Magični dani u julu: Iskoristite magiju ovog mjeseca i izvedite ritual koji donosi obilje, iscijelite se od bolesti…

Za aura.ba piše ezoterista Zoran Petrović Šumadinac

Juli mjesec je zaista jedan od rijetkih mjeseci za koji mogu slobodno reći da je MAGIČAN i izuzetan mjesec za razne rituale kao i za životne poteze. Pravo vrijeme za pozitivnu magiju, tri dana poslije Mladog Mjeseca najpovoljnija su za bacanje čini za rast i nove početke koji bi trebalo da se ostvare na pun mjesec. Sve poslije tog vremena je faza kopnjenja.

Kako bi ste ispunili svoju želju ja vam predlažem jedan mali i potpuno bezazlen ritual. Čim uočite Mladi Mjesec na horizontu, odmah trebate zapaliti jednu svijeću pored koje ćete vrlo duboko meditirati. Trebate misliti na želju, vrlo duboko na način da vašu želju formirate u kratku rečenicu. Ovu želju trebate izgovoriti 70 puta prije Mladog Mjeseca. Ako je to učinjeno, možete ugasiti svijeću koju ćete ponovo upaliti tek ujutro kad ustanete. Nije bitno kad se budite, bitno je samo buđenje. Ponovo palite svijeću i 70 puta izgovorite Vašu želju. Nakon toga ugasite svijeću.

Drugi i još bolji ritual je sljedeći; ljeto je simbol plodnosti i milosti bogova, pa je stoga idealan period za izvođenje rituala za ostvarenje želja. Uzmite mali blok i olovku, izađite negdje u prirodu, udobno se smjestite i uživajte u ljepoti zelenila i cvijeća. Dok punim plućima udišete mirisni vazduh, zažmurite na nekoliko trenutaka i zamišljajte kako sa svakim izdahom iz vas izlaze brige.

Potom na papiru zapišite želju i datum njenog ostvarenja. Nemojte se previše zamarati načinom na koji će se se ispuniti, već se koncentrišite na ishod. Po završetku, papir zapalite, pepeo prospite po travi, pa lagano krenite kući. Ne osvrćite se, pustite da želja radi za vas i da vam se ostvari u naznačenom roku.

U drevna vremena ljudi su se trudili da zadobiju milost bogova i u njihovu čast pravili su svetkovine kako bi se sačuvali od nesreće, bolesti i siromaštva. S proljeća su se izvodili rituali za plodna polja, a krajem jula i početkom avgusta slavili su se dani žetve, ubiranja plodova mukotrpnog rada i truda.

Kako iskoristiti magični juli

Navodim vam magične dane u julu uz preporuku da ih dobro iskoristite.

  1. juli – Za Petrovdan su vezani mnogi interesantni rituali. Trebalo bi rano da ustanete i “okupate” se u zracima izlazećeg sunca. Za dobro zdravlje tokom cijele godine umijte se rosom. Nakon toga uberite cvijeće i, dok od njega pletete vjenčić, razmišljajte o nekoj želji. Vjenčić držite u kući sve dok vam se želja ne ostvari. Usamljene osobe treba da naberu buketić cvijeća, stave ga na jastuk i tako prespavaju.
  2. juli – To je Perunov dan, a on je Bog groma, munja i zaštitnika ratnika. Prema predanju, na ovaj dan ne valja se kupati, ne sjedi se pored vatre niti se izlazi na oluju. Ako se sjedi pod hrastom, vjeruje se da će ta osoba dobiti snagu i dobro zdravlje tokom godine. Na ovaj dan beru se hrastove i brezove grane od kojih se prave mijetle. Pošto je ovo Perunov dan, možete mu se obratiti i zamoliti ga da vam ispuni tri želje.
  3. juli – Na ovaj dan okupajte se rosom jer ona donosi ljepotu.

29 juli – Naberite žito, povežite snopić crvenom trakom i držite ga u nekom uglu kuće. Na taj način ukućani će biti zaštićeni od loše energije.To su bili jedni od mnogih rituala koje se rade u ovom mjesecu ali sam vam ja naveo samo one koje možete bez ikakvih kontraefekata sami odraditi.

U nastavku teksta navešću dane po energetskim snopovima i kako će oni utjecati na zdravlje.

 Utjecaj energija

  1. – 6. juli: Možete očekivati dešavanja u predjelu grudi kao i u predjelu glave, neke osobe osjetiće povišen sekret.
  2. – 12. juli: dani “namijenjeni” za povišen nervni sistem pa ako osjetite nervozu, napetost, da su vam teške oči tj. da jedva gledate, znajte da je to upravo zbog atmosferskog pritiska.
  3. – 16. juli: U ovom periodu nježniji spol bi trebalo da povede više računa na ginekološka dešavanja, a jači spol na krvno-srčani pritisak.
  4. do 21. juli: očekuju se jaki kosmički energetski talasi tako da vas ne iznenadi glavobolja, migrena, blaga mučnina, srčani problemi ali, neki će osjetiti i blaga dešavanja u predjelu pluća.

Period od 22. do 24. jula mozete očekivati uznemirenost srca tj. srčanog mišića, niži pritisak ali i dešavanja u kičmenom dijelu; žene bi trebalo da obrate pažnju tokom tih dana na jajne ćelije.

Ravne energetske linije očekuju se 25 i 26 jula i tih dana se ne očekuju veća negativna dešavanja, već moguća samo pojedinačna.

Dani 27. i 28. do poslije podne očekuju se ravne tj. mirne energije te se ne očekuju jača globalna dešavanja.

Posljednja tri dana najtoplijeg meseca u godini očekuju se problemi sa disanjem, grudni i blaže hormonski problemi.

Ovaj jul zaista inspiriše da pokrenete sebe, vaš poslovni kao i emotivni deo. Iskoristite ga maksimalno. Dragi moji želim vam magično prijatno i toplo ljeto.

(aura.ba)