Magični dani u septembru: Počnite planirati nove poslove!

 Proslavite jesenju ravnodnevicu za berićetan život, otkrijte miris ljubavi, iscijelite bolest pomoću vrbe i saznajte zašto zavijanje pasa sluti na nesreću

Ravnodnevica je sa astronomske tačne gledišta dan kada noć i obdanica jednaku traju. Nakon toga, noći postaju sve duže. Jesenja ravnodnevica ove godine pada 22. septembra i označava početak proljeća na južnoj i jeseni na sjevernoj hemisferi.

Drevni druidi, koji su živjeli u skladu sa prirodom, ovaj dan su proslavljali kao Mabon, te na taj način odavali počast suncu kao i božanstvima koja su im podarila plodonosnu ljetinu.

Jesenja ravnodnevica je vrijeme kada se ubiru plodovi rada, ne samo u materijalnom nego i duhovnom smislu. Za Mabon važi pravilo: ”Kakva sjetva, takva i žetva.”

 Planiranje poslova
Ovo je vrijeme kada se završavaju poslovi i planiraju novi. Danas mnogi narodi, poštovaoci drevnih druida, obilježavaju ovaj dan prigodnim proslavama, prinoseći bogovima plodove ljetine kako bi im zahvalili na darovima i zaštiti.

Kako iskoristiti magični septembar

Navodim vam magične dane u septembru uz preporuku da ih dobro iskoristite.

12. 9. – Za Petrovdan su vezani mnogi interesantni rituali. Trebalo bi rano da ustanete i “okupate” se u zracima izlazećeg sunca. Za dobro zdravlje tokom cijele godine umijte se rosom.

Nakon toga uberite cvijeće i dok od njega pletete vjenčić, razmišljajte o nekoj želji. Vjenčić držite u kući sve dok vam se želja ne ostvari. Usamljene osobe treba da naberu buketić cvijeća, stave ga na jastuk i tako prespavaju.

 Perunov dan

20. 9. – To je Perunov dan, a on je Bog groma, munja i zaštitnika ratnika.

Prema predanju, na ovaj dan ne valja se kupati, ne sjedi se pored vatre niti se izlazi na oluju. Ako se sjedi pod hrastom, vjeruje se da će ta osoba dobiti snagu i dobro zdravlje tokom godine.

Na ovaj dan beru se hrastove i brezove grane od kojih se prave metle. Pošto je ovo Perunov dan, možete mu se obratiti i zamoliti ga da vam ispuni tri želje.

25. 9. – Na ovaj dan okupajte se rosom jer ona donosi ljepotu.

29. 9. – Naberite žito, povežite snopić crvenom trakom i držite ga u nekom uglu kuće. Na taj način ukućani će biti zaštićeni od loše energije.

To su bili jedni od mnogih rituala koje se rade u ovom mjesecu ali sam vam ja naveo samo one koje mozete bez ikakvih kontraefekata sami odraditi.

 Mjesečev kalendar

– Мlad Mjesec (mladina)

-Prva četvrt

– Pun Mjesec (Uštap)

– Posljednja četvrt

U nastavku teksta navešću dane po energetskim snopovima i kako će oni utjecati na zdravlje.

1. – 6. septembar: Možete očekivati dešavanja u predjelu grudi kao i u predjelu glave, neke osobe osjetiće povišen sekret.

7. – 12. septembar: Očekuju se jaki kosmički energetski talasi tako da vas ne iznenadi glavobolja, migrena, blaga mučnina, srčani problemi ali neki će osjetiti i blaga dešavanja u predjelu pluća.

13. – 16. 9: U ovom periodu nježniji spol bi trebalo da povede više računa na ginekološka dešavanja, a jači spol na krvno-srčani pritisak.
17. do 21.09 : Dani “namijenjeni” za povišen nervni sistem pa ako osjetite nervozu, napetost, da su vam teške oči tj. da jedva gledate, znajte da je to upravo zbog atmosferskog pritiska.

Period od 22. do 26. septembra Mozete očekivati uznemirenost srca tj. srčanog mišića, niži pritisak ali i dešavanja u kičmenom dijelu; žene bi trebalo da obrate pažnju tokom tih dana na jajne ćelije.

Dani 27. i 28. do poslije podne očekuju se ravne tj. mirne energije te se ne očekuju jača globalna dešavanja.

Posljednja dva dana prvog jesenjeg mjeseca u godini očekuju se problemi sa disanjem, blago stomačni problemi, glava, grudni i blaže hormonski problemi.

Septembar mjesec zaista inspiriše da pokrenete sebe, vaš poslovni kao i emotivni io. Iskoristite ga maksimalno. Dragi moji želim vam magičnu jesen i da ljubavi i zdravlja vam ne manjka ni jednog časa.

Vaš Zoran Šumadinac

error: Content is protected !!