Magični dani u januaru: Čuvajte se zloća!

Kao i svake godine želim ali i moram da napomenem da je period od 24. decembra pa do 6. januara jako negativan po pozitivne osobe jer tada najveće dejstvo imaju baš oni negativci koji gledaju da na bilo koji način naprave drugima neko zlo ili smicalicu, zato veliki oprez. U ovom vremenskom intervalu crne magije su najčešće i najjače.

Januar je zaista jako lijep mjesec u godini, mjesec pun proslava, poklona, veselja ali i jedan od onih mjeseci u kojima ima jako dosta negativnih tj. nepovoljnih dana kada negativci mogu da dejstvuju nesmetano na nas kao i da nam nanose negativne vibracije i energije.

Takođe moram napomenuti da je 2020. godina prestupna godina, tako da savjetujem da ne započinjete nove poslove ili saveze, jer im ne predstoji uspjeh.

Januar mjesec nema nekih posebnih dana predviđenih za rituale, osim zadnjih dana mjeseca kada treba se raditi ritual za zdravlje, ali više o tome na kraju članka.

Od 03. januara 2020. nastupa prva četvrt Mjesečeve faze, to znači da trebate obratiti pažnju na nova poznanstva jer veći dio novog poznanstva neće biti pozitivno za vas, naročito ako su rođeni od septembra do kraja godine.

Naredna faza je od 10. januara kada nastupa pun mjesec ili kako ga mnogi nazivaju dani uštapa. U toj mijeni nikako ne preporučujem neke početke, bilo koje vrste ali zato možete blago praviti planove za naredni period.
Isto tako moram napomenuti i skrenuti pažnju da je period od 24. decembra pa do 6. januara jako negativan po pozitivne osobe jer tada najveće dejstvo imaju baš oni negativci koji gledaju da na nekih od načina nama naprave neko zlo ili smicalicu, zato veliki oprez.

Isto tako, dani od 14. do 18. januara su idealni za one zloće, da ih tako nazovem, a vama savjetujem oprez u svakom smislu.
Period od 7. do 15. januara je period kada trebate malo više obratiti pažnju na vaše zdravlje jer tih dana vladaju jako povišene mjesečeve energije. 16. do 23. januar je period pogodan za proširenje porodice. Stoga preporučujem da budete vrijedni.

Čuma – demon bolesti i smrti

Čuma ili Kuga je baba bez noktiju u crnoj odjeći koja ubija pogledom. Sa sobom nosi epidemiju i pomor kao kaznu za ljudske grijehe; to je pravi demon bolesti i pomora. Ponekad se ova „baba“ opisuje sa raspletenom, zamršenom kosom koja joj dopire do zemlje, a nekada i kao nevidljiva, u bijeloj odjeći ili sasvim gola.
Posljednja dva dana mjeseca pripadaju takozvanoj Čumi i nazivaju se Čumini dani, evo šta bi bilo poželjno raditi tih dana. Čuma je mitsko biće za koje se od davnih vremena vjeruje da donosi bolest (ranije je to bila kuga), a na slikama se predstavlja kao starica koja češlja dugu bijelu kosu.

Čuma ili Kuga je baba bez noktiju u crnoj odjeći koja ubija pogledom. Sa sobom nosi epidemiju i pomor kao kaznu za ljudske grijehe; to je pravi demon bolesti i pomora. Ponekad se ova „baba“ opisuje sa raspletenom, zamršenom kosom koja joj dopire do zemlje, a nekada i kao nevidljiva, u bijeloj odeći ili sasvim gola.

Pošto ne podnosi nered u kući, da bi je odobrovoljili, spremali su joj posude sa vodom i sapunom da se umije kada dođe u noćnu posjetu.

Po narodnom predanju, Čuma živi na kraju svijeta i samo ponekad obilazi kuće i ako joj se ne dopadne u nekom domu, noću mori domaćina, nerijetko mu donoseći smrtonosnu bolest.
Prema legendi, sa sobom uvijek nosi posudu sa strelicama i knjigu u kojoj piše koga treba da umori, ponekad i doziva ljude sa tog spiska, a ako se odazovu, potpisuju sebi smrtnu presudu u toj istoj godini.
Čuma se teško prepoznaje jer mijenja oblike, najčešće se pojavljuje kao crna mačka ili je pak nevidljiva i ne boji se ničega osim crnog psa i vola. Ljudi su se od nje štitili bijelim lukom, a nekada bi braća blizanci upregli dva crna vola i zaorali brazdu oko cijelog sela praveći tako odbrambeni magijski krug.