Magični dani u januaru 2018: Zloća se čuvajte, djecu ne pravite!

Piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813) (Ezosvet)

Januar je zaista jako lijep mjesec u godini, mjesec pun proslava, poklona, veselja ali i jedan od onih mjeseci u kojima ima jako dosta negativnih tj. nepovoljnih dana kada negativci mogu da dejstvuju nesmetano na nas kao i da nam nanose negativne vibracije i energije.

Moram da napomenem da je period od 24. decembra pa do 6. januara jako negativan po pozitivne osobe jer tada najveće dejstvo imaju baš oni negativci koji gledaju da na nekih od načina nama naprave neko zlo ili smicalicu, zato veliki oprez.
Januar je zaista jako lijep mjesec u godini, mjesec pun proslava, poklona, veselja ali i jedan od onih mjeseci u kojima ima jako dosta negativnih tj. nepovoljnih dana kada negativci mogu da dejstvuju nesmetano na nas kao i da nam nanose negativne vibracije i energije.

U ovom mjesecu nikako ne preporučujem da širite porodicu tj. ako ste bezdjetni trenutno, ostavite “te aktivnosti” za narednu polovinu mjeseca koji je i te kako povoljan za stvaranje prinove. Savjetujem da je druga polovina januara jako pogodna za nove radne početke ali nikako nije pogodna za završne radove.
Januar mjesec nema nekih posebnih dana predviđenih za rituale, osim zadnjih dana mjeseca kada treba se raditi ritual za zdravlje, ali o tome nešto više na kraju članka.
U januaru mjesecu trebate odraditi i jedan posebno važan ritual za napredak a evo i kako.

Ritual za napredak

Stavite činiju na mjesto pored kojeg ćete proći najmanje tri puta dnevno, recimo, pored vrata, u kuhinji ili trpezariji. Svaki put kad prođete pored činije ubacite novčić i obavezno, do detalja, mislite o tome za šta vam je potreban. Tokom rituala obavezno povedite računa da vaša želja za nepretkom ide iz srca, a ne samo iz glave tj. misli.
Ovaj ritual izvedite u periodu punog mjeseca.

Utjecaj prirodnih energija

Januar je veoma prebukiran lošim vibracijama koje će i te kako utjecati na naše zdravstveno polje, kako tjelesno tako i psihološko.
Prva dva dana januara očekuju se ravne energetske linije, stoga se globalno i ne očekuju veća dešavanja. Treći na šesti januar više će utjecati na osobe koje pate od migrene i kostobolje. Period od 7. do 12. energije će utjecati na psihološko polje i uznemirenost srca.
Naredni dani, 13. na 17., utjecat će više na povišeni pritisak i uznemirenost. 18. – 21. januar dešavanja se očekuju u predjelu glave i očiju.

Kod pripadnica ljepšeg spola očekuje se povećana ginekološka aktivnost.
Dani od 22. do 26. su veoma niski energetski talasi, stoga se očekuju srčani problemi, pojačana psihološka aktivnost ali i neujednačeni pritisak, naročito krvni.
27. na 30. reakcija će se jako osjetiti kod osoba koje pate od kostobolje ali će i štitna žlijezda reagovati malo oštrije što može prouzrokovati mnoga zdravstvena dešavanja. Posljednji dan mjeseca proći će bez većih zdravstvenih tegoba.

Čuma ili Kuga je baba bez noktiju u crnoj odjeći koja ubija pogledom. Sa sobom nosi epidemiju i pomor kao kaznu za ljudske grijehe; to je pravi demon bolesti i pomora. Ponekad se ova „baba“ opisuje sa raspletenom, zamršenom kosom koja joj dopire do zemlje, a nekada i kao nevidljiva, u bijeloj odeći ili sasvim gola.

KAKO POBIJEDITI ČUMU – DEMONA BOLESTI
Posjlednja dva dana januara izvode se rituali čiji je cilj da se umilostivi demon koji uništava zdravlje. Čuma je mitsko biće za koje se od davnih vremena vjeruje da donosi bolest (ranije je to bila kuga), a na slikama se predstavlja kao starica koja češlja dugu bijelu kosu. Pošto ne podnosi nered u kući, da bi je odobrovoljili, spremali su joj posude sa vodom i sapunom da se umije kada dođe u noćnu posjetu. Po narodnom predanju, Čuma živi na kraju svijeta i samo ponekad obilazi kuće i ako joj se ne dopadne u nekom domu, noću mori domaćina, nerijetko mu donoseći smrtonosnu bolest. Prema legendi, sa sobom uvijek nosi posudu sa strelicama i knjigu u kojoj piše koga treba da umori, ponekad i doziva ljude sa tog spiska, a ako se odazovu, potpisuju sebi smrtnu presudu. Čuma se teško prepoznaje jer mijenja oblike, najčešće se pojavljuje kao crna mačka ili je pak nevidljiva i ne boji se ničega osim crnog psa i vola.
Ljudi su se od nje štitili bijelim lukom, a nekada bi braća blizanci upregli dva crna vola i zaorali brazdu oko cijelog sela praveći tako odbrambeni magijski krug. Kako je odobrovoljiti? Pošto ne podnosi nered u kući, da bi je odobrovoljili, spremali su joj posude sa vodom i sapunom da se umije kada dođe u noćnu posjetu. Da bi udovoljili Čumi, na taj dan joj se spreme; parfem ženski (dezodorans), peškir i sapun i sve se to uvije u ukrasni papir i okači na rodno drvo. Prvog februara se unosi poklon u kuću i tako neotvoren stoji godinu dana.

ČUVAJTE SE CRNIH, NEKRŠTENIH DANA
Inače, što se tiče januara, u ovom mjesecu postoje i nekršteni dani. Zovu se još i crni dani. To su dani kada negativci rade svima nama o glavama i smišljaju razne zlobe, kako bi nam napakostili uz pomoć crne magije, slanjem negativne energije i mnogo čime još.
Nekršteni dani u januaru su od 3. do 6. i od 10. do 18. U te dane pa sve do 19. januara, dok pijetli ne zapjevaju, zemljom vladaju zli dusi. U te dane nikako ne krećite na put kući po mraku, a najbolje bi bilo da vas i sumrak ne zatekne na otvorenom prostoru. Jer, napolju je “opasno vrijeme”.
Savjetujem svima da budu na oprezu baš tih dana i ako osjetite neke čudne energije oko vas i u vama samima, obavezno se javite ezoteristi ili radioesteziologu. Dragi moji, pored svih loših vibracija u prvom mjesecu nove godine, ja vam ipak od srca želim da ipak pronađete svijetlu tačku i da zadržite osmijeh na licu jer već u februaru biće mnogo bolje.
Želim vam uspješnu, zdravu i punu ljubavi, novu 2018. godinu.