MAGIJA MIRISNOG CIMETA: PRIVUCITE LJUBAV, NOVAC I BLAGOSTANJE

Upotreba cimeta u magiji vjekovna je tradicija. Energija ove biljke povezana je sa muškim principom, čiji je vladar Sunce i element vatra.

Rituali sa cimetom često se izvode da bi se predvidjeli budući događaji, ali i u svrhu iscjeljenja u ljubavnoj magiji, a ovaj začin važi i za jak afrodizijak. Može se koristiti kao prah, ali prednost ima ulje jer ima jaču energiju. Iako u radnjama možete kupiti gotovo, ezoteričarima savjetuju da ga onaj ko izvodi ritual napravi sam, jer mu je u tom slučaju jača moć.

Zaštita

Zbog muške, aktivne energije, cimet je idealno magijsko sredstvo za zaštitu. Devet štapića cimeta povezati crvenom trakom, a potom svežanj okačiti iznad vrata. To će sprečiti ulazak neprijatelja i loše energije u dom. Isti takav svežanj može se postaviti i na sims prozora.Dobra finansijska situacija kao i lični prosperitet, takođe su povezani s muškom energijom. Štapići od cimeta u kombinaciji sa karanfilićem, đumbirom i pomorandžinom korom donose povišicu, unaprjeđenje ili promjenu posla. Dovoljno je da se bilje stavi u zelenu vrećicu koja se potom stalno nosi u torbi.

Ljubav

Zbog elementa vatre, cimet je moćan sastojak ljubavne magije. Ritual je jednostavan: zapaliti štapiće cimeta ili ih držati pod jastukom.