Maja B. (27), sekretarica iz jedne sarajevske firme: Crna magija je zaledila srce moga vjerenika

Pred samo vjenčanje Nerko je prekinuo zaruke i kazao da je više ne voli. Nevolje su sustizale jedna drugu; otkaz na poslu, nagla očeva smrt, bratov odlazak u zatvor…

Samo prije godinu 27-godišnja Maja B. iz Sarajeva mislila je da je najsretnije biće na cijelom svijetu. Ciljeve koje je zacrtala kao desetogodišnja djevojčica-ostvarila je. Po završetku srednje škole pronašla je posao sekretarice u jednoj od najačih sarajevskih firmi, upoznala muškarca svog života i sa 25 godina na svojoj desnoj ruci nosila vjerenički prsten. Kaže da se tačno ne sjeća kada je počela osjećati jake glavobolje, ali da se sjeća Nerkovog posljednjeg telefonskog poziva i riječi da otkazuje vjenčanje.

– Osjećam, Majo, da te više ne volim. Ne želim više da te vidim – kazao joj je u telefonsku slašalicu.

Noćne more

Hladnoća u njegovom glasu govorila joj je da je ozbiljan. Narednih pola sata stajala je kao ukopana sa slušalicom u ruci.

– Ni danas ne znam, kako sam prebrodila i uspjela preživjeti tu noć … Glava mi se raspadala, srce je luđački lupalo – kaže Maja i nastavlja:

– Narednih dana uslijedile su nove nevolje. Jedno jutro na radnom stolu čekala me koverta sa otkazom. U pismu su naveli da je firma pred krahom, te da sam tehnološki višak i da će ostati samo oni prijeko potrebni. Sva uplakana napustila sam zgradu i krenula prema parku proklinjući dan kada sam se rodila. U tom trenutku zazvonio je mobitel. Zvala me je Hana, moja najbolja prijateljica. Na brzinu sam joj ispričala šta mi se izdešavalo, a ona je kazala da je čekam u obližnjem kafiću. Nakon razgovora s njom osjetila sam ogromno olakšanje. U tom trenutku Hana je bila jedina svijetla tačka u mom životu. Ni u snu nisam mogla pomisliti da je upravo ona uzročnik svih mojih problema.
U tom periodu Maja će ostati i bez oca. Umro je od moždanog udara iako je prije toga uvijek bio zdrav. Majka, skrhana bolom zbog gubitka životnog druga, pala je u tešku depresiju, a brat zbog obijanja automobila i krađa završio je u zatvoru.

– Svijet mi se pred očima rušio kao kula od karata, na moju porodicu kao da je neko bacio kletvu, a ja sam se povlačila u sebe. Stvorila sam svijet u koji je imala pristup jedinoVesna, a svi ostali su govorili da mi je mjesto na neuropsihijatriji. Danas znam da nisu puno griješili, jer sam uistinu bila bolesna, ali zbog crne magije.
Prvo su me ubijale glavobolje, u tim trenucima znala sam i kosu čupati, a kasnije su se spustili do želuca i izazivali mučninu i povraćanje. Javile su se i noćne more, a glavni junak je bio Milan. Osoba koju sam do jučer voljela najviše na svijetu, pretvarala se u krvoločnu zvijer koja je otkidala komad po komad moga tijela. Kažu da sam vrištala po cijelu noć – priča Maja.

Vječna zaštita

Vrijeme je prolazilo, a Majinim patnjama nije se nazirao kraj. Njena majka, shvativši da će izgubiti i kćerku mjezimicu, odlučila je pomoć potražit kod ljekara. Međutim, oni su govorili da su im ruke svezane, jer je po njihovim pretragama ona zdrava, mlada djevojka. Zakucali su i na vrata parapsihologa i iscjelitelja. Pročešljali su podosta Bosne, ali za nesretnu mladu djevojku lijeka nisu pronašli. I onda su im se otvorili putevi do bijelog maga Ade Sarajlije. On je analizirajući tarot, a onda i numerologiju, vrtio glavom, a onda joj kazao:

– Došla si u tadnji čas! Osoba koju smatraš svojom najboljom prijateljisom, osjećaš je kao sestru, nije ti željela i ne želi dobro – kazao je Ado u staru,. A onda nastavio detaljno „listati njenu knjigu života“.

– Ado mi je kazao da sam pod uticajem crne magije, koju je napravila meni jako bliska ženska osoba, donoseći zemlju sa grobova i stavljajući je pod moj krevet. Radila je to iz ljubomore, jer je već dugo vremena voljela mog momka, ali i bila zavidna na mom poslu, te porodičnoj harmoniji. Tada sam postala svjesna zamke u koju sam upala i uzročnika mojih tegoba. Potpuno mi je bilo jasno da iza svega stoji Hana. Čak je i mojoj majci postalo jasno zašto je odbijala naše pozive, kada smo je pozivali da pođe s nama kod alternativaca, a prije toga nije napuštala našu kuću – konstatira Maja.
Skoro dva mjeseca se Maja liječila kod Ade Sarajlije. Bilo je, kaže, svega; plakala je, histerično se smijala, nasrtala na majku i komšije, ali je na kraju pobjedila. Najzanimljiviji trenutak bio je kada je, po povratku sa tretmana kod Ade, zatekla Nerka pred kućnim vratima. Tražio je oprost.

U junu ove godine njih dvoje su se vjenčali, dobila je i novo zaposlenje u staroj firmi, a direktor joj se pravdao riječima da mu uopće nije jasno kako je mogao otpustiti osobu od povjerenja.

– Danas sam potpuno zdrava i sretna osoba, ali i buduća majka. Već tri mjeseca ispod moga srca raste plod moje i Adine ljubavi i zahvaljujući Adinoj “vječnoj zaštiti” nemam više straha za svoju porodicu i sreću – zadovoljno završava svoju ispovjest Maja B. iz Sarajeva.

Komentari

komentara