Magični dani u novembru: VRIJEME ZA NOVE POČETKE…

Saznajte kako da zavedete muškarca, ko su vatrene vile, kako da oprostite i riješite se loših emocija. Novembar mjesec je idealno vrijeme za nove početke.

Piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813) (Ezosvet)

U ranom keltskom društvu novembar je označavao početak nove godine, pa su ga nazivali i jutarnji mjesec. Po tamošnjem vjerovanju, svaki mjesec u kalendaru nosio je posebnu energiju i u skladu sa tim valjalo je izvoditi neke rituale.

Ovo je vrijeme oslobađanja od loših navika, kao i raskida nefunkcionalnih veza. Sve dok se ne okončaju stare, loše stvari, ne može doći lijep početak. Ovaj mjesec simbolišu siva i plava boja; kamenje – lapis lazuli, tirkiz i topaz; drveće – lješnika .

”Obrišite” bolne emocije

Kada sunce zađe, udobno se smjestite, zažmurite, dišite lagano, ujednačenim ritmom. Potom u sjećanje prizovite situacije koje u vam izazivaju bolne emocije. Suočite se sa njima, ponovo ih proživite. Družite se sa njima nekoliko minuta, a onda triput naglas izgovorite: Brišem sve bolne emocije, kako iz uma, tako i iz srca. Slobodan-na sam i spreman-na da krenem dalje.”

Riješite se loših navika

Zapalite plavu svijeću i napunite posudu vodom. Fokusirajte se na plamen, a onda izgovorite u mislima ili naglas: ”Želim da se oslobodim… (pušenja, viška kilograma…). Neka se moje loše navike rasplamsaju, najviše što mogu.” Sada nagnite svijeću iznad vode, tako da topao vosak pada na njenu površinu, i recite: ”Riješio –la  sam se…(navesti lošu naviku), tako što sam je u plamenu spržila i vodom zarobila.”

Ugasite svijeću, a vodu prospite u toaletnu šolju.

Magični dani u novembru

Od o3. do 07. novembra period je za donošenje odluka poslovne prirode.

Dani 11. na 14. donose nam emotivne trenutke, radite tada na vašim emocijama.

Plodne dane očekujemo od 21. do 28. novembra, predlažem vam da iskoristite dobro te dane ukoliko želite da proširite vašu porodicu.

Mjesečev ciklus i planetarni sistem:

kako će na naše zdravlje uticati tokom novembra

Prva dva dana novembra očekuju se ravne linije, tako da ne bi trebalo biti većih dešavanja u našem organizmu, osim u pojedinačnim slučajevima.

Dani 03. na 07. odraziće se na psihološke promjene kao i nesanicu.

Period 08. na 16. možemo očekivati problem u grudnom dijelu, srce, krvni pritisak, povećan rad štitne žlijezde ali i blagu vrtoglavicu. Vrijedi napomenuti da u ovom periodu pojavljuju se i razni virusi. Uzimajte  više tečnosti, magnezijum i vitamin C.

Kod pripadnica ljepšeg pola veća ginekološka dešavanja očekuju se 17. na 19. novembar.

Naredni dani 20. – 24. možemo očekivati probleme sa kostima, glavoboljom i kičmenim dijelom kao i problem sa očima.

Ponovo ravne energetske linije nas očekuju 25. novembra, kada ne očekujemo veća zdravstvena dešavanja, sem pojedinačna.

Posljednji dani mjeseca novembra očekuje nas kardiovaskularne promjene, neregulisano disanje, nedostatak kiseonika, blaga ošamućenost ali i kostobolja kod onih koji pate od te bolesti.

Dragi moji, toplo vam preporučujem da ovih posljednjih jesenjih dana što više uživate u ljubavi, međusobnoj toleranciji i da pokušate zaboraviti na eventualne probleme. Život sa osmijehom na licu čini naš život ljepšim, zdravijim, a i bogatijim.