Magični dani u junu: Za zdravlje, plodnost i ljubav – zapalite hrastovinu!

Jun je itekako bogat magičnim danima koji nam mogu pomoći da popravimo jako puno stvari u našem životu ali i našim najbližima.

Jun mjesec je i ravnodnevica koja jako značajno utječe na naše ponašanje i djelovanje. Jun je početak novog – toplijeg godišnjeg doba, osim toplijeg vremena jun mesec nam donosi i jos neke blagodati ali i nekih stvari i postupaka koje se trebamo pridržavati.

Ljetnji solsticijum ili ravnodnevica nije važan samo astronomima i astrolozima: to je i period kada se širom planete održavaju svetkovine u čast Sunca.

Najzanimljivije je u Stounhendžu, gdje druidi odjeveni u bijele odore plešu oko ovog drevnog svetilišta sa bakljama u rukama. Najduži dan u godini (varira od 20. do 23. 6) ove godine pada na 21. jun. Sunce je na vrhuncu snage, pa je to idealno vrijeme za moćne magijske rituale koji se izvode u sumrak.

Ovo je doba kada pojedinac treba da iskoristi svoje potencijale i da realizuje planove i želje. Naravno, pravilo je da se pritom nikada ne ugrozi druga osoba. Ljetnja je svetkovina izobilja, plodnosti i ljepote, jer sve u prirodi buja i cvjeta. To je svetkovina boginje ljubavi i smrti koja je spremna za sjedinjenje s bogom.

Slavi se pored vatre, uz pjesmu i bogatu gozbu. Tokom noći prolaze raspjevane procesije sa upaljenim bakljama, glave učesnika ukrašene su cvjetnim vjenčićima, a važni rituali izvode se u poljima. Njihov zadatak je da zaštite ljetinu, a u tu svrhu prave se hamajlije.

Vatre simbolišu nebeski plamen, a pali se hrastovina – za zdravlje, plodnost, ljubav i duhovno pročišćenje. Ako osjećate da strast između vas i voljene osobe slabi ili nije jaka kao ranije, evo šta možete uraditi kako bi povratili strast između vas. Napravite na zemlji krug od kamenja, tako da svako od njih bude veličine srednjeg krompira. Krug treba da ima prečnik oko pola metra. Uzmite komad drveta debljine 7 – 8 cm i dužine oko 15 cm, te na njega, na dužoj strani, urežite ime voljene osobe. Zapalite vatru u krugu, pa kada se razbukti, ubacite drvo sa imenom voljene osobe, okrenuto u pravcu istok – zapad. Dok drvo gori, sve vrijeme gledajte u njega i zamišljajte kako se rasplamsava strast između vas i voljene osobe.

Kada izgori do polovine, pospite ga šećerom cijelom dužinom i sedam puta glasno izgovorite ime voljene osobe. Kada drvo sasvim dogori i od njega ostane samo pepeo, prelijte ga čistom vodom. Naravno ovaj ritual djelovat će samo ako između vas i partnera ima emocija. Ovaj ritual NIJE namijenjen kako bi pridobilu novu ljubav, već samo partnerima kod kojih se strast gasi.

Šta raditi na Mlad Mjesec: Ošišajte se i na instinkt se oslonite

Kad se Mjesec nalazi između Zemlje i Sunca, njegova tamna strana okrenuta je ka Zemlji, pa se ne vidi. Ova njegova nevidljiva mijena zove se Mlad Mjesec. Mi ezoteričari to nazivamo umirujuća mjesečeva faza, idealna kako za odmor, tako i za planiranje novih početaka ili obnavljanje nečeg davno započetog. To takođe može biti polazna tačka da se riješite loših navika, da odlučite da neke stvari u životu postavite na pravo mjesto. Ovo je vrijeme planova, osmišljavanja novih projekata, angažovanja i akcije. Ukoliko ste u nedoumici, oslonite se na instinkt i nećete pogriješiti.

Iskoristite ovu mjesečevu fazu i za šišanje kose, kao i za druge kozmetičke tretmane. Smatrajte da je ovo period kada sadite i sijete svoje želje u zemlju.

MJESEČEVE MIJENE

03. jun – Mlad Mjesec – Mladina: Analizirajte sebe i pokušajte da se sjetite da li ste nehotice ili namjerno povrijedili nekog. Ovo je pravo vrijeme da tražite oproštaj od te osobe.

10. jun – Prva četvrt: Radite na sebi. Postoji bezbroj afirmacija koje će vam pomoći da steknete samopouzdanje i privučete pozitivnu energiju i sreću.

17. jun – Pun Mjesec: Ovo je vrijeme promjena. Ako već dugo namjeravate da napravite neke rezove u životu, učinite to sada jer imate podršku neba. Nemojte da žalite za izgubljenim već je sada period pogodan da nastavite tamo gdje ste stali.

25. jun – Posljednja četvrt. Tada je uveliko rasprostranjeno negativno dejstvo, tako da zle osobe tada čine sve što je u njihovoj moći kako bih vam na razne načine naškodile. Čuvajte se junskih energija

 ENERGETSKI DANI U JUNU

Za kraj da vidimo kako će junske energije djelovati po naš zdravstveni sistem.

Od 1. do 4 može se očekivati dešavanja u predjelu glave, ramenog dijela kao i kičmenog dijela. Od 5. do 9. može se očekivati povećano dejstvo štitne žlijezde kao i rad srčanog mišića će biti povećan. Dani od 9. do 11. juna očekuju se mirne energije i samim tim ne bi trebalo očekivati neka dešavanja globalno, moguća su samo pojedinačno. Period od 12. na 16. nas očekuju niska energetska strujanja stoga biće većih poteškoća osobama koji boluju od šećerne bolesti, a i kostobolja će takođe biti naglašena.

Od 17. pa do 20 juna mogu se očekivati stomačni problemi, a kod nježnijeg spola i blago ginekološka dešavanja. Dani od 22. do 25. očekuje se jača psihološka napetost kao i dešavanja u grudima, takođe i pritisak biće neujednačen.

26 juna su opet ravne linije i tada treba iskoristiti da budemo napolju što više.

Period 27. – 29. pripremite se za moguću vrtoglavicu, nervnu napetost kao i dešavanja u predjelu nogu. Posljednja dva dana mjeseca juna očekuju se ponovo ravne energije koje neće dodatno utjecati na naše zdravstveno polje.

Dragi moji, uživajte u prvom mjesecu ljeta u 2019. Uživajte u nježnim sunčanim zracima i očistite vašu karmu. Vaš ezoterista Zoran Šumadinac

(Ezoterista Zoran Šumadinac/aura.ba)

Komentari

komentara