Magični dani u januaru: Zasadite paradajz i čuvajte se Čume!

Piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813) (Ezosvet)

 Ono najvažnije kada je Januar mjesec u pitanju je svakako svetkovina kuga ili čuma, baba bez noktiju u crnoj odjeći koja ubija pogledom kojim takođe namjenjuje opake bolesti, a veoma često i samu smrt, nosi sa sobom epidemiju kuge kao kaznu za ljudske grijehe. Čuma je pravi demon bolesti i smrti.

Januar je svakako sam po sebi već magičan mjesec. Donosi mnogo slavlja, praznika, radosti. Ali u ovom mjesecu ima  dosta dana koje pogoduju negativnim- nečistim osobama koja se bave zlim stvarima i samim tim mogu nam nanijeti dosta zla, ali počnimo redom.

Ono najvažnije kada je Januar mjesec u pitanju je svakako svetkovina kuga ili čuma, baba bez noktiju u crnoj odjeći koja ubija pogledom kojim takođe namjenjuje opake bolesti, a veoma često i samu smrt, nosi sa sobom epidemiju kuge kao kaznu za ljudske grijehe. Čuma je pravi demon bolesti i smrti.

Prema keltskom vjerovanju, čuma dolazi u kuću noću sa tavana ili dimnjaka. Ponekad nosi strelice kojima ubija svoje žrtve, a ponekad to radi pogledom. Ponekad čak može da ubije i prstom, tako da dodiruje čelo žrtve.

U narodu je sačuvana izreka, “Nosi kao čuma djecu.”

Ponekad i doziva ljude sa spiska koji se po njenom nahođenju nađu na tom spisku, a ako se odazovu, potpisuju sebi smrtnu presudu u toj godini. Čuma se teško prepoznaje jer mijenja oblike; najčešće se pojavljuje kao crna mačka ili je pak nevidljiva, često i kao starija žena sa kosom do zemlje i sva raščupana (često u ruci drži češalj i češlja se) i ne boji se ničega osim crnog psa i vola.

Čumina košulja protiv kuge

Ljudi su se od nje često štitili bijelim lukom, a nekada bi braća blizanci upregli dva crna vola i zaorali bi brazdu oko cijelog sela praveći tako odbrambeni magijski krug.

U narodu je zastupljeno mišljenje da se demonska sila može neutralisati provlačenjem kroz takozvanu Čuminu košulju koju je na tajnom mjestu, pored vatre, tkalo devet potpuno nagih baba. Zabilježen je slučaj da je 1837. godine, kada se u Jagodini pojavila kuga, knez Miloš naredio da se sačini Čumina košulja. Kroz nju su se provukli vladar, njegova porodica i sva vojska u kasarni.

Svake godine, 29. januara, izvode se rituali čiji je cilj da se umilostivi demon koji uništava zdravlje. Čuma je demon koji donosi bolest (ranije je to bila kuga), a na slikama se predstavlja kao starica koja češlja dugu belu kosu.

Kako je odobrovoljiti?

Pošto ne podnosi nered u kući, da bi je odobrovoljili, spremali su joj posude sa vodom i sapunom da se umije kada dođe u noćnu posjetu. Da bi udovoljili Čumi, na taj dan joj se spreme; parfem ženski (dezodorans), peškir i sapun i sve se to uvije u ukrasni papir i okači na rodno drvo.

Prvog februara se unosi poklon u kuću i tako ne otvoren stoji godinu dana.

Inače, što se tiče januara, u ovom mjesecu postoje nekršteni dani. Zovu se još i crni dani. To su dani kada negativci rade svima nama o glavama i smišljaju razne zlobe, kako bi nam napakostili uz pomoć crne magije, slanjem negativne energije i mnogo čime još.

Nekršteni dani u januaru su od 3. do 6. i od 10. do 18. U te dane pa sve do 19. januara, dok pijetli ne zapjevaju, zemljom vladaju zli dusi.

U te dane nikako ne krećite na put kući po mraku, a najbolje bi bilo da vas i sumrak ne zatekne na otvorenom prostoru.

Posebno opasnost preti djeci rođenoj u nekrštene dane; vjeruje se da će ta djeca cijelog života biti bolešljiva i nesrećna, a postoji i vjerovanje da takvu djecu napolju vrebaju stravične ptice sa dječijim likom.

Savjetujem svima da budu na oprezu baš tih dana i ako osjetite neke čudne energije oko vas i u vama samima, obavezno se javite ezoteristi ili radioesteziologu, kako bi na taj način odmah očistili vašu auru tj. energetski omotač.

 Ritual za blagostanje kuće

Stavite činiju na mjesto pored kojeg ćete proći najmanje dva puta dnevno, recimo, pored vrata, u kuhinji ili trpezariji. Svaki put kad prođete pored činije ubacite novčić i obavezno, do detalja, mislite o tome za šta vam je potrebno.

U vrijeme punog meseca zakopajte paradajz u bašti ili parku. Novčiće koje ste ubacivali u činiju upotrebite za kupovinu neke poslastice. Nakon što zakopate paradajz, ne razmišljajte više o tome što ste radili! Zatražili ste pomoć od univerzuma i do sljedećeg punog mjeseca trebalo bi da vidite rezultate ovog rituala…

 Mjesečev kalendar za januar

Mlad Mjesec 6. Januar         02:28

Prva četvrt 14. januar           07:45

Pun Mjesec 21 januar            06:16

 Magijski dani u januaru

  1. januar – ako imate kućne ljubimce, danas bi ih valjalo poprskati sa malo srebrene vode kako biste ih sačuvali od bolesti.
  2. januar – Uoči Bogojavljanja izvodi se ritual koji štiti kuću od magije.
  3. januar – okadite kuću tamjanom ili je poprskajte svetom vodicom ili vodom koju ste dobili od ezoteriste, u svakom slučaju izvršite čišćenje.
  4. januar – Ovo je dan koji donosi veliku transformaciju. Ukoliko očekujete neku promjenu, danas je dan za akciju.
  5. januar – Magični dan koji treba iskoristiti za rad na sebi. naročito kada su upitanju emocije. To možete uraditi kroz meditaciju. Danas strogo izbjegavajte svađe i bilo kakve rasprave.

Napominjem da jako nepovoljni dani koji negativcima služe da nam nanesu svakakvo zlo, od ljubavnih problema, poslovnih, zdravstvenih i svakakvih negativnih djelovanja.  Posebno se čuvajte u periodu od 03. do 06. januara ali i od 09. do 18. januara jer su ti dani nekršteni i tada su najjači oni koji drugima nanose zla.

 Kako će planetarni uticaj i energije uticati u januaru na naše zdravstveno i psihološko polje

Od 01. do 04. januara očekuje se blaga ošamućenost u predjelu glave, naročito u čeonom dijelu. Mogući su i mali problemi sa vidom tj. očima.

Dani  05. i 06.  očekuje se kostobolja i reumatizam kod opsoba koji boluju od navedenih bolesti.

Ravne linije energetske očekuju se 07. i 08. januara i stoga ne bi trebalo da ima nuspojava u širem dijelu populacije.

Period 09. na 12.  se očekuje psihološka nestabilnost kod osoba koji već imaju taj problem ali i napetost kod većeg dijela stanovništva.

  1. na 16. očekuje se negativan period za srčane tegobe kao i varirajući pritisak. Mnogi tada mogu osjećati stegu u grudima i titranje srca.

Dešavanja u prednjem dijelu glave – čeonom kao i vratno – ramnom dijelu možemo očekivati  17. – 18. januara

Dani 19. na 20. očekuju se povećana dešavanja kod pripadnica nježnijeg pola i to u ginekološkom dijelu ali i nešto jače prisustvo napetosti.

Period 21. – 24. tada nam dolazi znatno povišena kosmička energija i trebamo obratiti na mnogo toga. Najugroženiji su one osobe koje pate od srčanih, plućnih, disajnih, i stomačnih problema. Svakako veća razdražljivost se očekuje kod većeg broja stanovništva.

  1. – 28. januar opet veće tegobe mogu očekivati reumatičari kao i one osobe koje boluju od kostiju. Ovih dana mnoge osobe osjetiće i blaga dešavanja u predjelu nogu.

Posljednja tri dana mjeseca ne očekuju se dodatne jače prirodne energije tako isto i kod stanovništva se očekuje regularno – opšte stanje.

Dragi moji i pored ovakvih energija koje nas u januaru očekuju, ja vam od srca  se zahvaljujem,  što već četvrtu godinu redovno pratite moje tekstove i šaljete redakciji pozitivne komentare. Od srca vam želim uspješnu, zdravu, srećnu i punu pozitivne energije novu 2019. godinu. Uvijek uz vas i za vas, vaš Šumadinac