Magični dani u maju: Plodni maj – sjajna prilika za parove bez djece!

Piše: Zoran Šumadinac (00381 66 113 813) (Ezosvet)

Upijajte energiju sunca, upalite svijeću i izvedite ritual pročišćenja, svijeća treba biti zelene boje. Bezdjetni parovi ili parovi koji žele još djece, taj dan je isuviše nego pogodan, zbog dodatne plodnosti koje planeta Sunce donosi.

Za sam početak ovog magičnog mjeseca, prvog dana tj. prvog i drugog maja ne mojte pozamljivati nikome ništa jer ćete tako sebi donijeti maler i ubrzo ili ćete izgubiti nešto ili se razboljeti.
22. maj mjesec je zaista magičan sam po sebi, donosi nam pregršt pozitivne energije i rituala, jedan od rituala koji samo u ovom mjesecu može da se odradi je priziv ili privlačenje novca tj. kapitala.

23. maj – energetski jak dan. Vodite ljubav. Upijajte energiju sunca, upalite svijeću i izvedite ritual pročišćenja, svijeća treba biti zelene boje.
Bezdjetni parovi ili parovi koji žele još djece, taj dan je isuviše nego pogodan, zbog dodatne plodnosti koje planeta Sunce donosi.

24. maj – danas ne treba ništa pozajmljivati niti obavljati neku veću trgovinu. Iskoristite dan da izbacite iz doma sve što je pokvareno ili polomljeno. Pokvareno, polomljeno ili nešto što ne koristimo trebamo toga dana iznijeti iz kuće jer takve stvari nam donose negativnu energiju, a samim tim i bolesti.

Sad lovers looking at a pregnancy test at home, Image: 138498186, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

25. maj – savršen dan za finansijske transakcije, ukoliko ste nam.eravali da kupujete ili prodajete nekretnine, ili pak da promijenite posao učinite to tog dana jer položaj planeta tih dvadesetak sati biće najpovoljniji baš za ovu aktivnost.
26. maj – Kako je ovo energetski jak dan, potrudite se da što više vremena provedete u prirodi. Šetajte, udišite vazduh punim plućima, vježbajte. Ako čak bude i loš dan, dobro ga iskoristite provodeći vrijeme napolju.

Mada tog dana je uvijek lijepo vrijeme, zbog planetarnih aspekata. Kao što sam vam u gore navedenom tekstu rekao mjesec maj je idealan za privlačenje novca – kapitala ali samo jedan dan je izuzetno poseban.
Mi ezoteristi ovaj ritual nazivamo ORASI ZA BOGASTVO.

Naime da biste privukli novac, na mlad mjesec uzmite dva oraha, držite ih nježno u visini srca i izgovarajte ovu bajalicu: „Kao što orah rađa beskrajne plodove, tako i u mojoj kući raste berićet. On ima zlata vrijedne plodove, kojima me blagosilja.“

Ove riječi trebate izgovoriti od srca, dakle da sa jakom vjerom odradite ritual i budite sigurni da će te do naredne godine poboljšati vaše finansije.
Napominjem ovaj ritual morate sa jakom vjerom odraditi ili se neće ostvariti. Ovi obajani orasi se mogu nositi u torbi ili džepu.

Želim samo da nagovijestim da je 12. maj isto ako ne i znatno značajniji jer se tog dana slavi veliki svetitelj Sveti Vasilije Ostroški kome se moli ne samo pravoslavni narod već i sve vjeroispovijesti u ovom dijelu Evrope.
Tog dana valjalo bi cjelivati njegove svete celibne mošti jer tog dana imaju veću moć iscjeljenja.

Mjesečeve mijene i kosmičke energije kako če uticati na našu psiho – fizilko zdravlje

Prva tri dana mjeseca maja možemo očekivati probleme sa kostima,glavoboljom i kičmenim dijelom kao i problem sa očima.
Dani 04. na 09. odraziće se na psihološke promjene kao i nesanicu.
Period 10. na 17. možemo očekivati problem u grudnom dijelu,srce,krvni pritisak,povećan rad štitne žlijezde ali i blagu vrtoglavicu.
Od 18. do 21. maja očekuju se ravne linije, tako da ne nebi trebalo biti većih dešavanja u našem organizmu, osim u pojedinačnim slučajevima.
Dani od 22. do 24. – ovi dani su namijenjeni povišenom krvnom pritisku, lupanju srca i malo pojačanom napetošću.
Ponovo ravne energetske linije nas očekuju 25. i 26. maja,kada ne očekujemo veća zdravstvena dešavanja, sem kod pojedinačnih slučajeva.

Posljednji dani mjeseca maja očekuje nas, kardiovaskularne promjene,neregulisane disajne organe,nedostatak kiseonika,blaga ošamućenost ali i kostobolja kod onih koji pate od te bolesti. Dragi moji toplo vam preporučujem da ove posljednje proljećne dane što više uživate u ljubavi, međusobnoj toleranciji i da pokušate zaboraviti na eventualne svoje problem. Život sa osmijehom na licu, čini naš život ljepšim, zdravijim a i bogatijim.

(aura.ba)