Maida H. (43) iz Jajca, nakon što je dobila bitku sa karcinomom pluća: Ne ignorišite uporni kašalj, on često sluti na najgore!

Bila sam kukavica i odlagala posjetu ljekaru. No, sad kad sam spoznala vrijednost zdravlja, uviđam koliko je glupo i sebično bilo moje razmišljanje. Rak je pobjediv. Nikada se ne treba predati…

Prof. dr. Šuhreta Trobradović Seka (061/320-726)

– Nakon što sam u prošloj Auri vidjela priču žene kojoj je doktorica Šuhreta pomogla, a koja je i danas živa i zdrava, samo sam vas odlučila nazvati i reći vam da sam i ja još uvijek živa i zdrava. I sama sam bila pacijent doktorice Trobradović. U martu 2012. godine Aura je pisala o meni. Ja sam dokaz da terapije doktorice Trobradović nisu kratkog učinka, one čovjeka izliječe i drže ga zdravim ostatak života. Pa ja za sve ove godine ni gripu nisam imala, prehladu, ništa – kazala nam je Maida H. iz Jajca, podsjećajući na snagu Eliksira sa Kavkaza i Ccedar Neutralizer ploče.

Uz Maidino dopuštenje, zarovili smo se u našu arhivu i pronašli njenu ispovijest iz marta 2012.  Prenosimo je u cjelosti, onakvu kakva je objavljena tada.

– Tri glavna simptoma raka pluća koja se ne smiju zanemarivati su: otežano disanje, bol u grudima za vrijeme disanja ili kašljanja i kontinuirani kašalj, posebno ako iskašljavate krv. Dodatni simptomi raka pluća su gubitak apetita, umor i iscrpljenost te neočekivani gubitak težine. Sve ove simptome sam osjećala, ali umjesto da odem ljekaru, ja sam pomoć, odnosno utjehu tražila po internetu.

Posjećivala sam zdravstvene portale, forume gdje su učesnici govorili na temu zdravlja, opisivala svoje simptome i redovno dobijala savjete: “Idi doktoru”.

No, takav savjet mi nije trebao. Znala sam i sama da je liječnički pregled neophodan, ali niko nije razumio moj strah. Strahovala sam od dijagnoze  – priča Maida.

U Jajcu živi sa sestrom. Majku je izgubila u ratu, oca poslije rata. Umro je od raka pluća. Ista sudbina umalo i nju da zadesi.

  • Znala sam od čega je otac umro i baš zato, odlagala sam posjet ljekaru. Bojala sam se da mi ne kažu ono najgore – prisjeća se Maida.

Krv u lavabou

  • Cigare sam odbacila. Ali, kašalj se nije smirivao. Naglo sam počela mršati, osjećala sam umor. Lice mi je oteklo, vrat, ruke… Bilo je više nego očigledno da me nešto ubija. A kad se u šlajmu pojavila krv, kupatilo mi se okrenulo oko glave – kaže.

Ljekar je pokušao ohrabriti Maidu, govorio joj o nekim ljudima koji su izliječili karcinom, davao joj nadu.

  • Nisam poznavala nikoga ko je izliječio rak. Statistika o smrtnosti bila je crna, pa tako i moje misli. No, nedugo nakon što sam počela odlaziti na kemoterapije, desila se svjetlost – priča Maida.

Od kolegice na poslu, dobila je broj doktorice Šuhrete Trobradović.

Spasonosna terapija

  • Ta žena je jako dobra. Zna jako puno o karcinomima, često odlazi u Ameriku kako bi pomagala ljudima. Mnoge je izliječila, molim te pokušaj – nagovarala me prijateljica.
  • Več sljedećeg dana dogovorila sam susret sa Šuhretom. U Sarajevo sam otišla sa sestrom i drugaricom. Šuhreta je prvo pogledala moje nalaze, potom uradila pregled na aparatu za mjerenje protoka energije. Uključila mi je terapiju Eliskirom sa Kavkaza i zaštitu Cedar pločom. Osjetila sam poboljšanje već nakon prve terapije, a nakon tri mjeseca, kad su se svi simptomi povukli, pojačala sam dozu. Prvo su se vratili kilogrami, a žuta boja lica pretvorila se u crvenu, zdravu. Kašalj je jenjavao, naposlijetku skroz iščezao iz mojih pluća.

Tek sada vidim da je zdravlje najljepše odijelo koje nosimo, ali mogu ga vidjeti samo oni koji su bolesni. Zato, čuvajte svoje zravlje, ne izbjegavajte doktore. Bacite duhan ako pušite i ako imate genetske predispozicije da obolite od neke bolesti, kao što sam ja imala, idite na kontrolne preglede. Ne odugovlačite s onim što kad tad mora doći. Ja sam bila kukavica, vi nemojte. I ne ignorišite kašalj, on često sluti na najgore– poručuje Maida.

 

error: Content is protected !!