Magični dani u martu: U mjesecu plodnosti kuću ukrasite cvijećem!

Mart mjesec je pun zlatno – magične energije koju treba iskoristiti maksimalno na emotivnom i na poslovnom planu. Mart mjesec je i mjesec plodnosti pa toplo preporučujem da bračni drugovi porade na tom polju.

Prvi dan proljeća, koji se u narodu još naziva proljećna ravnodnevica. Nedjelja u kojoj je započela proljećna ravnodnevica poznata je i kao Sveta nedjelja. Ravnodnevica je zapravo dan u godini kada noć i dan podjednako traju. Ove godine proljećna ravnodnevica počinje u subotu 20. marta.

Ravnodnevnica se dijeli na proljećnu i jesenju. Proljećna ravnodnevica obilježava prvi dan proljeća odnosno početak proljeća, dok jesenja ravnodnevnica označava početak jeseni. Datum početka ravnodnevice može da varira jedan dan u zavisnosti od toga da li je godina prestupna ili je prosta.

Precizan datum početka proljećne ravnodnevice određuje se danom kada je Sunce tačno u gama tački, odnosno kad presiječe nebeski ekvator koji se kreće po ekliptici.
Ezoteristi smatraju da je to idealno vrijeme za sve vrste rituala, magija i čarolija. Mnogi od njih baš u tom periodu sade određene biljke da bi dobile što jače magične moći.

Pagani su taj dan posvećivali boginji Ostari i u njenu čast farbali su jaja koja su potom ostavljali da prenoće na oltaru da bi postala moćni talismani za zaštitu doma i porodice.

Na njihovim slikama Ostara je prikazana kao mlada djevojka sa korpom punom jaja za kojom trči božanstvo u obliku zeca. Tog dana slavi se i njihovo vjenčanje i plodonosan brak što simbolično predstavlja buđenje prirode, novi život, bujanje vegetacije, dok je u ritualima neizostavna magična zelena boja.

Na ovaj dan jede se zeleno povrće, svježe ili kuhano, grickaju se sjemenke bundeve i suncokreta. Nezaobilazni su i buketići cvijeća kojima se ukrašava dom, a za tu priliku se biraju narcisi, ljubičice, irisi, božuri i jasmin

Tokom izvođenja rituala pale se štapići sa mirisom ruže, ljubičice, jasmina, jagode, a od poludragog kamenja koriste se ametist, akvamarin i hematit. Ezoteričari preporučuju da se dani oko ravnodnevice iskoriste za odlazak u prirodu.

Period od 05. do 10. marta treba iskoristiti za jačanje komunikacija na poslovnom dijelu kao i komunikacija između emotivnih partnera, ne bi li se usavršili odnosi.

Period od 13. do 17. marta je povoljan za sve one koje muče noćne more kao i loši snovi; ovaj period treba iskoristiti radeći ritual koji oslobađa negativnog uticaja na našu AURU – energetski omotač koji je inače zadužen za naše snove.

Period od 22. do 27. marta je idealan za sve osobe (a skoro smo svi u igri) koji su nepravedno osudili nekoga ili su jako pogrešno shvatili neke stvari. Griža savjesti je sprovodnik negativne energije u nama.

Preporučujem da tih dana iskreno se izvinite tim osobama kako bi i sami pronašli unutrašnji mir bez koga ne možemo.

Period od 08. do 29. marta je jako pogodan termin za sve one koji žele da promijene svoj posao. Stoga savetujem da, ukoliko to želite, to i uradite baš ovih dana.

 RITUAL ZA PRIRODNO ČIŠĆENjE VAŠE ENERGIJE TJ. PODIZANjE VAŠE DUŠE NA VEĆI NIVO.

Ovaj ritual ezoteristi ljubomorno čuvaju kako bih vam uzeli dodatan novac ali ako ovaj ritual odradite tri puta tokom marta mjeseca, vaša energija biće čista barem narednih pola godine. Evo kako pravilno trebate odraditi ritual.

Napunite kadu toplom vodom i dodajte mirisna ulja lavande, vrbene, ruže i morske soli. Zapalite žutu svijeću premazanu uljem vanile, lezite u kadu, zažmurite i zamislite kako se sva negativna energija skuplja u sivu loptu koja lebdi pred vama.

U njoj se nalaze sve brige, nevolje, razočaranja, tuge i boli…

Loptu tada probušite i prizovite u svijest sliku kako se raspada i nestaje. Sada zamislite blještavu loptu koja se vrti pred vama, a potom ulazi u vas. To je pozitivna energija koja zauzima svaki atom vašeg bića.

 KAKVE NAS PRIRODNE ENERGIJE OČEKUJU TOKOM MARTA I KAKO ĆE ONE UTJCATI NA NAŠE PSIHO TJELESNO STANjE

Od 01. do 04. može se očekivati dešavanja u predjelu glave, ramenog dijela kao i kičmenog dijela takođe.

Od 05. do 09. može se očekivati povećano dejstvo štitne žlijezde kao i rad srčanog mišića će biti povećan.
Dani od 09 do 11. marta očekuju se mirne energije i samim tim ne bi trebalo očekivati neka dešavanja globalno, moguća su samo pojedinačno.

Period od 12. na 16. nas očekuju niska energetska strujanja, stoga biće većih poteškoća osobama koji boluju od šećerne bolesti, a i kostobolja će takođe biti naglašena.

Od 17. pa do 20. marta mogu se očekivati stomačni problemi, a kod nježnijeg pola i blago ginekološka dešavanja.

Dani od 22. do 25. očekuje se jača psihološka napetost kao i dešavanja u grudima, takođe i pritisak biće neujednačen.

26. mart ovoga dana su opet ravne linije i tada treba iskoristiti da budemo napolju što više.

Period 27. – 30. pripremite se za moguću vrtoglavicu, nervnu napetost kao i dešavanja u predjelu nogu.

Posljednji dan mjeseca marta očekuju se ponovo ravne energije koje neće dodatno utjecati na naše zdravstveno polje.

Dragi moji, iskoristite mart mesec za potpunu ljubav, ljubav svojih bližnjih ali i međuljudsku ljubav uopše. Jer ne moramo nekoga poznavati da bi voljeli, ljubav je u nama samima.

(Zoran Šumadinac/aura.ba)