Magija za ljubav: Kako uz pomoć svijeće i ružine vodice omađijati voljenu osobu?

Ovaj ritual se obavlja u vrijeme Punog mjeseca. Zašto se kolijander stavlja u jastučnice?

Da li zaista postoji neka sila koja vas može natjerati da se zaljubite u određenu osobu ili kojom možete uticati na vaš finansijski uspjeh, na vama je da pokušate. Ipak, sugestija je veoma moćna sila, a ljudski um je nedovoljno ispitan segment. Ovdje smo izabrali nekoliko rituala kojima mogu da pribjegnu sujeverni, ali i radoznali.

Poznato je da se začinska biljka kolijander, koja izgledom podsjeća na peršun, koristi u narodnoj medicine i u svjetskim kuhinjama kao izuzetno zdrava namirnica. Međutim, malo je poznato da se korijander koristi i u ljubavnoj magiji. Vjeruje se da kada se stavi u postelju garantuje vjernost bračnog partnera.

Svekrve su obavezno u jastučnice zašivale dijelove ove biljke i tako snahe vezivale za svoje sinove. Isto taklo su i punice pripremale jastučnice sa kolijanderom da im zetovi ne bi “šarali” sa drugim ženama. I danas neke ljubomorne žene u svojoj spavaćoj sobi imaju kolijander, a posteljinu popršču ružinom vodicom.

Ružina vodica se već vijekovima koristi u svrhu magije za bračnu i ljubavnu sreću. Ona se treba napraviti prije zore, prve nedelje u mjesecu.

Evo još nekih biljaka koje se koriste u ljubavnoj magiji:

ŠAFRAN – se dodaje u napitke da bi podstakli ljubav i požudu.

LOVOR – je biljka koja odbija negativnu energiju i služi kao zaštita protiv crne magije. U vrijeme mladog mjeseca treba napisati svoju želju na komadu papira, nakon čega se, na trostruko presavijeni komadić, stave tri lovorova lista unutra. Kad se želja ispuni, papir treba zapaliti.

RUŽINO ULJE – U vrijeme punog mjeseca za ljubavne čini, treba koristiti crvenu svijeću i ružino ulje, zatim iglom na svijeću treba urezati ime željene osobe zajedno sa imenom onoga ko obavlja ritual. Svijeću zatim treba namazati uljem i zapaliti. Vjeruje se da će se osobe sigurno spojiti.

PROČITAJTE JOŠ

Magija za vraćanje dugova i “puniji” novčanik: šta treba uraditi za vrijeme Punog mjeseca?