MAGIČNI DANI U JANUARU 2017: Januar – mjesec zla i negativnih ljudi!

Za aura.ba piše: Zoran Petrović Šumadinac (00381 66 113 813)

Moram da napomenem  da je period od 24. decembra pa do 6. januara jako negativan po pozitivne osobe jer tada najveće dejstvo imaju baš oni negativci koji gledaju da na nekih od načina nama naprave neko zlo ili smicalicu, zato veliki oprez.

Januar je zaista jako lijep mjesec u godini, mjesec pun proslava, poklona, veselja ali i jedan od onih mjeseci  u kojem ima jako dosta  negativnih tj. nepovoljnih dana  kada negativci mogu  da dejstvuju nesmetano na nas  kao i da nam nanose negativne vibracije i  energije.

U ovom mjesecu nikako ne preporučujem  da širite  porodicu tj. ako ste bezdjetni trenutno, ostavite “te aktivnosti” za naredni mjesec koji je i te kako povoljan za  stvaranje prinove. Januar mjesec nema nekih posebno dana predviđen za rituale, osim zadnjih dana mjeseca kada treba se raditi ritual za zdravlje, ali o tome  pisaću na kraju  članka.

Od 28. decembra 2016. pa do 5. januara 2017. nastupa pun mjesec ili kako ga mnogi nazivaju dani uštapa. U toj mijeni  nikako ne preporučujem neke početke, bilo koje vrste ali zato možete blago praviti planove za naredni period. Moram da napomenem  da je period od 24. decembra pa do 6. januara jako negativan po pozitivne osobe jer tada najveće dejstvo imaju baš oni negativci koji gledaju da na nekih od načina nama naprave neko zlo ili smicalicu, zato veliki oprez.

Isto tako, dani od 14. do 18. januara su idealni za one zloće, da ih tako nazovem, a vama savetujem oprez u svakom smislu.

Period od  7. do 15. januara je period kada trebate malo više obratiti pažnju na vaše zdravlje jer tih dana vladaju jako niske mjesečeve energije. 16. do 23. januar je period pogodan za rekonstrukciju bitnijih tj. vitalnijih životnih polja.

Čuma ili Kuga je baba bez noktiju u crnoj odjeći koja ubija pogledom. Sa sobom nosi epidemiju i pomor kao kaznu za ljudske grijehe; to je pravi demon bolesti i pomora. Ponekad se ova „baba“ opisuje sa raspletenom, zamršenom kosom koja joj dopire do zemlje, a nekada i kao nevidljiva, u bijeloj odeći ili sasvim gola.

Dane od 24. do 29. januara možete povoljno iskoristiti na poslovnom djelu, ne bi li već na samom početku godine postavili neke norme. Preostala dva dana su ravne energije i ne preporučujem ništa da preduzimate tih dana, takođe posjlednja dva dana januara preporučujem  ritual protiv bolesti.

Posljednja dva dana mjeseca pripadaju takozvanoj Čumi i nazivaju se Čumini dani, evo šta bi bilo poželjno raditi tih dana. Čuma je mitsko biće za koje se od davnih vremena vjeruje da donosi bolest (ranije je to bila kuga), a na slikama se predstavlja kao starica koja češlja dugu bijelu kosu. Pošto ne podnosi nered u kući, da bi je odobrovoljili, spremali su joj posude sa vodom i sapunom da se umije kada dođe u noćnu posjetu.

Po narodnom predanju, Čuma živi na kraju svijeta i samo ponekad obilazi kuće i ako joj se ne dopadne u nekom domu, noću mori domaćina, nerijetko mu donoseći smrtonosnu bolest. Prema legendi, sa sobom uvijek nosi posudu sa strelicama i knjigu u kojoj piše koga treba da umori, ponekad i doziva ljude sa tog spiska, a ako se odazovu, potpisuju sebi smrtnu presudu. Čuma se teško prepoznaje jer mijenja oblike, najčešće se pojavljuje kao crna mačka ili je pak nevidljiva i ne boji se ničega osim crnog psa i vola. Ljudi su se od nje štitili bijelim lukom, a nekada bi braća blizanci upregli dva crna vola i zaorali brazdu oko cijelog sela praveći tako odbrambeni magijski krug.
Vjerovalo se da se demonska sila može neutralisati provlačenjem kroz takozvanu Čuminu košulju koju je na tajnom mjestu, pored vatre, tkalo devet potpuno nagih baba. Zabilježen je slučaj da je 1837. godine, kada se u Jagodini pojavila kuga, knez Miloš naredio da se sačini Čumina košulja. Kroz nju su se provukli vladar, njegova porodica i sva vojska u kasarni. Ovu zaštitu može da napravi svaka domaćica: u noći između 30. i 31. januara napraviti rukotvorinu koja podsjeća na košulju, jer po starom vjerovanju taj komad odjeće štiti od svakog zla.

Za kraj, dani i kako će oni  utjecati na naš zdravsteni i psihološki dio tokom januara. Period  od 1. do 5. – moguća dešavanja u grudnom dijelu i u predjelu glave, naročito u predjelu čeonog dijela.

Od 6. – 13. januara moguća kostobolja kao i menstrualna dešavanja, takođe se može očekivati i povišen pritisak. Dani od 14. do 20. utjecat će na naš psihološki dio tako da ćemo biti više napetiji, mrzovoljni i slično.

Period 21. – 25. su dani kada su moguće slabe glavobolje i blaga ošamućenost. Period 25. u večernjim satima do 29. Mogući su reumatski bolovi. Posljednja dva dana mjeseca januara očekuju se tegobe u vidu blagog očnog pritiska.
Dragi moji  još jedanput  vam  želim sve najbolje u novoj 2017. godini i da sva tuga, jad i bol ostanu u godini za nama. Iskreno vaš  Zoran Šumadinac.

(aura.ba)