MAGIČNI DANI U JUNU: Mjesec za obnavljanje ljubavi i traženje oprosta!

Za aura.ba piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813)

Jun je početak novog – toplijeg godišnjeg doba, osim toplijeg vremena ovaj mjesec nam donosi i jos neke blagodati ali i nekih stvari i postupaka koje se trebamo pridržavati. Jun je itekako bogat magičnim danima koji nam može pomoći da popravimo jako puno stvari u našem životu ali i našim najbližima. Jun mjesec je i ravnodnevica koja jako značajno utiče na naše ponašanje i djelovanje.

Ljetnji solsticijum ili ravnodnevica nije važan samo astronomima i astrolozima: to je vrijeme kada se širom planete održavaju svetkovine u čast Sunca. Najzanimljivije je u Stounhendžu, gdje druidi odjeveni u bijele odore plešu oko ovog drevnog svetilišta sa bakljama u rukama. Najduži dan u godini (varira od 20. do 23. 6) ove godine pada na 20. jun – praznik Litha.

Sunce je na vrhuncu snage, pa je to idealno vrijeme za moćne magijske rituale koji se izvode u sumrak. Ovo je doba kada pojedinac treba da iskoristi svoje potencijale i da realizuje planove i želje. Naravno, pravilo je da se pritom nikada ne ugrozi druga osoba.

Litha je svetkovina izobilja, plodnosti i ljepote, jer sve u prirodi buja i cvjeta. To je svetkovina boginje ljubavi i smrti koja je spremna za sjedinjenje s bogom. Slavi se pored vatre, uz pjesmu i bogatu gozbu. Tokom noći prolaze raspjevane procesije sa upaljenim bakljama, glave učesnika ukrašene su cvijetnim vjenčićima, a važni rituali izvode se u poljima. Njihov zadatak je da zaštite ljetinu, a u tu svrhu prave se hamajlije

Vatre simbolišu nebeski plamen, a pali se hrastovina – za zdravlje, plodnost, ljubav i duhovno pročišćenje.

Ako osjećate da strast između vas i voljene osobe slabi ili nije jaka kao ranije, evo šta možete uraditi kako bi povratili strast između vas.

Napravite na zemlji krug od kamenja, tako da svako od njih bude veličine srednjeg krompira. Krug treba da ima prečnik oko pola metra. Uzmite komad drveta debljine 7–8 cm i dužine oko 15 cm, te na njega, na dužoj strani, urežite ime voljene osobe. Zapalite vatru u krugu, pa kada se razbukti, ubacite drvo sa imenom voljene osobe, okrenuto u pravcu istok – zapad.

Dok drvo gori, sve vrijeme gledajte u njega i zamišljajte kako se rasplamsava strast između vas i voljene osobe. Kada izgori do polovine, pospite ga šećerom cijelom dužinom i sedam puta glasno izgovorite ime voljene osobe. Kada drvo sasvim dogori i od njega ostane samo pepeo, prelijte ga čistom vodom.

Naravno ovaj ritual djelovat će samo ako između vas i partnera ima emocija. Ovaj ritual NIJE namijenjen kako bi pridobilu novu ljubav, već samo partnerima  kod kojih se strast gasi

Par savjeta šta trebate raditi na mlad mjesec.

Kad se Mjesec nalazi između Zemlje i Sunca, njegova tamna strana okrenuta je ka Zemlji, pa se ne vidi. Ova njegova nevidljiva mijena zove se mlad mjesec ili mladina.                   Mi ezoteričari to nazivamo umirujuća mjesečeva faza, idealna kako za odmor, tako i za planiranje novih početaka ili obnavljanje nečeg davno započetog.

To takođe može biti polazna tačka da se riješite loših navika, da odlučite da neke stvari u životu postavite na pravo mjesto. Ovo je vrijeme planova, osmišljavanja novih projekata, angažovanja i akcije. Ukoliko ste u nedoumici, oslonite se na instinkt i nećete pogriješiti. Iskoristite ovu mjesečevu fazu i za šišanje kose, kao i za druge kozmetičke tretmane. Smatrajte da je ovo period kada sadite i sijete svoje želje u zemlju.

11. jun – posljednja četvrt: Analizirajte sebe i pokušajte da se sjetite da li ste nehotice ili namjerno povrijedili nekog. Ovo je pravo vrijeme da tražite oproštaj od te osobe.
19. jun – mlad mjesec: Radite na sebi. Postoji bezbroj afirmacija koje će vam pomoći da steknete samopouzdanje i privučete pozitivnu energiju i sreću.

27. jun – prva četvrt: Ovo je vrijeme promjena. Ako već dugo namjeravate da napravite neke rezove u životu, učinite to sada jer imate podršku neba. Nemojte da žalite za izgubljenim već je sada period pogodan da nastavite tamo gdje ste stali.

Period od 1. do 6. Juna: energije kosmičke mogu nam donijeti dešavanja u predjelu kičmenog dijela, grudnog dijela ali i probleme sa sinusima.

Dani 7. – 8. jun su ravne linije tako da generalno ne bi trebalo dodatno uticati na nas.

Od 9. do 13.  možemo očekivati probleme u psihološkom dijelu kao i stegu grudi ili čeonom dijelu glave.

Dani od 14. do 19. juna donose nam probleme sa probavom, krvnim pritiskom i kod muškaraca poteškoće sa prostatom.

Period 20. – 24. juna možemo očekivati srčane tegobe, povišen krvni i srčani pritisak, aritmiju.

Dani 25. i 26. juna možemo očekivati veća dešavanja u štitnom dijelu i blažu napetost.

Posljednja četiri dana u junu očekuju se dešavanja u predjelu grudnog dijela, predjelu nogu ali moguća je pojava kod nekih problemi sa vidom tj. očima.

Dragi moji, želim da prvi mjesec ljeta provedete u što boljem raspoloženju i da vam zaista jun mjesec bude magičan u svemu što planirate. Iskreno vaš Zoran Šumadinac.

(aura.ba)