MAGIČNI DANI U MAJU: Ne posuđujte nikome ništa u maju, samo se volite i širite ljubav!

Upijajte energiju sunca, upalite svijeću i izvedite ritual pročišćenja, svijeća treba biti zelene boje. Bezdjetni parovi ili parovi koji žele još djece, taj dan je isuviše nego pogodan, zbog dodatne plodnosti koje planeta Sunce donosi.

Za aura.ba piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813)

Maj mjesec je zaista magičan sam po sebi, donosi nam pregršt pozitivne energije i rituala, jedan od rituala koji samo u ovom mjesecu može da se odradi je priziv ili privlačenje novca tj. kapitala.

Za sam početak ovog magičnog mjeseca, prvog dana tj. prvog i drugog maja ne mojte pozamljivati nikome ništa jer ćete tako sebi donijeti maler i ubrzo ili ćete izgubiti nešto ili se razboljeti.

9. maj –  energetski jak dan. Vodite ljubav. Upijajte energiju sunca, upalite svijeću i izvedite ritual pročišćenja, svijeća treba biti zelene boje. Bezdjetni parovi ili parovi koji žele još djece, taj dan je isuviše nego pogodan, zbog dodatne plodnosti koje planeta Sunce donosi.

14. maj –  danas ne treba ništa pozajmljivati niti obavljati neku veću trgovinu. Iskoristite dan da izbacite iz doma sve što je pokvareno ili polomljeno. Pokvareno, polomljeno ili nešto što ne koristimo trebamo toga dana iznijeti iz kuće jer takve stvari nam donose negativnu energiju, a samim tim i bolesti.

15. maj – savršen dan za finansijske transakcije, ukoliko ste namjeravali da kupujete ili prodajete nekretnine, ili pak da promijenite posao učinite to tog dana jer položaj planeta tih dvadesetak sati biće najpovoljniji  baš za ovu aktivnost.

22. maj –  Kako je ovo energetski jak dan, potrudite se da što više vremena provedete u prirodi. Šetajte, udišite vazduh punim plućima, vježbajte. Ako čak bude i loš dan, dobro ga iskoristite provodeći vrijeme napolju. Mada tog dana je uvek lijepo vrijeme, zbog planetarnih aspekata. Kao što sam vam u gore navedenom tekstu rekao mjesec maj je idealan za privlačenje novca – kapitala ali samo jedan dan je izuzetno poseban.

Mi ezoteristi ovaj ritual nazivamo ORASI ZA BOGASTVO.         

Naime da biste privukli novac, na mlad mjesec uzmite dva oraha, držite ih nježno u visini srca i izgovarajte ovu bajalicu: „Kao što orah rađa beskrajne plodove, tako i u mojoj kući raste berićet. On ima zlata vrijedne plodove, kojima me blagosilja.“

Ove riječi trebate izgovoriti od srca, dakle da sa jakom vjerom odradite ritual i budite sigurni da će te do naredne godine poboljšati vaše finansije. Napominjem ovaj ritual morate sa jakom vjerom odraditi ili se neće ostvariti. Ovi obajani orasi se mogu nositi u torbi ili džepu.

Želim samo da nagovijestim da je 12. maj isto ako ne i znatno značajniji jer se tog dana slavi veliki svetitelj Sveti Vasilije Ostroški kome se moli ne samo pravoslavni narod već i sve vjeroispovijesti u ovom dijelu Evrope. Tog dana valjalo bi cjelivati njegove svete celibne mošti jer tog dana imaju veću moć iscjeljenja.
Kako će planetarni i zemni sistem tj. energije utjecati na naše zdravstveno, tjelesno ali i psihološko stanje, upravo ću opisati.

Od 1. do 4. maja možemo očekivati jače nervno rastrojstvo, veći naboj u grudima, uznemirenost srca, kao i povećan uticaj štitne žlijezde.

Dani od 5. do 9. – možemo očekivati povišen krvni pritisak kao i dešavanja u predjelu vratno-ramenog dijela kao i glave.

Period od 10 – 16. Maja – očekuju se jača dešavanja kod meteoropata u obliku kostobolje, blage ošamućenosti ili mučnine bez povraćanja.

Dani 17. i 18. predviđaju se ravne linije tako da ne bi trebalo da očekujemo veća dešavanja ili nus pojave.

Period od 19. do 24. možemo ponovo očekivati psihološka dešavanja, napetost, probleme sa pritiskom, kod žena pojačan mjesečni ciklus ili naznačen jači ginekološki intezitet.

Jača dešavanja u kičmenom dijelu, kukovima, rukama i nogama možemo očekivati od 25. do 27. maja. Posljednja četiri dana energije će biti nešto povišenije i jako nestabilne ali neće konkretno utjecati na pojedine dijelove tijela, već zdravstvene pojave mogu se dešavati bilo gdje u našem tijelu ali ne i u psihi. Za sam kraj želim da vam poručim da se u ovom posebnom mjesecu volite, širite ljubav, razumijevanje…Jer će vam se tako i uzvratiti.

(aura.ba)