Majčinstvo boli. Uvijek boli i nema bola ljepšeg, ČISTIJEG, veličanstvenijeg od toga. Jer kao što boli, tako i LIJEČI.

PONEKAD BOLI …
Negativni testovi bole kada želite dijete, prije nego što postanu pozitivni. Bole pozitivni kad ste prekrižili prste i očekujete negativan. I plaši te, plaši te.
Boli te kad počneš ne spavati, puno prije poroda. Porođaj ili carski rez boli i morate što prije se oporaviti, jer najvažnija stvar u vašem životu ovisi o vama. Postpartum boli i sve što ste ostavili iza sebe, sve što se promijenilo.
Tijelo vas boli od besanih dana i od nošenja bebe satima kako bi ga smirili, a također i kad se odvoji i više ne treba vaše ruke.
Bole vas savjeti zbog kojih se osjećate kao loša majka jer se čini da sve radite kako ne treba. Boli vas vratiti se na posao ili početi učiti, ali sve radite za svoje bebe.
Ponekad vas i vaša slika u ogledalu povrijedi i čežnja za neko vrijeme u tišini. Boli vas zbog nedostataka minute privatnosti.
Boli vas bole, kolike, crvene desni od prvih zuba, prve ogrebotine i svaki put kad djecu vakcinišete….
Boli vas i ljuti kad ih neko uspoređuje s drugom djecom ili kad osjećate da ih ne možete naučiti kako to raditi ili razgovarati o tome kako boli ako ih kritiziraju. Boli način na koji te gleda kad ga moraš osporiti i bole te oči pune suza kad moraš biti čvrst u svojoj odluci, onoj koju on ne razumije, ali znaš da je to za njegovo dobro, iako u tom trenutku sumnjaš.
Boli kad vidis da donosi pogrešne odluke, boli kad plače, boli kad ih vidiš da se zaljubljuju i kad im je slomljeno srce.
Boli vas gledati kako brzo rastu. Krivnja boli i uff !! Boli jer se osjećate krivim za toliko stvari, što radite, što ne radite, šta rade druge majke, a vi ne, vaše potrebe, vaše pogreške, vrijeme u kojima se loše ponašate ili oni dani u kojima vam je toliko potrebno biti sam.
DA!! Majčinstvo boli.
Uvijek boli i nema bola ljepšeg, ČISTIJEG, veličanstvenijeg od toga. Jer kao što boli, tako i LIJEČI.