Magični dani u januaru: Čuvajte se babe u crnoj odjeći koja ubija pogledom!

Kao i svake godine želim, ali i moram da napomenem da je kraj decembra i sam početak januara  jako negativan po pozitivne osobe jer tada najveće dejstvo imaju baš oni negativci koji gledaju da na bilo koji način naprave drugima neko zlo ili smicalicu, zato veliki oprez. U ovom vremenskom intervalu crne magije su najčešće i najjače.

 

Piše: Zoran Petrović

Januar je zaista jako lijep mjesec u godini, mjesec pun proslava, poklona, veselja ali i jedan od onih mjeseci u kojima ima jako dosta negativnih tj. nepovoljnih dana kada negativci mogu da dejstvuju nesmetano na nas kao i da nam nanose negativne vibracije i energije.

Takođe moram napomenuti da je 2021. godina prva nakon prestupne koja je iza nas i da je upravo ovo godina koja će veliki teret ponijeti.

Januar mjesec nema nekih posebnih dana predviđenih za rituale, osim zadnjih dana mjeseca kada treba se raditi ritual za zdravlje, ali više o tome na kraju članka.

Od 06. januara 2021. nastupa posljednja četvrt Mesečeve faze, to znači da trebate obratiti pažnju na nova poznanstva jer veći dio novog poznanstva neće biti pozitivno za vas, naročito ako su rođeni od oktobra do kraja godine.

Naredna faza je od 13. januara kada nastupa mlad mjesec ili poznatija u narodu kao mladina . U toj mijeni nikako ne preporučujem neke početke, bilo koje vrste ali zato možete blago praviti planove za naredni period.

Prva četvrt Mjesečeve faze nastaje 20. januara i tada obratite pađnju na zdravstvena dešavanja jer je moguć povećan broj  zdravstvenih dešavanja.

Pun Mjesec ili kako ga mnogi nazivaju dani uštapa nastaje 28. januara i on će uticati na veću plodnost, ali i na veću psihološku aktivnost.

Veliki oprez vam preporučujem u period od 24. decembra pa do 6. januara jer upravo ti dani su jako negativni po pozitivne osobe jer tada najveće dejstvo imaju baš oni negativci koji gledaju da na nekih od načina nama naprave neko zlo ili smicalicu, zato veliki oprez.

Isto tako, dani od 14. do 18. januara to su nekršteni dani i jako su idealni za one zloće, da ih tako nazovem, a vama savjetujem oprez u svakom smislu.

 ČUMA – DEMON BOLESTI I SMRTI

Čuma ili Kuga je u narodu poznata kao baba bez noktiju u crnoj odjeći koja ubija pogledom. Sa sobom nosi epidemiju i pomor kao „baba“ opisuje sa raspletenom, zamršenom kosom koja joj dopire do zemlje, a nekada i kao nevidljiva. Ona nosi kaznu za ljudske grijehe; to je pravi demon bolesti i pomora.

Pošto ne podnosi nered u kući, da bi je odobrovoljili, spremali su joj posude sa vodom i sapunom da se umije kada dođe u noćnu posjetu.

 

Po narodnom predanju, Čuma živi na kraju svijeta i samo ponekad obilazi kuće i ako joj se ne dopadne u nekom domu, noću mori domaćina, nerijetko mu donoseći smrtonosnu bolest. Prema legendi, sa sobom uvijek nosi posudu sa strelicama i knjigu u kojoj piše koga treba da umori, ponekad i doziva ljude sa tog spiska, a ako se odazovu, potpisuju sebi smrtnu presudu u toj istoj godini. Čuma se teško prepoznaje jer mijenja oblike, najčešće se pojavljuje kao crna mačka ili je pak nevidljiva i ne boji se ničega osim crnog psa i vola. Ljudi su se od nje štitili bijelim lukom, a nekada bi braća blizanci upregli dva crna vola i zaorali brazdu oko cijelog sela praveći tako odbrambeni magijski krug.

ENERGETSKI DANI I KAKO ĆE UTICATI NA NAŠE ZDRAVSTVENO I PSIHOLOČKO POLJE

Period od 1. do 5. – moguća dešavanja u grudnom dijelu i u predjelu glave, naročito u predjelu čeonog dijela.

Od 6. – 13. januara moguća kostobolja kao i menstrualna dešavanja, takođe se može očekivati i povišen pritisak.

Dani od 14. do 20. Ovo su dani kada će biti više izražena dešavanja u predjelu glave, najviše u čeonom dijelu i očima.

Period 21.-25. su dani kada su moguće slabe glavobolje i blaga ošamućenost. Kod pripadnica ljepšeg pola očekuju se veća ginekološka dešavanja.

Period 25. u večernjim satima do 27. Mogući su reumatski bolovi.

Posljednja tri dana mjeseca januara uticat će na naš psihološki dio tako da ćemo biti više napetiji, mrzovoljni i slično.

Dragi moji još jedanput vam želim sve najbolje u novoj 2021. godini i da sva tuga, jad i bol ostanu u godini za nama. Iskreno vaš Zoran Šumadinac.