Magični dani u martu: Uz pomoć čudesne kupke – do mira i novih životnih početaka!

Piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813) (Ezosvet)

Mart mjesec je pun magične i zlatne energije koju treba iskoristiti maksimalno na emotivnom i na poslovnom planu. Mart mjesec je i mjesec plodnosti pa toplo preporučujem da bračni drugovi porade na tom polju.

Ekvinocij ili proljećna ravnodnevica nastupa 21. marta, a ezoteristi smatraju da je to idealno vrijeme za sve vrste rituala, magija i čarolija. Mnogi od njih baš u tom periodu sade određene biljke da bi dobile što jače magične moći.

Pagani su taj dan posvećivali boginji Ostari i u njenu čast farbali su jaja koja su potom ostavljali da prenoće na oltaru da bi postala moćni talismani za zaštitu doma i porodice. Na njihovim slikama Ostara je prikazana kao mlada djevojka sa korpom punom jaja za kojom trči božanstvo u obliku zeca. Tog dana slavi se i njihovo vjenčanje i plodonosan brak što simbolično predstavlja buđenje prirode, novi život, bujanje vegetacije, dok je u ritualima neizostavna magična zelena boja.

Sjemenke bundeve

Na ovaj dan jede se zeleno povrće, svježe ili kuhano, grickaju se sjemenke bundeve i suncokreta. Nezaobilazni su i buketići cvijeća kojima se ukrašava dom, a za tu priliku se biraju narcisi, ljubičice, irisi, božuri i jasmin.

Tokom izvođenja rituala pale se štapići sa mirisom ruže, ljubičice, jasmina i jagode, a od poludragog kamenja koriste se ametist, akvamarin i hematit. Ezoteričari preporučuju da se dani oko ravnodnevice iskoriste za odlazak u prirodu.

Period od 8. do 11. marta treba iskoristiti za jačanje komunikacija na poslovnom dijelu kao i komunikacija između emotivnih partnera, ne bi li se usavršili odnosi.

Period od 15. do 19. marta je povoljan za sve one koje muče noćne more kao i loši snovi; ovaj period treba iskoristiti radeći ritual koji oslobađa negativnog uticaja na našu AURU – energetski omotač koji je inače zadužen za naše snove.

Period od 22. do 25. marta je idealan za sve osobe (a skoro smo svi u igri) koji su nepravedno osudili nekoga ili su jako pogrešno shvatili neke stvari. Griža savjesti je sprovodnik negativne energije u nama.

Ezoteričari preporučuju da se dani oko ravnodnevice iskoriste za odlazak u prirodu.

Preporučujem da tih dana iskreno se izvinite tim osobama kako bi i sami pronašli unutrašnji mir bez koga ne možemo.

Period od 30. marta do 5. aprila je jako pogodan termin za sve one koji žele da promijene svoj posao. Stoga savjetujem da, ukoliko to želite, to i uradite baš ovih dana.

Zapalite žutu svijeću premazanu uljem vanile, lezite u kadu, zažmirite i zamislite kako se sva negativna energija skuplja u sivu loptu koja lebdi pred vama.

Čišćenje duše

Tri puta u martu preporučujem prirodno čišćenje duše i vaše energije na sljedeći način: Napunite kadu toplom vodom i dodajte mirisna ulja lavande, vrbene, ruže i morske soli. Zapalite žutu svijeću premazanu uljem vanile, lezite u kadu, zažmurite i zamislite kako se sva negativna energija skuplja u sivu loptu koja lebdi pred vama. U njoj se nalaze sve brige, nevolje, razočaranja, tuge i boli…Loptu otpušite i prizovite u svijest sliku kako se raspada i nestaje. Sada zamislite blještavu loptu koja se vrti pred vama, a potom ulazi u vas. To je pozitivna energija koja zauzima svaki atom vašeg bića.

Moja stalna preporuka je da volite bezgranično svakoga dana, pokazujte ljubav, razumijevanje i saosjećanja jer to su prirodni kanali koji vam donose pozitivnu energiju i vizu za budućnost.

Kako će prirodne energije uticati na naše zdravstveno i psihološko stanje u martu mjesecu?

Prvog i drugog marta očekuju se ravne linije, tako da se ne očekuje veća globalna dešavanja.

Od 03. do 07. marta očekuju se povećana dešavanja kod osoba  koji pate od kostobolje ali i dešavanja u predjelu glave.

Zapalite žutu svijeću premazanu uljem vanile, lezite u kadu, zažmirite i zamislite kako se sva negativna energija skuplja u sivu loptu koja lebdi pred vama.

Osmi na 13. mart očekuju se povećane negativne aktivnosti na polju psihe i  povećane napetosti.

Period od 14. do 19.  možemo očekivati jaču koncentraciju kosmičke energije koja će prouzrokovati veću napetost, nervozu, stegu u grudima i blaga dešavanja u predjelu glave.

Dani 20. na 24. su nepogodni za slabiji spol, jel u tim danima velika vjerovatnoća da će se ginekološki lošije osjećati pa čak i dešavanja sa jajnicima.

  1. i 26. ravne energetske linije, stoga samo pojedinačni slučajevi mogu imati kratke probleme.

Posljednjih pet dana marta mjeseca očekuju nas jake struje kosmičko – zemne koje mogu prouzrokovati dosta zdravstvenih poteškoća na mnogim sferama zdravstvenog polja. Ovih dana i oprez u saobraćaju, jer se ne isključuju mnoga nasilja kao i saobraćajne nezgode.

Dragi moji mali oprez u martu mjesecu, nikako ne može da vam škodi ali zato može vam i te kako biti od koristi.

 S ljubavlju vaš Zoran Šumadinac