Ako vam je nestalo sjaja za mašinu za suđe, isjecite nekoliko kriški limuna i rasporedite po mašini, vaše će suđe imati isti sjaj.

9. Peglu možete očistiti, ako krpu natopite sa esencijom, protrljate po pegli i ostavite da stoji desetak minuta, potom je ponovo obrišite i spremni ste za peglanje.

Komentari

komentara