Mala ili dovoljna kazna satanistima iz Obrenovca: MARKO I KATARINA OSUĐENI NA 16 MJESECI ZATVORA

Na snimku koji je zgrozio javnost vidi se mladić koji kolje psa lutalicu ponavljajući rijeći “kefo zote”, dok je djevojka koja je sve snimala davala uputstva. Inače, sumnja se da su mladić i djevojka pripadnici zloglasne sekte “Crna ruža”.
Marko Đurđević iz Obrenovca i Katarina Popović iz Zemuna osuđeni su danas u Osnovnom sudu u Obrenovcu na zatvorske kazne jer su u decembru prošle godine zaklali psa i sve to snimili kamerom i preko društvene mreže Fejsbuk uživo prenijeli ritual klanja nesretne životinje.

Sud je Marka Đurđevića tako osudio na devet mjeseci zatvora, a Katarinu Popović iz Zemuna na sedam mjeseci.
Poslije izricanja presude Katarina i Marko upućeni su na izdržavanje zatvorske kazne.
Na ovu presudu obje strane imaju pravo žalbe, a odbrana će tražiti da im se ta ukupna kazna smanji na 12 mjeseci zatvora, i zbog dobrog vladanja.

U odsluženje kazne ući će i period koji su oni već proveli u pritvoru.

Podsjetimo, Katarina P. (34) I Marko Đ. (21) su krajem prošle godine snimali i preko Fejsbuk grupe prenosili užasan ritual klanja psa, a oni su u pritvoru skoro četiri mjeseca.

Na snimku koji je zgrozio javnost vidi se mladić koji kolje psa lutalicu ponavljajući rijeći “kefo zote”, dok je djevojka koja je sve snimala davala uputstva. Inače, sumnja se da su mladić i djevojka pripadnici zloglasne sekte “Crna ruža”. Počinioci su vrlo brzo i uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično djelo ubijanja i zlostavljanja životinja, a tada im je određen pritvor od 30 dana, koji je potom produžavan.

Protiv njih je ranije Osnovno tužilaštvo u Obrenovcu podiglo optužnicu, a slučaj je prebačen na Osnovni sud.
Podshetimo, da su za vrijeme suđemnja svjedočili policajci koji su bili dežurni na dan njihovog hapšenja, kao i direktorica škole na kojoj su ispisani grafiti “kefo zote”.

Okrivljeni Marko je jednom od svjedoka policajaca objasnio da su ga vrbovali preko video igrice, a poslije mu slali poruke i hakovali računar ali se ne zna gdje su ostali članovi sekte

Mile Mladenović policijski službenik koji je bio na licu mjesta u kući u kojoj okrivljeni Marko živi na Zabrežju, a bio je i na uviđaju kod objekta “Bora Marković” na Zabrežju gde su oni i zaklali psa.

Na saslušanju je naveo da im je Marko predao nož, i odveo ih do mjesta gdje su ubili psa. Tu im je, kako je Mladenović naveo, okrivljeni pokazao znakove tj.grafit i, rekao je on takođe. On je takođe rekao da okrivljeni nisu naveli da su članovi sekte.

Stefan Babić, takođe policajac rekao je da mu Marko u kolima rekao da je on to morao da uradi da je obred trebao da traje pet minuta i da su mu glasovi i poruke govorili da to mora da uradi. On je rekao da mu je Marko tada objasnio da su ga vrbovali preko video igrice, a poslije mu slali poruke i hakovali računar ali se ne zna gdje su ostali članovi sekte i da li ih još ima u Obrenovcu kao ni kome je poslao snimak koji je jedan od dokaza u ovom postupku.