Magični dani u julu: Sada je vrijeme da zamislite želju…

Iskoristite magiju ovog mjeseca i izvedite ritual koji donosi obilje; očistite svoj energetski omotač, iscijelite se od bolesti i iskoristite mjesečeve faze za ostvarenje ciljeva.

Juli mjesec je zaista jedan od rijetkih mjeseci za koji mogu slobodno reći da je magičan i izuzetan mjesec za razne rituale kao i za životne poteze.

Pravo vrijeme za pozitivnu magiju, tri dana poslije mladog mjeseca najpovoljnija su za bacanje čini za rast i nove početke koji bi trebalo da se ostvare na pun mjesec.
Moram nagovijestiti da kada kažem magijske ritual, mislim isključivo na one pozitivne sa kojima mozete pomoći sebi isključivo. Ali opet savjetujem veliki oprez, jer čak i bezazlena bajalica može se okrenuti protiv nas ako nešto ne uradimo kako treba.

Magijski dani
12. juli – Za Petrovdan su vezani mnogi interesantni rituali. Trebalo bi rano da ustanete i “okupate” se u zracima izlazećeg sunca. Za dobro zdravlje tokom cijele godine umijte se rosom. Nakon toga uberite cvijeće i, dok od njega pletete venčić, razmišljajte o nekoj želji.
Vjenčić držite u kući sve dok vam se želja ne ostvari. Usamljene osobe treba da naberu buketić cvijeća, stave ga na jastuk i tako prespavaju.

20. jul – To je Perunov dan, a on je Bog groma, munja i zaštitnika ratnika. Prema predanju, na ovaj dan ne valja se kupati, ne sjedi se pored vatre niti se izlazi na oluju.

Hrast za dobro zdravlje

Ako se sjedi pod hrastom, vjeruje se da će ta osoba dobiti snagu i dobro zdravlje tokom godine. Na ovaj dan beru se hrastove i brezove grane od kojih se prave metle. Pošto je ovo Perunov dan, možete mu se obratiti i zamoliti ga da vam ispuni tri želje.

25. juli – Na ovaj dan okupajte se rosom jer ona donosi mladost i ljepotu.

29. juli – Naberite žito, svežite snopić crvenom trakom i držite ga u nekom uglu kuće. Na taj način ukućani će biti zaštićeni od loše energije.

 Mjesečeve mijene i kosmičke energije tokom jula i kako će one utjecati na nas na nas

1. – 6. jul: Možete očekivati neobična dešavanja u predjelu grudi kao i u predjelu glave, neke osobe osjetiće povišen sekret.

7. – 12. jul očekuju se jaki kosmički energetski talasi tako da vas ne iznenadi glavobolja, migrena, blaga mučnina, srčani problemi ali, neki će osjetiti i blaga dešavanja u predjelu pluća.

13. – 16. jul: U ovom periodu nježniji spol bi trebalo da povede više računa na ginekološka dešavanja, a jači pol na krvno-srčani pritisak.

17. do 21. jul: dani „namijenjeni“ za povišen nervni sistem pa ako osjetite nervozu, napetost, da su vam teške oči tj. da jedva gledate, znajte da je to upravo zbog atmosferskog pritiska.

Period od 22. do 26. jula možete očekivati uznemirenost srca tj. srčanog mišića, niži pritisak ali i dešavanja u kičmenom dijelu; žene bi trebalo da obrate pažnju tokom tih dana na jajne ćelije.

Dani 27. i 28. do poslije podne očekuju se ravne tj. mirne energije te se ne očekuju jača globalna dešavanja.

Posljednja tri dana najtoplijeg mjeseca u godini očekuju se problemi sa disanjem, blago stomačni problemi, glava, grudni i blaže hormonski problemi.

Ovaj jul zaista inspiriše da pokrenete sebe, vaš poslovni kao i emotivni dio. Iskoristite ga maksimalno. Dragi moji želim vam magično prijatno i toplo ljeto. Vaš Zoran Šumadinac.