MAJČINSKA BORBA ELIZAVET BULOKOVE: SA DIJAGNOZOM RAK VILICE NIJE ABORTIRALA; POBIJEDILA JE!

Elizaveti Bulokovoj su u trudnoći dijagnosticirali rak vilice, a zbog hemoterapija doktori su insistirali da abortira.

Manekenka Elizaveta Bulokova je sa 24 godine saznala da ima rak vilične kosti i tada je počela njena agonija. Ljekari su joj brzo zakazali operaciju, kao i hemoterapiju, a tu problemima nije bio kraj, jer je ova dama nekoliko nedjelja prije saznala da će uskoro da postane majka. Trudnoća koja je obradovala Elizavetu i njenog supruga Romana, sada je postala veoma rizična, kako po dijete, tako i po nju, zbog čega su joj ljekari preporučili da abortira.

“Beba je bila jako aktivna u stomaku i često sam pričala sa njom. Morala sam da joj kažem da prestane da se mrda jer ne mogu da je zadržim i odjednom je pomjeranje prestalo. Poslušala je, prestala je da se rita”, objasnila je Elizaveta.

Hrabra manekenka nije htjela da uradi kiretažu, već je nastavila da se bori sa svojom bolešću. U posljednjem trenutku, pojavila se mogućnost da doktori urade carski rez, pa je tako njen sin Valentin rođen deset nedjelja prije termina.

Na intenzivnoj njezi neonatalnog odeljenja je proveo 51 dan, a zahvaljujući njezi ljekara, on se razvijao odlično.

“Rekla sam sebi – šta god mi je univerzum pripremio, prihvatiću. Ako je predodređeno da se moja beba rodi, rodiće se”, rekla je mlada mama.

Kasnije su hirurzi Elizaveti odstranili 95 odsto vilice na operaciji koja je trajala čak 16 sati, a morala je redovno da ide i na hemoterapiju. S obzirom na to da sa novom vilicom nije mogla da se normalno hrani, prošla je kroz pakao. Zbog nemogućnosti normalnog otvaranja usta, ona je uglavnom u organizam unosila tečnost.

“Moj stomak se skupio, mogla sam da jedem jako malo, ali sam morala to da radim što češće. Trebalo mi je sat vremena da pojedem jedno jaje”, objasnila je na kraju