Magični dani u julu: Iskoristite moć svijeće, vjenčića i Peruna u julu!


 Iskoristite magiju ovog mjeseca i izvedite ritual koji donosi obilje, očisitite svoj energetski omotač, iscijelite se od bolesti i iskoristite mjesečeve faze za ostvarenje ciljeva.

Juli mjesec je zaista jedan od rijetkih mjeseci za koji mogu slobodno reći da je MAGIČAN i izuzetan mjesec za razne rituale kao i za životne poteze.
Pravo vrijeme za pozitivnu magiju, tri dana poslije mladog mjeseca najpovoljnija su za bacanje čini za rast i nove početke koji bi trebalo da se ostvare na pun mjesec. Sve poslije tog vremena je faza kopnjenja.
Svijeća za želju

Kako bi ste ispunili svoju želju ja vam predlažem jedan mali i potpuno bezazlen ritual. Čim uočite Mladi Mjesec na horizontu, odmah trebate zapaliti jednu svijeću pored koje ćete vrlo duboko meditirati. Trebate misliti na želju, vrlo duboko na način da vašu želju formirate u kratku rečenicu. Ovu želju trebate izgovoriti 70 puta prije Mladog Mjeseca. Ako je to učinjeno, možete ugasiti svijeću koju ćete ponovo upaliti tek ujutro kad ustanete. Nije bitno kad se budite, bitno je samo buđenje.

Ponovno palite istu svijeću i izgovorite želju. Nakon toga ugasite svijeću. Drugi i još bolji ritual je sljedeći; ljeto je simbol plodnosti i milosti bogova, pa je stoga idealan period za izvođenje rituala za ostvarenje želja. Uzmite mali blok i olovku, izađite negdje u prirodu, udobno se smjestite i uživajte u ljepoti zelenila i cvijeća. Dok punim plućima udišete mirisni vazduh, zažmurite na nekoliko trenutaka i zamišljajte kako sa svakim izdahom iz vas izlaze brige.
Milost bogova
Potom na papiru zapišite želju i datum njenog ostvarenja. Nemojte se previše zamarati načinom na koji će se se ispuniti, već se koncentrišite na ishod. Po završetku, papir zapalite, pepeo prospite po travi, pa lagano krenite kući. Ne osvrćite se, pustite da želja radi za vas i da vam se ostvari u naznačenom roku.
U drevna vremena ljudi su se trudili da zadobiju milost bogova i u njihovu čast pravili su svetkovine kako bi se sačuvali od nesreće, bolesti i siromaštva. S proljeća su se izvodili rituali za plodna polja, a krajem jula i početkom avgusta slavili su se dani žetve, ubiranja plodova mukotrpnog rada i truda.
Kako iskoristiti magični juli
Navodim vam magične dane u julu uz preporuku da ih dobro iskoristite.

12. juli – Za Petrovdan su vezani mnogi interesantni rituali. Trebalo bi rano da ustanete i “okupate” se u zracima izlazećeg sunca. Za dobro zdravlje tokom cijele godine umijte se rosom. Nakon toga uberite cvijeće i dok od njega pletete vjenčić, razmišljajte o nekoj želji. Vjenčić držite u kući sve dok vam se želja ne ostvari. Usamljene osobe treba da naberu buketić cvijeća, stave ga na jastuk i tako prespavaju.

13. juli – To je Perunov dan, a on je Bog groma, munja i zaštitnika ratnika. Prema predanju, na ovaj dan ne valja se kupati, ne sjedi se pored vatre niti se izlazi na oluju. Ako se sjedi pod hrastom, veruje se da će ta osoba dobiti snagu i dobro zdravlje tokom godine. Na ovaj dan beru se hrastove i brezove grane od kojih se prave metle. Pošto je ovo Perunov dan, možete mu se obratiti i zamoliti ga da vam ispuni tri želje.

14. juli – Na ovaj dan okupajte se rosom jer ona donosi ljepotu.

15. juli – Naberite žito, povežite snopić crvenom trakom i držite ga u nekom uglu kuće. Na taj način ukućani će biti zaštićeni od loše energije. To su bili neki od mnogih rituala koje se rade u ovom mjesecu ali sam vam ja naveo samo one koje možete bez ikakvih kontraefekata sami odraditi.

ENERGETSKI SNOPOVI I NJIHOV ZNAČAJ NA NAS

U nastavku teksta navešću dane po energetskim snopovima i kako će oni utjecati na zdravlje.

Od 1. do 4 može se očekivati dešavanja u predjelu glave, ramenog dijela kao i kičmenog dijela.

Od 5 do 9. može se očekivati povećano dejstvo štitne žlijezde kao i rad srčanog mišića će biti povećan.
Dani od 9. do 11. jula očekuju se mirne energije i samim tim ne bi trebalo očekivati neka dešavanja globalno, moguća su samo pojedinačna.

Period od 12. na 16. nas očekuju niska energetska strujanja, stoga biće većih poteškoća osobama koji boluju od šećerne bolesti, a i kostobolja će takođe biti naglašena.

Od 17. pa do 20. jula mogu se očekivati stomačni problemi, a kod nježnijeg spola i blago ginekološka dešavanja.

Dani od 22. do 25. očekuje se jača psihološka napetost kao i dešavanja u grudima, takođe i pritisak biće neujednačen.

26. jula su opet ravne linije i tada treba iskoristiti da budemo napolju što više.

Period 27.-30. pripremite se za moguću vrtoglavicu, nervnu napetost kao i dešavanja u predjelu nogu.

Posljednji dan mjeseca jula očekuju se ponovo ravne energije koje neće dodatno utjecati na naše zdravstveno polje.

Dragi moji ovaj jul zaista inspiriše da pokrenete sebe, vaš poslovni kao i emotivni dio. Iskoristite ga maksimalno. Želim vam magično prijatno i toplo ljeto.

 Zoran Šumadinac/aura.ba

error: Content is protected !!